名過其實 泰仔美食 2025-05-06食物水準差, 明爐魚未食到一半就冇火, 完全冇檸酸味. 脆肉炒菜唔係脆肉, 係韌肉.食物未到就上贈送凍糕甜品, 食過陣熱哂. 好似餵飽你就算快D走, 真係唔明仲咁多人排隊幫襯.…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享名過其實 泰仔美食 https://s.openrice.com/QrLT0GGLS00检举 张贴 评分--味道2环境1服务2卫生2抵食用餐日期2025-04-30用餐途径堂食人均消费$200 (晚餐)
全部員工都係啞 大自然素食 2024-09-28今日諗住中午1點去食下齋, 黃大仙冇乜選擇, 呢間舖頭都已經經過幾次, 所以試一試.入去冇人帶位, 問過阿姐嗰度坐唔坐得佢已經唔理你, 答又唔答人, 跟住行到埋張吉枱度問隔離買緊單個阿姐, 好晦氣話坐啦. 坐低之後一直都冇人理, 其他員工望到都唔會過嚟理你, 等咗好耐,跟住阿姐經過, 我問佢係咪已經收, 佢只會啤住你. 可憐, 做一間素食餐廳食齋嘅搞成咁咁多怨氣, 嗚呼哀哉! 跟住我哋都唔食喇走喇, 仲同嗰個阿姐大大聲講拜拜! 希望佢哋能夠淨化心靈!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享全部員工都係啞 大自然素食 https://s.openrice.com/QrLT0gWPN00检举 张贴 评分--味道2环境1服务3卫生--抵食
有心思但食材不似預期 LAB EAT Restaurant & Bar (金巴利道) 2020-04-22睇得出廚師好有心思於每度菜式, 包括配搭, 擺設. 可惜是主打生蠔同海胆質量一般, 生蠔無乜海水味, 海胆無乜味, 好似應有的味道被雪實哂. House Wine 幾好, 有心機棟過. 見Cocktail List 都有好多款可選擇. 另外洗手間衛生都幾好! …查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享有心思但食材不似預期 LAB EAT Restaurant & Bar (金巴利道) https://s.openrice.com/QrLT0Cemu00检举 张贴 评分--味道4环境4服务4卫生3抵食用餐途径堂食人均消费$650
好味抵食海南雞 阿媽正宗海南鷄 2018-05-23路過紅磡,本來想找回舊式冰室食豉油豬扒飯,但去到已經結業,另一間舖裝修緊。之後在隔兩個舖位,見到間小舖有海南雞食,價錢又平,便試下。正,雞又滑,飯又香又唔太油,最緊要係飯內有小蒜吊味,重要砌心形㖭,反映出好有心。最緊要嘅珠油(黑甜豉油)都有,普通平價餐通常都冇提供。加杯仙草奶茶,大大杯都係$8。抵下次買原隻雞返去試下,仲有一系列小食,雞亦尖(口水,勁辣,沙姜),手拍青瓜,木耳……好彩冇去D連鎖餐廳食埋D……………查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好味抵食海南雞 阿媽正宗海南鷄 https://s.openrice.com/QrLT00PSk00检举 张贴 评分5味道4环境4服务4卫生5抵食推介美食海南雞用餐日期2018-05-23用餐途径堂食人均消费$50 (午餐)
