好味呀 Bistrocana 2023-02-19今日一家大細入咗西貢,11點左右周圍餐廳已經好多人。我哋就入咗間裝修幾靚,又有戶外座位嘅餐廳。叫左2個brunch, 野食size都唔錯。而且兩款野食都好味喎!服務幾好,職員會主動問要唔要bb椅,又會問冷氣足夠嗎下次會再黎…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好味呀 Bistrocana https://s.openrice.com/QrLT0Em5800检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食用餐日期2023-02-19用餐途径堂食人均消费$150
唔好食 茶屋町 (長沙灣道) 2022-12-06今晚去開深水埗就睇吓附近有咩好嘢食。喺OpenRice見到好多好評,就入去試吓。有網民話好似去咗宮崎駿博物館,作為宮崎駿fans黎講簡直係一個侮辱。環境唔乾淨,而且野食都唔抵食。隔離枱有位女士叫左杯熱柚子茶,三個staff搞黎搞去,搞左勁耐最後黎左杯室溫嘅茶,嬲到佢震。最好笑係見到一對情侶坐低左見唔對路就出返去。我都好後悔。個餐盤個圍曬黑邊,起咗好多霉菌。或者可能係對煤炭屎鬼致敬吧。想試的可以入去望清楚再決定。…查看更多+ 1以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享唔好食 茶屋町 (長沙灣道) https://s.openrice.com/QrLT0vCr600检举 张贴 评分1味道1环境1服务1卫生1抵食用餐途径堂食
服務差,味道差 經典廚房 2020-10-02假期的早上本來同家人諗住飲個茶。入咗呢間之後就一肚氣,自問EQ高嘅話可以挑戰下。叫左開茶,等左15分鐘都未開到。再叫阿姐過嚟佢就好無禮貌話: 知㗎啦家人們都嬲了,有甩漏仲咁無禮貌到啲點心黎喇,賣相已經唔吸引,仲要唔熱🤢🤢🤢凍嘅煎蘿蔔糕,食咗半舊已經唔想食鮮竹卷,d腐皮有油益味。真係未食過咁差嘅鮮竹枝諗住蒸陳村粉會好啲,無味,唔熱👎🏿👎🏿👎🏿我哋本來叫叉燒腸,黎到蝦腸個阿姐放低果時已經話 我哋唔係叫蝦腸阿姐 唔理你,放低就走。同第二個阿姐講,佢話唔關佢事叫我哋搵經理經理經過話: X (粗口) 係咪落錯單呀?講完就走左,無處理過件事最後亦都無人同我哋調返。大家都一肚氣,唔想再食落去,走人了。真係未去過態度咁差,上至經理下至開茶阿姐都咁無禮貌嘅餐廳。一定無下次!!!!!!!!!!!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。2分享服務差,味道差 經典廚房 https://s.openrice.com/QrLT05QyT00检举 张贴 评分1味道1环境1服务1卫生1抵食用餐日期2020-10-02等候时间5 分钟 (堂食)人均消费$100
明太子控必試 鱈卵屋 2017-08-14本身已經好鐘意明太子嘅食物。一路都知道呢間餐廳的明太子好出名,所以黎試下。叫左個三文魚牛油果,蛋卷同三文魚明太子飯。三文魚牛油果個配搭好特別😝加埋明太子汗。yummy三款都好好果,蛋卷一睇就見到好有層次👍🏻👍🏻 整得好好味。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享明太子控必試 鱈卵屋 https://s.openrice.com/QrLT04Nmh00检举 张贴 评分5味道4环境4服务4卫生4抵食用餐途径堂食
Staff嘅態度真係唔多好 White Button Cafe & Dessert 2016-09-10三個朋友諗住搵個靚靚地嘅地方聚下。得返呢間有位所以book左。一去到就講明每人最低消費同限時1.5鐘。嗌左個黑松露意大利飯,味道唔錯,黑松露味亦好重。亦叫左個明太子意粉。唔知係咪加左啲櫻花蝦,味道好腥,唔係好食到明太子味道。小食拼盤算好味嘅。但又話無呢樣果樣轉做腸仔同薯條。加埋三杯野飲。未食夠一個鐘已經問你仲會唔會叫甜品。到一個鐘時又話last order..問你仲有無野嗌。完全係趕客。星期五晚上仲有七成吉枱,有必要趕住叫人埋單嗎?一個鐘頭15分鐘就自動攞張單叫你埋。職員態度仲要唔好。雖然食物不錯,但態度唔好,下次未必會再來。而且尚有大量吉枱,不需要吹顧客埋單走人。如果出面有好多人等緊,我好願意食完比返張枱你。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享Staff嘅態度真係唔多好 White Button Cafe & Dessert https://s.openrice.com/QrLT0zYsK00检举 张贴 评分--味道--环境--服务--卫生--抵食用餐日期2016-09-07用餐途径堂食人均消费$200 (晚餐)
以後都一定唔會再黎 八福 2016-05-07入到門口職員態度十分惡劣。:(等左好耐先有人落班。叫左兩個午餐,一個自選一個手剁三文魚黑魚子烏冬。味道麻麻,加錢叫多兩杯特飲,甜到打冷顫,太過甜喇。以後以後都唔會再黎。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享以後都一定唔會再黎 八福 https://s.openrice.com/QrLT0dsCd00检举 张贴 评分1味道1环境3服务3卫生3抵食用餐日期2016-05-07用餐途径堂食用餐时段午餐
中環鬧巿中的綠洲 Gooday Cafe 2012-12-15知道gooday新開張,立即過黎試下。一入到門口就見到店內的環境好正,店主以白色同金色做主題,十分特別和亮眼。給人好舒服的感覺。叫左一個set lunch 係芝士煙肉意粉 一個set都有好多野食,有薯立方,花茶,薔薇洛神花包,沙津......花包比我較深印象,第一次食的,但好特別,剛烘烤出來,很香口而且帶點點甜味。讚!!好抵食而且好精緻好靚。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享中環鬧巿中的綠洲 Gooday Cafe https://s.openrice.com/QrLT0GBOY00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食薔薇洛神花包等候时间10 分钟 (堂食)人均消费$60 (午餐)