下午茶放空之選 Jack's Terrazza Ristorante 2023-06-05下晝去咗呢間餐廳度食下午茶,環境空曠人流唔算多,所以坐喺度放空都幾舒服。但係食物質素一般價錢有啲昂貴,自己要叫一份雞翼餐雞翼嘅煮法好似茶餐廳嘅質素,沙律都算有誠意。而朋友叫咗一份牛肉漢堡,佢覺得個牛肉質素幾好幾好味,所以大家可以參考一下…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享下午茶放空之選 Jack's Terrazza Ristorante https://s.openrice.com/QrLT0ytaaW0检举 张贴 评分2味道3环境3服务3卫生3抵食用餐途径堂食
一般水平既打冷 駒記海鮮大排檔 2023-05-30三個小食加兩碗白飯,食物質素一般, 志在份量夠大。適合一大班朋友嚟gathering!係一間好貼地嘅打冷地方,而且都好多外國旅客選擇哩一間。 另外,佢嘅潮州打冷拼盤都唔錯。食物方面,我覺得一般般,墨魚餅雖然份量大,但係唔係好入味,而避風塘炒鮮魷都令人幾失望,完全冇避風塘嘅味道。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享一般水平既打冷 駒記海鮮大排檔 https://s.openrice.com/QrLT0oyoaW0检举 张贴 评分2味道3环境3服务3卫生3抵食用餐途径堂食
午餐法式西餐之選 Odelice! (新城市廣場一期) 2023-05-30如果想去沙田食西餐,呢間係一個唔錯嘅選擇!無論價錢環境服務食物質素啊🧡 第一次去食嘅時候係午餐佢哋有個午餐套裝,分別有前菜,主菜甜品。今次我揀咗法式青口,青口好入味,而且食得出個鮮味唔係啲雪藏品質。另外亦都嗌咗個蕃茄煮蜆,好特別嘅味道唔錯😍…查看更多+ 8以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享午餐法式西餐之選 Odelice! (新城市廣場一期) https://s.openrice.com/QrLT01Dn900检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食用餐途径堂食
超級有水準西餐廳🍴 Bar Bleu 2023-05-15因為早前生日好朋友就帶咗我去呢一間度慶祝,環境橘子樓底高🧡 食物水準,超級有質素!無論味道,賣相都滿分!今次試咗多款前菜,主菜食咗兩份。前菜嘅味道都係令我已想不到嘅好食!超級推薦大家去試下,記得要book位佢哋成日都full Booking🍴…查看更多+ 3以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享超級有水準西餐廳🍴 Bar Bleu https://s.openrice.com/QrLT07fX900检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食用餐途径堂食
難食到唔會再有下一次 Greyhound Café Galleria (K11 Musea) 2023-05-14今次比上一次更難食,不用排隊。環境景色靚座位闊落,但食物質素同價錢唔成正比。份量細,價錢昂貴,味道不到位,炒意粉出哂水 味道好奇怪。完全做唔到泰式感覺。極之失望😮💨…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享難食到唔會再有下一次 Greyhound Café Galleria (K11 Musea) https://s.openrice.com/QrLT0yCaaW0检举 张贴 评分1味道4环境3服务3卫生1抵食用餐途径堂食
青口新鮮,配汁略普通 THE MUSSELS 2023-05-13餐廳環境地方較為逼,空間感不足。服務人員幾好,至於食物我地當然試左佢地既主打經典味青口,但係汁令人失望,偏淡帶唔到青口既鮮味,但係青口都新鮮。大蝦蒜香意粉,都算有濃濃既龍蝦汁,但無蒜香味,較為一般。再另加叫多一份芝士味,即刻有加多分。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享青口新鮮,配汁略普通 THE MUSSELS https://s.openrice.com/QrLT0yCQaW0检举 张贴 评分3味道4环境4服务3卫生3抵食用餐途径堂食
環境靚食物一般 根 2023-05-11餐廳環境唔錯,成個氣氛輕鬆。但食物價錢偏貴,叫咗兩份食物,其中一個係香蒜意粉,意粉不夠味道,偏多水,而家味道同價錢不符合。餐廳出邊嘅景色係路人,因為佢喺地下層。唯一賣點係餐廳內的樹木。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享環境靚食物一般 根 https://s.openrice.com/QrLT0ou9900检举 张贴 评分3味道4环境4服务4卫生2抵食用餐途径堂食
