豆腐肉丁飯平靚正! 美味屋 2011-09-20細細間係角落頭嘅茶餐廳,環境認真一般,位都唔多.呢d都唔緊要,最重要係平時食下下午茶,唔想煮飯可以哎外賣或者落樓下食.超鍾意佢個豆腐肉丁飯,豆腐夠滑,肉丁又好大粒,係瘦肉丁黎嘅.如果係女仔怕肥就最啱啦!其他野都不錯ga,真係好抵食咯!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享豆腐肉丁飯平靚正! 美味屋 https://s.openrice.com/QrLT1W8qX00检举 张贴 评分4味道3环境3服务3卫生5抵食推介美食豆腐肉丁飯用餐日期2011-09-07用餐途径堂食人均消费$30 (晚餐)
泰國野食聚餐唔錯! 拳霸泰國美食 2011-09-20都幾難穩.裝修麻麻,但係d野都幾抵食~個冬蔭功好正,料同份量都足,我地5個人一煲每個人都可以飲兩碗+個青木瓜沙律都唔錯,朋友話好正宗! 夠開胃!仲哎左炸蝦餅,表面脆脆地,咬落都ok彈牙,都幾有蝦味,但係個人覺得麻麻地,個friend就話好好味.仲哎左個炒飯,一般般,無功無過肉末炒草菇唔錯,又抵食!以前仲唉過炸雞皮,係好熱氣不過好好食!!幾個人一齊去食幾好ga,d椰青好正~:)…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享泰國野食聚餐唔錯! 拳霸泰國美食 https://s.openrice.com/QrLT1VuqX00检举 张贴 评分3味道3环境3服务3卫生5抵食用餐日期2011-09-10用餐途径堂食人均消费$78 (晚餐)
炒蜆同三文魚沙律正! 美心亨利餐廳 2011-09-20預先book左臺,所以唔洗等位.呢間餐廳好出名,就算係西灣湖邊比較偏離市區嘅地方係lunch都爆滿.頭盤係三文魚沙律.個dressing好正! 酸酸地油醋汁好開胃! 三文魚輕輕煎左其中一面,夠嫩滑因為個人唔係甘鍾意食生野,所以甘樣整法好啱我口味!招牌嘅蜆d汁好正,小小酒味,小小creamy但係唔係好重,點餐包一流!!食完真係想再黎!個炸蝦都不錯,點辣醬好味!鍾意可以加d檸檬汁或者沙律醬!跟住就係干免治牛肉飯~炒得夠乾身,係我鍾意嘅style!齋食有d咸,不過撈埋飯食就啱啱好!最後係炸豬扒,同我係維也納食嘅大豬扒有小小似,不過個豬扒就乾身左小小,如果多汁d嫩d就perfect喇~總體黎講真係一間唔錯嘅餐廳啊!d waiter waitress服務態度又好!正啊~呢件餐廳嘅wine list唔錯,可以點返支酒!!唔飲酒都有好有特色嘅澳洲啤酒,叫coopers~…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享炒蜆同三文魚沙律正! 美心亨利餐廳 https://s.openrice.com/QrLT1UuqX00检举 张贴 评分5味道4环境5服务5卫生4抵食推介美食點左呢幾樣送~招牌炒蜆 三文魚沙律 干免治牛肉用餐日期2011-08-25用餐途径堂食人均消费$150 (午餐)
正嘢! 潘榮記 2011-09-07食左甘多年依然係甘好味,每次路過一定買at least 10蚊,最愛!! 一定要哎減蛋金錢餅!! 一邊行街一邊食夠曬寫意. 新鮮出爐熱辣辣, 凍翻小小就會好脆! 加埋正宗炭爐,烘到噥噥地, 香濃蛋香同牛油香味,魅力沒法擋啊!!!黎澳門一定要食!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享正嘢! 潘榮記 https://s.openrice.com/QrLT1EOqX00检举 张贴 评分5味道4环境3服务5卫生5抵食推介美食減蛋金錢餅等候时间5 分钟 (堂食)人均消费$10