星期日早餐 興濱茶餐廳 2024-07-07呢度好啱我呢啲一個人地方骨子 有好多單丁位講翻啲野食如果午餐我獨孤一味叫時菜肉片飯 钟意啲汁啱啱好 咁其他亮點不外乎凍奶茶同姐姐有禮貌講翻今日星期日早上食早餐 我自己打過餐廳工對剪牛扒無期望 好鞋 點知呢間興濱即煎牛扒剛剛好 我成塊食哂亮點係碗湯意粉好多菜 一点也不孤寒成個餐只係 $44…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享星期日早餐 興濱茶餐廳 https://s.openrice.com/QrLT05S1K00检举 张贴 评分5味道4环境5服务3卫生5抵食推介美食時菜肉片飯用餐途径堂食
肉醬蝦仁意粉 后座冰室 2019-09-29係銅鑼灣住 自己唔係富貴人家所以外賣要等咪坐低慢慢食仲好好憎D人唔幫襯仲要㝍負評丶香港做生意唔容易丶人地星期日都比12%off 直情要好評啦自己好鐘意焗飯。自從紅蜢蟻全線結業後就幫襯后坐今天雖然無豬板要蝦仁肉醬咁肉醬夠哂大路、去某大隻團食lunch 剩係齊肉醬意粉都要過$50丶依家$49 已經包埋紅湯同凍啡、咁個飯肉醬同蝦仁都好正路丶係個飯底唔係超級夠熱咁啫…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享肉醬蝦仁意粉 后座冰室 https://s.openrice.com/QrLT0PJis00检举 张贴 评分3味道3环境3服务2卫生5抵食用餐日期2019-09-29等候时间1 分钟 (堂食)人均消费$49 (午餐)
睇開中醫過去食番碗芝麻湖 殿糖級 2019-08-14香港仔中心的鋪頭都變得好快最近連睇中醫都有了我睇完醫生咪過對面食番碗芝麻湖囉餐牌好簡單。 第一頁咪平時食開的涼粉西米露咁囉!聽店長講涼粉愈賣愈多、鬼咩!人地寧願唔要工場貨丶每天都特別去街市買新鮮的涼粉給客人吃囉!第二頁主打西式。 心太軟窩夫之類。我依家唔食生冷野所以無評論。不過睇餐牌笀果窩夫配雪糕明明係58蚊,但其他食評話係44蚊第三頁中式。 芝麻湖、合桃湖、蛋白杏仁茶。 嘩。 蛋白杏仁茶張相超靚呀!下次要食呢個…查看更多+ 4以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享睇開中醫過去食番碗芝麻湖 殿糖級 https://s.openrice.com/QrLT0NtCr00检举 张贴 评分4味道2环境2服务3卫生4抵食用餐途径堂食
地點位置好的甜品店 殿糖級 2018-01-28天氣凍份人好似早、午、晚餐都食唔飽。香港仔D人如果食茶餐廳例如太X六點就有人排隊。反而食台灣野例如茶X就七點半都好輕鬆就攞到位、至於甜品就九點後啦!行上4期屈臣士樓上間殿糖級甜品、見隔離坐D人都好似有選擇困難症咁要睇好耐餐牌。我同朋友一齊就先叫心太軟配雪糕、因都要等最少九分鐘架?其實呢間野D生果一向幾新鮮丶D人叫親都係什果西米露,什果窩夫咁…我同朋友就叫杯芒果沙冰🏔️性價比唔錯,同埋呢區要食西式甜品同主打呂宋芒的鋪頭唔多朋友終於揀左食焦糖燉蛋、見D學生黎呢度食過都有 Po 相去 ig , 食落唔錯。cream buree 係大路食品其實先前兩款甜品都係的色左少少最後都係加多個甚麼雪糕加蛋糕今次廚師用了海棉蛋糕🍰做底、特別鬆化、因為size 比蜂蜜蛋糕細,所以見D忌廉唧係邊邊位好似好有份量、托住夠雪糕(雪糕可以揀雲呢拿或石板街)我地兩個人share 都好快食哂坐下消磨時間又真係幾好,如果以後加多幾款雪糕例如有埋芭菲咁就最好了…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。2分享地點位置好的甜品店 殿糖級 https://s.openrice.com/QrLT0PaGj00检举 张贴 评分4味道4环境3服务5卫生3抵食推介美食蕉糖燉蛋殿糖級酒香鐵板蛋糕用餐途径堂食
菜心炒牛肉 太興 2018-01-22一個人有時想食個好D晚飯最近點了最平平無奇菜心炒牛肉、食落覺得比menu 其他的出奇好味喎!D 牛肉味滲入菜心送飯一流丶平時淥條油菜食好一般,但炒菜就好有菜味同唔乾丶我最後加多碗白飯添變左成$94 一餐雖然有點貴、下次搵多點人都會再食…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享菜心炒牛肉 太興 https://s.openrice.com/QrLT0WJCj00检举 张贴 评分--味道2环境2服务2卫生--抵食用餐途径堂食
搭地鐵周日遊, 姑姐帶路食甜品 殿糖級 2017-01-17香港仔附近有間叫殿堂級糖水,我地一家人一於試下。阿媽就叫桂花雪梨,好少見有,原個雪梨, (通常都係切好一片片) 呢個就燉得恰到好處,軟爛適中,既能潤肺止咳我同女友需然都過左懶浪漫, 但都試左心太軟, D巧克力就流出來,熱熱的口感配上鬆軟的蛋糕和冰淇淋,呢度平均都比市區平少少, 我地都話下次都點呢個(過左心多多年齡)阿姑姐就最誇張, 一個人食兩樣 , 榴槤玉露佢話次次都食 , 榴槤肉新鮮, D 椰汁同西米又香又大粒. 加多個薑汁湯圓, 平衡番個味 , share D 比我同女友又真係唔錯哈 原來唔只有飯後甜品 , 甜品後甜品都比佢諗到…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享搭地鐵周日遊, 姑姐帶路食甜品 殿糖級 https://s.openrice.com/QrLT0fMSf00检举 张贴 评分4味道4环境4服务5卫生5抵食推介美食桂花雪梨心太軟用餐日期2017-01-16等候时间10 分钟 (堂食)人均消费$40 (晚餐)庆祝纪念生日