最道地的茶樓 富東閣海鮮酒家 2023-05-08鍾意飲茶嘅我,試過唔同連鎖店既茶樓,味道始終都唔及呢間質素好!點心種類多,亦都有好多出邊搵唔到點心類型,最出名係佢嘅鯪魚球,藥膳雞腳同埋燒賣都係必下單項目!食物新鮮份量都大,,適合一大班人一齊食,!茶樓面積多大服務亦都好好! …查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享最道地的茶樓 富東閣海鮮酒家 https://s.openrice.com/QrLT0hdX900检举 张贴 评分4味道3环境3服务3卫生4抵食用餐途径堂食
牛油果愛好者 Avobar 2023-05-06如果鍾意食牛油果嘅,你不妨一試呢一間餐廳! 佢哋嘅牛油果好新鮮都用牛油果配搭唔同嘅沙律!啱晒又想健康,又想食得light d 既人。同埋佢嘅餐廳環境都好適合同一班朋友傾吓計!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享牛油果愛好者 Avobar https://s.openrice.com/QrLT0yZMaW0检举 张贴 评分4味道4环境3服务3卫生3抵食用餐途径堂食
服務態度一般 四季冰室 (顯徑商場) 2023-05-06一般茶餐廳質素食物一般,只係比較有裝修過。職員服務態度欠佳,大多數都扮睇你唔到🥲如果想普通快食都可以不妨一試,食物種類都多、有一般嘅常餐、三文治,燒味、茶餐都有。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享服務態度一般 四季冰室 (顯徑商場) https://s.openrice.com/QrLT0y3MaW0检举 张贴 评分3味道3环境2服务2卫生2抵食用餐途径堂食
親民價意大利餐廳 BluHouse 2023-05-06提早半年,喺網上面訂位!為咗慶祝朋友生日,即管試吓佢哋新開嘅意大利餐廳!刻意安排坐出面景色好正,加上天氣又唔算太熱。但係食物稍為普通冇太大嘅驚喜。但係都值得一試,話晒佢都係喺Rosewood. …查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享親民價意大利餐廳 BluHouse https://s.openrice.com/QrLT0Osb900检举 张贴 评分3味道4环境4服务4卫生3抵食用餐途径堂食
好食可以再encore aira 2023-05-05真金白銀俾錢去食晚餐🥣一入到去見到個餐廳裝修好特別,環境亦都好舒服。叫咗串燒諗住都係一般食環境嘅餐廳,竟然意想不到大部份串燒都令我讚嘆!因為佢哋每一個串燒嘅煮法同一般嘅都唔一樣; 色香味俱全! 唯一缺點係,因為佢哋本身係一間經營左18年嘅酒吧轉型咗一年日本居酒屋,所以因為人手不足嘅關係食物都要等待一段時間。但係值得一提嘅係佢哋每一個服務人員都超級有禮貌有耐性! …查看更多+ 5以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好食可以再encore aira https://s.openrice.com/QrLT0YMX900检举 张贴 评分5味道4环境5服务3卫生3抵食用餐途径堂食
想食天婦羅必試 天ぷらまきの 2023-05-05之前日頭lunch 食過一次覺得唔錯呀,今次晚飯時間再同朋友一齊去! 佢哋午餐晚餐嘅Menu都係一樣! 最鍾意坐喺吧枱,見到師傅處理食物。 成間餐廳氣氛都好好! 另外食物方面我都覺得幾新鮮炸出嚟嘅天婦羅夠薄身唔會好厚粉口感好好😍…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享想食天婦羅必試 天ぷらまきの https://s.openrice.com/QrLT0zhAaW0检举 张贴 评分3味道3环境4服务4卫生4抵食推介美食天丼蕎麥麵定食用餐途径堂食
食日本串燒必去🧡 五勺 2023-05-03每次同朋友想食日本串燒一定會揀呢間!已經嚟過好多次,除咗食物質素好,就連餐廳裏面嘅裝修,整體氣氛都好日本!食完嘢佢仲會有個金幣俾你去抽獎!打卡一流嘅餐廳!仲有好多種唔同嘅小食串燒仲有魚生刺身🧡…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享食日本串燒必去🧡 五勺 https://s.openrice.com/QrLT0Sbj900检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生3抵食用餐途径堂食人均消费$350 (晚餐)
四川辣嘢推薦 見見面 2023-05-03每次我朋友想食辣嘢,一定會去呢一間!佢哋嘅水煮魚大辣真係會食到流眼淚!另外佢哋嘅四川小食都唔錯,尤其係魚皮、豬耳!如果想去呢間餐廳最好事先打電話去book枱,咁就到時一定有位!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享四川辣嘢推薦 見見面 https://s.openrice.com/QrLT0kLn900检举 张贴 评分4味道3环境3服务3卫生3抵食用餐途径堂食