瑞士咖啡室 瑞士咖啡室 2017-04-27多士🍞🍞🍞🍞🍞🍞冇話難食🤔,但已唔脆口了,都正常啊。😶煎蛋🍳🍳🍳🍳煎得幾好,但系個蛋黃如果再熟D🤓,好似糖心咁會好D🤓🤓。咖啡☕️☕️☕️☕️☕️☕️🤔🤔🤦🏻♀️🤦🏻♀️一般,雖然唔系最難飲,但糸麻麻地。😂😂😂牛肉意粉🍜🍜🍜🍜🍜🍜湯底好清,好淡,好似冇味咁😶😶。牛肉都唔錯,冇話難食。就糸個湯底🤦🏻♀️🤦🏻♀️,要加味粉先得。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享瑞士咖啡室 瑞士咖啡室 https://s.openrice.com/QrLT0DLKg00检举 张贴 评分2味道--环境3服务3卫生2抵食用餐日期2017-04-08用餐途径外卖送餐人均消费$45 (午餐)
樓下得一個糖水 錦記糖水 2017-04-27放工ot完,同朋友去樓下食糖水。🤡🤡🤡🤡腸粉Okay,記得叫多醬👍🏻👍🏻。腸仔就系腸仔而已。😶😶😶😶😶😶燒賣魚蛋🤗🤗🤗🤗Okay,魚蛋系有偏彈牙🤓,非爽口。燒賣都系冇咩特別,2者唔會話好好味。辣雞翼尖🤓🤓👍🏻👍🏻唔錯,當然冇B仔好食,😏😏但都唔錯,只不過份量少🤧🤧。楊枝甘露👍🏻料都多,酸酸甜甜。雜果西米都系同普通糖水店冇咩特別。🤔🤔…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享樓下得一個糖水 錦記糖水 https://s.openrice.com/QrLT0xLCg00检举 张贴 评分3味道3环境3服务3卫生3抵食用餐日期2017-04-06用餐途径堂食用餐时段宵夜
屯門大辣雞煲 至尊雲吞麵雞煲 2017-04-26今日行完街,我話想食辣野🌶🌶,朋友帶我去佢之前食過嘅雞煲。哩間系茶餐廳,滿位,門外面仲有人等,冇得電話book。等左差唔多30mins,就入得去啦。系出面睇入面好似迫迫地咁🤔,但其實入到去唔系想象中👏🏻👏🏻咁迫。至尊惹味雞煲(大辣)👍🏻👍🏻👍🏻好味嘅!不過唔多辣同埋都幾油😂😂,好香,雞又多,仲可以限制加雞塊☺️☺️。其實加左第二次已經飽飽地,之後加湯食油麥菜😋😋。個啊姨話加湯煮菜食會辣死我地,講真,真系俾佢嚇一嚇,食落其實都唔系好辣😰。❤️可以再去❤️飲品方面都系可樂個D👶🏻…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享屯門大辣雞煲 至尊雲吞麵雞煲 https://s.openrice.com/QrLT06L0g00检举 张贴 评分4味道3环境4服务3卫生5抵食推介美食至尊惹味雞煲$138用餐日期2017-04-16等候时间30 分钟 (堂食)人均消费$138 (晚餐)
中環水記老字號 水記 2017-03-25牛腩河牛腩有D韌🤔🤔🤔,唔系好大碗。佢唔係好多位,所以都係搭枱。佢💪🏻💪🏻係一個斜坡上嘅店,所以我係第一次系斜坡到坐。佢哋個辣醬係有辣嘅👍🏻👍🏻,😂唔似附近嗰啲都唔辣嘅😆😆。嗰啲辣醬cake 糸我個喉嚨嗰度,狂咳囉,🍶最後叫咗個可樂🤦🏻♀️🤦🏻♀️。豬肉丸河啲豬肉丸唔係話特別好食😮,比較爽口,豬肉唔係咁多。因為我成個啲手打豬肉丸係好紮實嘅😋。本身想叫牛坑腩河share,😓但係冇牛坑腩,想叫炸魚皮冇炸魚皮😓😓,所以最後叫咗個豬肉丸😓😓😓。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享中環水記老字號 水記 https://s.openrice.com/QrLT0JGGg00检举 张贴 评分3味道3环境3服务3卫生3抵食用餐日期2017-03-25用餐途径堂食用餐时段午餐
