舊區咖啡小店 TOOLSS 2015-11-17平時好少行開依邊, 前排聽朋友提起, 先發覺原來我住得咁近都未黎過...今日見仲有時間, 就過去同朋友過去會一會佢~點了Sweet Potato Latte, 聽個名都覺得特別, 個樣都好靚, 店員話加左紫薯粉, 不過飲落紫薯味比較淡, 而且整體較甜, 味道一般般, 曲奇都係普通...朋友點了Flat White, 都唔錯,略厭咖啡味唔夠濃。仲叫左個沙律,幾清新,同啲汁幾夾~…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享舊區咖啡小店 TOOLSS https://s.openrice.com/QrLT04c4c00检举 张贴 评分3味道4环境4服务3卫生3抵食用餐途径堂食
態度問題! 牛気 (雅蘭中心) 2015-05-28因為Book左位, 所以都係等左一陣就入得去, 經過配料區, 感覺幾新鮮, 選擇多, 點左個有三文魚刺身及海鮮的餐加豬骨湯底, 好快就上左個鍋, 一開始食三文魚, 唔會切得太厚, 厚度適中, 有清清淡淡的三文魚味, 而薄切牛肉夠晒牛肉味, 滾一陣就食得, 豚肉唔會有臭豬味, 青口好乾淨, 蝦夠大隻, 魷夠爽.至於其他配料都唔錯, 最抵讚係豆腐好滑, 好好味!去到最尾已經落單要兩份三文魚, 之後有個員工問last order有冇需要, 我哋咪再落多兩份三文魚, 之後過左我哋要走的時間, 啲三文魚都未黎, 咁我哋就繼續清晒鍋入面嘅食物, 到差不多清晒嘅時候, 三文魚就黎到, 過左陣個有個員工就走過黎, 望一望我哋張單, 就話:你哋夠晒鐘喇喎!"之後就企係側邊望住我哋食野, 我哋都覺唔好意思, 咪食快啲清埋啲三文魚就走, 跟住佢行開左, 我聽到佢同另一個員工講, 問邊個幫我哋落三文魚.....聽度依度就忟!明明係last order前落單, 你哋出遲左就係我哋嘅問題, 依個係咩道理呀...又唔係多人, 如果係出門排晒隊, 入面坐滿晒人, 要趕住收枱俾下一個客, 我都覺得依個態度正常呀...但完全唔係囉...本來一直都覺得間野唔錯, 選擇又多, 位置又方便, 員工服務態度好, 上菜又快, 諗住遲啲搞飯局會再黎...不過臨尾個職員咁樣講野, 唔會想黎多次囉...即使食物有幾好, 服務態度都好重要!!…查看更多+ 4以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。2分享態度問題! 牛気 (雅蘭中心) https://s.openrice.com/QrLT0steb00检举 张贴 评分3味道4环境2服务4卫生3抵食用餐日期2015-05-20等候时间3 分钟 (堂食)人均消费$300 (晚餐)庆祝纪念生日
懷舊茶餐廳 賓墟餐廳 2015-02-16住係石硤尾咁耐, 都未試過去依間食, 今日經朋友介紹, 就試試吧!門面好舊式, 平時經過都冇留意, 入到去唔算太舊, 佢有另一個門口, 係通往街市, 以前細個都有跟爸爸黎依個街市買餸, 感覺好特別~我點了雞肶配沙律, 加凍阿華田, 本來以為隻雞肶係大大隻個啲, 不過原來係兩隻的大雞腿, 個樣望落去好乾, 不過食落又唔錯, 唔會太油, 仲有肉汁><至於阿華田就沖得淡左少少...朋友點了較出名的漢堡包再加薯條, 有厚厚的牛肉加個大番茄, 佢抵食過麥當勞包^仲有薯條熱食幾好味~…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享懷舊茶餐廳 賓墟餐廳 https://s.openrice.com/QrLT0CmWb00检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生4抵食用餐日期2015-01-10用餐途径堂食人均消费$28 (下午茶)