突然休息 五武士 2024-04-25今日和兩位同事book 左 restaurant week dinner, 但去到見到貼左張紙話突然休息。想知道貴餐廳今日發生咩事,之前無收到電話無通知我哋休息,白行一趟。去到剩係見到一堆貨係門口。是否已關門?…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享突然休息 五武士 https://s.openrice.com/QrLT0y70f00检举 张贴 评分--味道1环境1服务1卫生--抵食用餐途径堂食
貪新鮮試試,比想像中一般 段純貞牛肉麵XChatime (如心廣場一期) 2020-12-13在香港少食正宗台式牛肉麵,難得今朝可以試吓屋企附近新開的「過江龍」。時間較早,所以唔使等位。我和老公叫左個招牌三寶麵(幼麵)、鹽酥豬排、滷水拼盤,同埋兩杯飲品(珍珠奶茶、柚子綠茶)。三寶麵湯底濃郁,牛腱心肉嫩滑,牛筋都ok 好食。但敗筆係個麵底,冇彈牙口感,亦冇麵香。老公話應該order 手功麵,但我見隔離枱個女士都係叫手功麵但食剩好多,可見都應該係一般。最好食竟然係酸菜。鹽酥豬扒都夠味,不太乾,ok juicy, 幾好食。滷水拼盤就一般般啦, 我諗唔到有乜形容詞形容好食。最想像唔到嘅係兩杯飲品,我以為應該最易做,唔會失手。但結果十分失望。珍珠奶茶完全冇茶味,柚子綠茶亦冇柑甜味。坦白講,街上的珍珠奶茶舖頭好飲幾倍。我唔知台灣本店味道如何,有機會去台灣都可以試吓,但香港這間「過江龍」就真係一般般,而價錢不是特別平。他日除非唔使等位,應該唔會再特登過嚟。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享貪新鮮試試,比想像中一般 段純貞牛肉麵XChatime (如心廣場一期) https://s.openrice.com/QrLT0TsGx00检举 张贴 评分2味道4环境3服务3卫生2抵食推介美食最好食係個酸菜用餐日期2020-12-13用餐途径堂食用餐时段午餐