中式午餐 福滿源食店外賣中心 2017-03-25炸兩🤔🤔油炸鬼係脆嘅,不過佢同啲腸粉融合唔到一齊,還可以啦。 魚片粥👍🏻👍🏻👍🏻幾好味,啲魚片唔會腥。皮蛋瘦肉粥👍🏻👍🏻👍🏻材料都足料嘅,但係單食個粥係唔會飽好快肚餓,所以每次都會叫多樣。蘿蔔糕蘿蔔糕乘隻碗咁,仲要係唔會幫你切😂😂。唔會話特別好味,但係當然好食過好多連鎖店。不過我自己鍾意食煎蘿蔔糕多過蒸蘿蔔糕。炒麵炒麵份量都多,不過冇乜嘢配菜🤔🤔。煎蝦米腸粉煎得唔夠香,麻麻地。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享中式午餐 福滿源食店外賣中心 https://s.openrice.com/QrLT0vmCg00检举 张贴 评分3味道3环境3服务3卫生3抵食用餐途径堂食用餐时段午餐
中環快餐 本立堂 2017-03-25叉燒拉麵佢啲外賣便當盒都幾靚🤗🤗,佢嘅構造同吉x家D外賣盒差唔多,下面湯,上面放麵。佢啲叉燒好味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻,好肉味😋😋。拉麵都系咁,冇咩特別,起碼唔會係爛,或者發脹左。佢嘅湯底,都OK,湯底同我哋自己係屋企煮嗰啲味粉差唔多😆😆😆😆。炸雞飯炸雞👍🏻,唔會'林'曬。不過炸雞配飯真係好乾!😫😫😫。炸雞當下午茶都OK,🤦🏻♀️🤦🏻♀️炸雞配唔到飯!有椰菜同埋有隻糖心蛋💪🏻💪🏻💪🏻,但係冇汁🤦🏻♀️🤦🏻♀️。雖然佢個炸雞有配個青醬,而個青醬有啲似魚柳包嘅醬😋,但係冇可能攞嗰啲醬黎撈飯。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享中環快餐 本立堂 https://s.openrice.com/QrLT0p0Cg00检举 张贴 评分4味道3环境3服务3卫生3抵食用餐途径外卖自取用餐时段午餐
中環車仔麵 新興美食 2017-03-25車仔麵(魚蛋、泰式蝦餅、豬軟骨)鹵汁🍜🍜魚蛋🍡3粒,唔會話好好味,偏彈牙,但係又唔係好彈牙個D魚蛋。🤔🤔泰式蝦餅(2)兩塊蝦餅,蝦肉唔多,🤔🤔又唔會話難食,魚肉多啲囉。 豬軟骨2件有一件豬軟骨好大塊👍🏻👍🏻,冇咩特別好味,都okay。湯底🙅🏻🙅🏻🙅🏻🙅🏻🙅🏻🙅🏻🙅🏻🙅🏻🙅🏻個湯底係甜嘅,攞命!!!從來冇食過甜嘅車仔麵,以後都唔會再叫!儘管佢啲配菜正常🤦🏻♀️🤦🏻♀️🙅🏻🙅🏻🙅🏻🙅🏻…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享中環車仔麵 新興美食 https://s.openrice.com/QrLT0l0Cg00检举 张贴 评分2味道--环境3服务2卫生2抵食用餐日期2017-03-16用餐途径外卖送餐用餐时段午餐
尖沙咀泰菜 新泰東南亞餐廳 (太子集團中心) 2017-03-22青木瓜沙律唔會話太好味,辣味都明顯😮,但係個辣味唔係會令人想食嘅味道,只有辣味。普普通通🙈,下次去應該都唔會再叫佢🤦🏻♀️,會試吓其他沙律。咖喱雞咖喱份量唔多,但係材料多嘅。因為冇可能齋食咖喱,要另外叫薄餅或者多士,所以有少少迫人叫咁。好奇怪嘅糸以前出去食泰國野叫咖哩都會有飯跟🤔🤔。個咖喱係暖嘅🙄🙄,我鍾意食熱辣辣。總括嚟講麻麻哋。薄餅好好食好鬆脆,其實我本身都諗住叫多士或者薄餅,冇諗過個咖喱冇跟飯。呢個薄餅值得一推👍🏻👍🏻👍🏻泰式乾炒牛河完全同茶餐廳嘅乾炒牛河冇分別,因為我朋友唔食得豬🤔🤔。啲牛肉好大件😆,都係唔錯嘅。桑梅汁?完全係包裝飲品,仲以為系鮮榨🙄🙄🙄🤦🏻♀️🤦🏻♀️🙅🏻🙅🏻🙅🏻🙅🏻🙅🏻,30幾蚊,千其唔好叫。佢環境都幾好,乾淨又唔迫。👍🏻👍🏻可以再去…查看更多+ 1以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享尖沙咀泰菜 新泰東南亞餐廳 (太子集團中心) https://s.openrice.com/QrLT0iFqf00检举 张贴 评分3味道4环境4服务4卫生3抵食推介美食薄餅用餐日期2017-03-15用餐途径堂食用餐时段晚餐