一肚氣 殷悅 2018-01-06一肚氣!同朋友去飲茶,張單有5蚊捐款同茶位用信用咭係冇得折,得食物有折,明白,唔緊要,但張單唔清楚,咁咪去問囉。 問個黑衫(經理掛)唔知唔想解釋定唔識解釋,跟住帶我地去收銀,收銀用計算機同你計,話原價加一…,我知原價加一,但你話捐款同茶位冇折咪得囉,跟住又話俾張單你慢慢睇又話電腦出單,(如果你係每抬,每張單,每樣食物,每個折扣都用手計我就服你,不過相信佢唔會)我咪話緊係電腦出啦,唔通你續樣打咩。跟住隔離有個夥計仲多口,佢話係囉,攞張單返去慢慢睇,我…!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享一肚氣 殷悅 https://s.openrice.com/QrLT0gGOj00检举 张贴 评分--味道4环境2服务3卫生--抵食用餐日期2018-01-05用餐途径堂食人均消费$200 (午餐)用餐优惠信用卡優惠
攪笑坐位安排 星洲名廚 2015-08-19 一個人食午餐,全場第二位客人,被安排坐走廊边2人檯仔,OK,無問題。冇幾耐,佢哋居然安排另一位一個人的客人搭我柱檯,但裏面有大把吉位,而且D檯是可移動組合的,使唔使搭張檯仔呀,我哋兩個客都奇怪,我咪話唔使搭呀?那人便被安排到另一張。冇幾耐又有另一人,又係咁,今次係另外個客要求坐入面。到我差不多時仲攪笑,有一家3人坐緊張長檯,但可分為2人及4人的,這家人坐在4人檯位置。有另一家3人,佢哋居然叫人搭檯坐埋一齊,但裏面有幾張吉檯喎,我見到都得啖笑。食物一般!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享攪笑坐位安排 星洲名廚 https://s.openrice.com/QrLT0zN4IW0检举 张贴 评分--味道--环境--服务--卫生--抵食用餐日期2015-08-15用餐途径堂食
好耐冇使過俾人狛眼 石庫門 2015-05-18 路經土瓜灣諗住同個女食小小嘢,入了這間白眼舖,叫小籠包,蒸餃,牛肉餅,個不知是太子定伙記,聽後企係度問我係咁多嗱,跟住一路行去櫃位一路用佢隻白眼啤住我,再將手上張單掉到櫃位枱面,同櫃位那女人講了句,跟住個櫃位女人就話下午冇呢D嘢食喎,你覺得呢?那對狛眼真係勁。有時D舖頭摺埋唔好淨係怪人加租啦!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好耐冇使過俾人狛眼 石庫門 https://s.openrice.com/QrLT0WMmb00检举 thomaskmfan 好在你無食. 食過一次排骨麵, 差到不能再差, 唔明點解仲未收皮.2015-06-22 回应 张贴 评分--味道--环境--服务--卫生--抵食用餐途径堂食
如何配米之蓮餐廳 肇順名匯河鮮專門店 2011-01-26因有小朋友, 問個黑衫部長魽魚有乜整法, 佢照指住菜牌兩副相話得呢兩種整法, 分別炒同焗, 但差唔多一樣. 咁問佢有無其仔魚無乜骨, 佢話桂花, 正確的, 仲有無其他, 佢話魚緊有骨架啦. 吹到啤啤聲. 咁算啦, 叫住其他餸食住先啦. 叫左一個啫啫蝦醬芥蘭煲, 黑色鑊仔, 應該啫啫聲好熱, 點知無聲, 無煙, 無蝦醬味, 暖的. 立即問經理攞碟蝦醬, 經理都醒目, 立即攞入廚房做過先ok. 當經理攞碟新芥蘭出嚟時想加單要碟黃骨魚, 點知無貨, 唔緊要, 咁佢介紹左冧哥魚, 豉汁蒸, 半條, 好呀咪試吓. 7點44分入單, 8點34分都未到, 足足50分鐘. 唔等喇, 成拾人標晒火, 我即該埋單走人. 衫都著埋, 條魚先到, 咁當然焗我地食埋先啦. 魚肉滑, 無味, $20兩, 半條約$198, 食完背脊骨落. 送流沙包, 食唔落, 彈走. 出到門口見佢九龍灣舖攞米芝蓮推介, 米芝蓮都係信唔過. …查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享如何配米之蓮餐廳 肇順名匯河鮮專門店 https://s.openrice.com/QrLT0ORuW00检举 张贴 评分2味道2环境1服务2卫生1抵食用餐日期2011-01-25用餐途径堂食
