難食到嘔,中晒伏 小明珠 2016-08-29Lunch同班同事真係唔知食咩好,見到間上海野就諗住試下,叫咗3碟餸share 食,分別係豬扒擔擔麵、炒四季豆、魚香茄子。呢3碟餸除咗嗰四季豆正常之外,其他兩碟餸真係超難食。擔擔麵同平時食ge好唔到,冇咩花生味,不過味道都接受到,但嗰炸豬扒真係好難食,炸得又好唔脆,仲感覺好多粉🙄。嗰魚香茄子真係我有生之年食得最難食,d味道又甜又酸,有冇搞錯!乜宜家d魚香茄子係咁咩😑😑,好心嗰餐牌改糖醋茄子喇!!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享難食到嘔,中晒伏 小明珠 https://s.openrice.com/QrLT094ae00检举 张贴 评分1味道3环境2服务3卫生3抵食用餐途径堂食
麻麻,食過一次就ok! 拉麵台風 2015-11-23聽朋友介紹,就去咗食呢間拉麵。只能說大碗抵食,叫咗碗豬骨湯麵,d麵都幾有口感,但湯的味道可能食唔慣,覺得怪怪地,覺得調味粉味好重,有d似麵豉湯味,勉強可以接受下,但唔會話想食完又食。我今次嗌咗全部都係普通,但份量已經好多,食唔晒。可能我唔識欣賞嗰湯底,覺得麻麻,但未食過的人,都可以食下無妨。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享麻麻,食過一次就ok! 拉麵台風 https://s.openrice.com/QrLT0yRIJ00检举 拉麵台風2016 謝謝對小店的意見。我們會筆錄下來,把最佳的呈現給支持我們的客人。2016-08-11 回应 张贴 评分3味道4环境4服务3卫生3抵食推介美食魚介豬骨湯拉麵用餐日期2015-11-23用餐途径堂食人均消费$83 (晚餐)
間唔中可以食下 意粉屋 2015-11-23好耐冇食意粉屋,同朋友行街見附近有就入去食喇!嗌咗嗰set,將嗰湯轉咗酥皮龍蝦湯,覺得係意粉屋,呢個湯真心必點,因為嗰龍蝦味好濃郁,但又唔會過咗龍,再加埋酥皮,超好飲👍👍之後揀咗嗰辣肉腸飯,雖然嗰賣相唔係好靚,但嗰飯真係好好食,再揀埋嗰龍蝦天使麵,呢個麵就中伏喇!得嗰賣相靚,一d味道都冇,食幾啖已經唔想食😖,之後叫咗兩杯野飲,味道一般,冇咩特別。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享間唔中可以食下 意粉屋 https://s.openrice.com/QrLT0m6ac00检举 张贴 评分3味道5环境3服务3卫生3抵食用餐途径堂食用餐时段晚餐
抵食之選 棠記雲吞麵 2015-11-23覺得香港已經好少有咁抵食的食物,一碗雲吞麵$18,味道我覺得唔錯,不過不失,雲吞夠大粒,係平民之選。加了少少辣椒油,覺得間鋪頭d辣椒油超辣,可以唔洗加都得。最後叫咗杯雞骨草來飲。成間鋪頭比我感覺好香港地道的粥粉麵舖,吖姐講野唔鹹唔淡,又大聲又有禮貌,仲要有埋涼茶飲,可以再試…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享抵食之選 棠記雲吞麵 https://s.openrice.com/QrLT0qcWc00检举 张贴 评分3味道3环境3服务3卫生3抵食推介美食雲吞麵用餐日期2015-11-23用餐途径堂食人均消费$25 (午餐)
香港必食小食 渣哥一九九六 2014-04-11上個禮拜約左朋友係銅鑼灣,朋友一來到就話好肚餓,想買野食,問我知唔知附近開左間新嘅小食店,佢公司d嘴刁姐姐個個食完都話超好食,我話剩係知開左間渣哥,但我未食過。之後佢好開心捉住我,話就係呢間喇!😍陪我一齊搵佢。睇到朋友咁想食嘅樣,搞到我都好試下,於是就開始左尋找渣哥之旅,幾經辛苦先搵到渣哥(原諒我係一個路痴😢)買左豆漿,腸粉同一口腸😋😋1.豆漿比出面更加有豆香同質感,可惜只有凍豆漿冇熱豆漿2.腸粉超香滑,唔會好粉,入口QQ地,真係超好食,魚蛋都好彈牙😊😊,超級值得推介3.第一次食腸仔要加蒜頭,但搭配起來真係好好食,有種刺激嘅感覺,係一個好好嘅新嘗試,下次經過會再買✨✨✨覺得渣哥係經過銅鑼灣必食嘅小食店,可惜得銅鑼灣先有,希望將來越做越大,開多d分店,到時就隨時買到來食😌😊…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。4分享香港必食小食 渣哥一九九六 https://s.openrice.com/QrLT0UFWZ00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食豆漿,魚蛋腸粉,一口腸用餐途径外卖自取人均消费$15 (下午茶)