牛腩河 蔡云記潮州牛什粉麵 2017-03-13哩問店糸轉角位,🤔🤔平時都唔知有哩間,系爸爸話試下哩間🤗。佢話呢間好似好食啲😋😋。牛腩河佢比俊宏軒第二間嘅牛腩河店🤡,👏🏻多咗炸蒜,啲蔥都好多👍🏻👍🏻😋😋😋。我反而覺得呢間啲牛腩怪怪地,唔系嗰味道問題,而係佢嘅部位,🤔唔係太似我平時食開嘅牛腩,可能係部位唔同掛。蔡記係好食嘅,第二間都係好食嘅,我唔會覺得蔡記好食過第二間。各有各優勝嘅地方,蔡記嘅配菜多,佢啲生菜都多過第二間。第二間就係分量多。蔡記嘅湯底好似燉肉湯嘅味道,而佢呢兩間相似嘅地方就係佢哋嘅辣醬係唔夠辣嘅,不過蔡記辣過第二間。下次我想食酸辣粉米線🤗🤗,希望好食啦…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享牛腩河 蔡云記潮州牛什粉麵 https://s.openrice.com/QrLT0skSf00检举 张贴 评分4味道3环境3服务3卫生3抵食用餐日期2017-03-08等候时间5 分钟 (外卖自取)用餐时段宵夜
Pret 麵包 PRET A MANGER (港鐵中環站) 2017-03-04因為呢間係公司樓下🐒🐒,所以返工嘅時候會買埋早餐😋😋。食嚟食去都係個D😌😌,我都有D😓😓悶。牛角包芝士火腿牛角包已經係完全'林'曬🙊🙊,一啲都唔香口酥脆🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️。入面個料,就係我之前好鍾意食嘅長法包芝士火腿嘅芝士火腿,好似冇沙侓醬🤔🤔,個包冇芝士味冇火腿味,整體冇咩味道。我就係因為唔想食太硬嘅包,所以冇買法包,而係牛角包。🙅🏻🙅🏻法包芝士火腿好好食,係第一次食嘅時候就好好食,之後買嘅已經冇咁好食,芝士火腿份量好似少咗,啖啖都有料ga。🙊🙊煙肉堡好簡單,麵包口感麻麻,😫煙肉麻麻地。個人口味:煙肉配麵包,😫😫整體怪怪地。Latte咖啡系你買個包,再加啲錢就有。我同你地講,如果你哋係趕時間,千祈唔好加咖啡。第一整好耐第二一啲都唔好飲🙄🙄 杯咖啡一啲咖啡香都冇,奶勁多。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享Pret 麵包 PRET A MANGER (港鐵中環站) https://s.openrice.com/QrLT0Yj8f00检举 张贴 评分2味道3环境3服务3卫生2抵食用餐日期2017-03-04用餐途径外卖自取用餐时段早餐相关食记30日内同一位会员在同一间餐厅提交的食记煙三文魚包早餐法包三文治Lunch
中環牛腩牛丸米 Yummy 2017-02-24今日午餐我叫左米粉食🍜🍜😌😌😌,🤔🤔雖然有諗過食飯,但係最後都有湯汁嘅嘢🤗🤗。牛腩牛丸米粉$53牛腩分量都多,🤓都入味👍🏻👍🏻。牛丸有3粒,有少少臭丸味😶?雪藏味😓😓,我唔會再叫😂😂。湯底都唔錯,起碼飲完唔會好頸渴🙈🙉🐵🙊🐒。不過佢個辣椒油,係一啲都唔辣嘅🙅🏻🌶🌶。唔知係唔係我覺得肚餓,$53一碗米粉,總共份量唔多,偏細碗,可能下次叫飯會飽D。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享中環牛腩牛丸米 Yummy https://s.openrice.com/QrLT0fRuf00检举 张贴 评分3味道--环境3服务3卫生2抵食用餐日期2017-02-23等候时间20 分钟 (外卖送餐)人均消费$53 (午餐)
