餃子🥟唔錯😋 波士餃子 2025-04-04屋企附近新開嘅餃子店初次去試新野 叫左一湯餃 韭菜豬肉餃一煎餃 粟米芝士豬肉餃湯餃唔錯 餃子皮薄 餡都算多 餃子size適中湯餃嘅湯底係椰子湯 味道清甜煎餃煎得好脆 配上芝士內餡 好好食😋整體嚟講屋企附近有間咁嘅餃子店 幾好…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享餃子🥟唔錯😋 波士餃子 https://s.openrice.com/QrLT0FKTR00检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生4抵食推介美食韭菜豬肉餃子湯餃粟米芝士豬肉煎餃用餐途径堂食
期望越大失望越大,打卡only📸 窩子 2019-12-04見呢間鋪個名,叫「窩子」,就抱住佢專做窩夫呀、甜品呀~嘅心態去食啦~ -叫左個窩夫黎試,但鹹食嘅窩夫真係唔係好夾,味道本身好奇怪,咁可能係個人口味問題啦-又叫左個黑松露油意粉,因為剩係落黑松露油,所以成個意粉唔似出面食嘅黑松露意粉咁有黑松露味道 似普通意粉-見其他食評講到個pancake一定要食,好好味,咁我就對個pancake好大期望,本身都好愛食soufflé pancake,但等左好耐,黎嘅唔係質地鬆軟、有空氣感嘅,而係濕水海棉蛋糕咁嘅質感,個cream+牛油又唔好食其實真係好失望😭😭😭😭-杯咖啡係mocha,又係好淡咖啡味,不過本身對咖啡唔高要求,就算啦~-總結:太多好評都係呃人嘅,另外有試過嘅朋友話轉左手,質素差左好多,之前食好食啲,今次真係中左伏。-點解話係伏呢? 因為佢價錢唔平,街外出邊等位又耐,叫左食物等侯時間又長,但黎到嘅食物係唔好食架好失望呀。食物係真係打卡靚,但味道一般..... 影相囉📸,唔值得等咁耐,唔值得咁貴,俾錢買難受咁😩…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。2分享期望越大失望越大,打卡only📸 窩子 https://s.openrice.com/QrLT0dmet00检举 张贴 评分2味道4环境3服务4卫生2抵食用餐途径堂食
行山後的煲仔飯😋 祥囍煲仔小廚 2019-12-01行完龍脊後,特意過黎一試呢到嘅煲仔飯。搵呢間鋪都要用少少時間搵,係要落一落去斜路再轉入面。煲仔飯即叫即整,要等30分鐘左右,我地叫左蝦乾臘味煲仔飯,落左鼓油焗佢10分鐘,再打開,好香呀~ 煲仔飯足料,啖啖飯都唔怕無餸,仲有飯焦👍🏻煲仔飯加左蝦乾,好惹味😋仲叫左椒鹽九肚魚,炸粉唔厚,魚肉夠多🤤好食!叫左個菜食下,蒜炒豆苗要+$20,都ok好食欣賞呢到餸菜份量夠,2人食,食3樣嘢,都食到好飽總結:真係值得黎一試👍🏻😋 …查看更多+ 1以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享行山後的煲仔飯😋 祥囍煲仔小廚 https://s.openrice.com/QrLT0om4t00检举 张贴 评分5味道4环境4服务4卫生4抵食推介美食臘味蝦乾煲仔飯椒鹽九肚魚用餐途径堂食
排好耐隊嘅米線🙈 雲南小鍋米線 2018-05-16雲南小鍋米線 -呢間米線被譽為葵涌最好味嘅米線 經常返屋企經過 都大排長龍-由我細個行呢條斜路返幼稚園時間鋪已經有 數落開左十幾年有多 住喺到咁耐 第一次捨得過嚟花時間排隊-味道係值得我排左快1粒鐘🙈米線湯底好濃好香 螺旋葉新鮮👍🏻 腩肉惹味🌶但食完真係口渴左好耐😂#吃貨之路…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享排好耐隊嘅米線🙈 雲南小鍋米線 https://s.openrice.com/QrLT0jtek00检举 张贴 评分4味道4环境3服务3卫生4抵食用餐途径堂食