黃埔韓食 滿園韓國料理 2010-05-14去咗黃埔睇戲, 朋友話想食韓燒, 但又唔想食自助餐咁難食, 唸過去尖沙咀, 又要塔車, 咁好原來黃埔有間韓國餐廳, 咪試吓. 四個人, 叫咗個滿園拼盤, 肉類海鮮每樣有啲, 再叫咗無醃過嘅牛肋骨, 牛利,五花腩,韓國生菜 炒韓國粉絲, 海鮮蔥餅. 好飽.前菜有6款, 問個侍應可唔可換, 佢話可以, 原來有成10幾款.都OK,拼盤可接受, 燒大蝦好鮮:)牛肋骨一流, 原來無醃嘅靚肉係好食過醃咗嘅牛利, 五花腩用生菜包嚟食, 加啲蒜片同麵豉醬都幾好食:)係海鮮蔥餅海鮮唔夠多:)食完後發覺唔記得食可鍋飯, 見人食啲飯焦, 流哂口水, 下次再食.…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享黃埔韓食 滿園韓國料理 https://s.openrice.com/QrLT0FSqV00检举 张贴 评分4味道4环境4服务3卫生4抵食用餐日期2010-05-13人均消费$180 (晚餐)
生蠔半自助晚餐 City Art Steak.Grill 2009-10-03超抵食, 同朋友再到此餐廳聚會, 原來佢地有新嘢,10 月開始有個叫生蠔半自助晚餐, $320, Parma Ham, Salad Bar, 燒鵝肝, 3款即開生蠔任食, 大盤有6款選擇, 其中有龍蝦拼羊扒, 鵝肝牛柳, 意大利海鮮飯, 甜品任食, 包茶啡. 我加咗$60仲有餐酒任飲, 食蠔飲白酒, 一流生蠔散叫都最少$30隻, 食佢10隻都$300, 仲要即開, 仲有大盤, 抵食…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享生蠔半自助晚餐 City Art Steak.Grill https://s.openrice.com/QrLT0KmaV00检举 张贴 评分--味道--环境--服务--卫生--抵食用餐日期2009-10-02人均消费$320 (晚餐)
難得的沙田西餐 City Art Steak.Grill 2009-07-25為咗方面生日個人, 便聽同事講去咗沙田帝都酒店的新餐廳City Art Restaurant. 都幾難搵, 要係側邊的商業中心上一層. 入到去有好多卡位, 去有私人空間. 佢地做緊海鮮推廣, 有法國膏蟹, 青口, 海鮮盤. 因為4個人叫了一個海鮮盤. 超抵食, 有膏蟹, 阿拉斯加蟹腳, 青口,翡翠螺, 虎蝦, $388抵到爛. 朋友話出面食要成$800-900. 跟住每人叫了一個湯及主菜. 我叫的龍蝦湯簡直一流, 未飲過咁好飲嘅龍蝦湯, $100唔駛. 香煎鱸魚好滑, 好似食緊雪魚. 最利害係佢地的同事對食物同酒嘅配搭都好認識. 我地因為無聽經理嘅意見, 叫咗支酸度較高嘅白酒. 後來經理聽到我地話醱, 便另外每人送了一杯佢推介嘅白酒, 當堂令啲海鮮錦上添花. 真利害.我地之前訂咗一個一磅蛋糕, 叫佢地預備生日牌同蠋, 佢地原來唔用普通蠟燭, 用好難吹得熄又有火花個種, 我朋友吹好來都唔熄, 十分有趣, 令當晚氣氛十分開心. …查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享難得的沙田西餐 City Art Steak.Grill https://s.openrice.com/QrLT0IxuU00检举 张贴 评分5味道4环境5服务5卫生4抵食推介美食龍蝦湯香煎鱸魚海鮮盤用餐日期2009-07-17人均消费$420 (晚餐)庆祝纪念生日