酸辣細薯粉 川味軒 2017-02-18今日好想😋😋食酸辣粉,🤗🤗去完郵局順便買酸辣粉返屋企食。豬肚腩肉海帶雞翼尖酸辣細薯粉(中辣)🙈🙈佢啲份量唔多🤦🏻♀️,好似隔離麗x酸辣粉好D。我記得好似係$45🤔🤔🤔。豬肚腩肉唔係一大件嘅,好似係籮底橙嘅感覺,碎濕濕?比我嘅感覺係偷工減料,整到好細件,鋪係個面上面,睇落去好似好多咁🤔🤔🤔。海帶佢個海帶唔糸一條條個隻,系蝴蝶結,就好似喺大陸食麻辣燙嘅海帶。唔係好爽口,偏淋,雖然係咁,反而軟身好食啲。雞翼尖有少少臭雪藏味,唔夠味。🤦🏻♀️🤦🏻♀️🙅🏻🙅🏻🙅🏻細薯粉細薯粉都okay,不過就係中辣唔似中辣,唔夠辣。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享酸辣細薯粉 川味軒 https://s.openrice.com/QrLT0kQuf00检举 张贴 评分3味道3环境3服务3卫生3抵食等候时间10 分钟 (外卖自取)用餐时段下午茶
三文治 美心西餅 (港鐵中環站) 2017-02-18近排早😝餐食太多法國麵包🥖🥖🥖,就會好想食三文治,所以就走去買三文治🍞🍞🍞。去咗中環站美心買三明治,13$價錢真係🤗🤗好抵。三文治選擇又唔單一,最重要嘅系一份三明治有兩款三明治。😋😋😋吞拿魚三文治同埋白汁番茄蛋粟米三文治吞拿魚三文治吞拿魚三文治就係一般貨色入面有薄薄既青瓜,青瓜脆口👍🏻👍🏻。雖然青瓜份量唔係好多,不過已經足夠。😌😌三文治入面嘅吞拿魚份量多嘅🤗。白汁番茄蛋粟米三文治其實都冇咩特別,番茄蛋三明治,不過入面就多左粟米。其實整體上都唔錯。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享三文治 美心西餅 (港鐵中環站) https://s.openrice.com/QrLT0eguf00检举 张贴 评分3味道3环境3服务3卫生4抵食推介美食吞拿魚番茄蛋粟米三文治$13用餐日期2017-02-18用餐途径外卖自取人均消费$13 (早餐)
魚旦米 新興美食 2017-02-18$31魚旦米 平!👍🏻👍🏻👍🏻唔知點解之前食嘢係超力米粉🤔🤔,但今次啲米粉又ok 🤓🤓wor 。😲😲31$糸中環區食,抵啦🙌🏻🙌🏻。不過唔知係唔係我太肚餓食唔飽,但係食唔飽都好嘅,因為食太飽好容易肥🤦🏻♀️🤦🏻♀️。雖然我食唔飽,但係佢份量都多嘅。魚蛋份量又多,米粉份量又多,就係湯比較少。所以想飲湯嘅要分湯上。☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻 佢啲魚蛋冇話特別好食,起碼唔會有臭腥味。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享魚旦米 新興美食 https://s.openrice.com/QrLT0dQuf00检举 张贴 评分3味道--环境3服务3卫生5抵食用餐日期2017-02-17等候时间30 分钟 (外卖送餐)人均消费$31 (午餐)
煙三文魚包 PRET A MANGER (港鐵中環站) 2017-02-15今日又去呢間買早餐,去買未食過嘅包🍞🍞。雖然我好想食火腿芝士法國麵包🤔🤔🤔,但又想食新野好唔好味,最後都係買咗新嘢🙌🏻🙌🏻。三文魚雞蛋芝士包🍞🍞🍞麵包係軟包,冇法包咁好味😓😓😓。雖然入面嘅三文魚份量都好多👌🏻,但係啲三文魚好韌🤦🏻♀️🤦🏻♀️好'鞋'😫。同埋有少少腥,早餐唔多啱食三文魚😂😂。三文魚浸味好重,完全掩蓋曬雞蛋同埋芝士嘅味道。都係法包好食好多…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享煙三文魚包 PRET A MANGER (港鐵中環站) https://s.openrice.com/QrLT0mQSf00检举 张贴 评分2味道3环境3服务3卫生2抵食用餐日期2017-02-13等候时间4 分钟 (外卖自取)用餐时段早餐相关食记30日内同一位会员在同一间餐厅提交的食记Pret 麵包早餐法包三文治Lunch