ok的川茶 BB辣 2022-06-281. 口水雞 配酸辣粉 $58口水雞份量頗多,多為雞胸部位,對喜歡吃骨的我不太合適😂有大量花生為伴碟🫶🏻不過小辣對於不吃辣的我已經十分辣,建議不吃辣的朋友可以點BB辣酸辣粉是圓身的薯粉,口感不錯,十分滑,不會過硬過軟,同樣較為辣。2. 麻辣肥腸 $28 (套餐小食價)肥腸已經開邊,方便進食,肥膏亦已清理走👍份量以小食來說適中👌👌3. 黑糖糍粑 $48 (大)黑糖糍粑的份量有大有小可選,大的為48元有10條,小的為32元卻只有五條,所以大份量比較化算。糍粑煙靭,略嫌油膩,而且在上面的是黃豆粉嗎?略嫌苦澀。黑糖甜味也不出,這個黑糖糍粑較為一般,不太推薦。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享ok的川茶 BB辣 https://s.openrice.com/QrLT0LhL300检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生5抵食推介美食口水雞用餐日期2022-06-25用餐途径堂食人均消费$70 (午餐)
態度不能接受🥵 Nun Desserts Cafe 2021-06-14午餐時間同朋友喺旺角搵食~記得app有優惠waffle做買一送一所以就過尼試下🙃兩個人total嗌咗兩個waffle同一個雪冰上菜先發現個waffle係原個size好大個因為平時食甜品店多數係半size的而且確好抵食但兩個女仔點會食得晒所以就同朋友先share一個食埋雪冰已經飽到上心口咁决定打包拎走另一個waffle我地叫店員俾個外賣盒佢就話幫我地打包但係!!!!!!佢入咗去之後我地清楚聽到有人好大聲講: X嘩成個都冇食個(含粗口係大聲到我地都相信佢係講說話俾我地聽接受唔到第一 唔想幫手打包冇所謂 我地冇要求第二 本身買一送一個優惠堂食外賣都可以 咁我打包又點第三 我一行兩人都仲有幫襯其他嘢食 打包一份有咩問題第四 無論點做侍應都唔可以用粗口鬧客啊嘛無論佢本意係點 我作為客人聽到覺得好難受加上食物質素都一般 旺角大把好嘢食 Nun dessert不了…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享態度不能接受🥵 Nun Desserts Cafe https://s.openrice.com/QrLT0tE0yW0检举 张贴 评分2味道2环境1服务4卫生4抵食用餐途径堂食人均消费$70
食物一般 味道略鹹 外灘軒 2021-05-27經過天盛商場同朋友揀咗 上灘軒 呢間上海菜食肆午市都多選擇有set有點心嗌set有跟嘢飲 所以你唔叫開茶嘅話可以唔收茶錢~~1️⃣回鍋肉 (lunch set 跟白飯跟餐飲) $59 +$5 轉菜飯 +$20 蒜蓉菜芯💬回鍋肉肥瘦適中啲汁好送飯😂😂不過越食越鹹 最後要攞水洗洗🥵而且配菜略生 有啲硬菜飯幾好味雖然菜較少但有飯香而且唔油膩🤞加廿蚊有一碟蒜蓉時蔬抵到爛!大大碟不過有啲油出面食中菜係唔健康㗎啦~~□■□■□■□■□■□■□■□■□■2️⃣水煮魚 (lunch set 跟白飯跟餐飲) $68💬叫咗少辣嚟到係微微微微辣🤔所以嗜辣嘅人可以叫佢特辣😂😂魚片分量都多起碼有八九塊厚肉不過唔算滑嫩配料好足有粉皮 木耳 芽菜 冬菇■□■□■□■□■□■□■□整體嚟講味道一般 3/5服務都ok 冇其他食評講嘅問題(可能我好彩~~不過我覺得喺屋邨商場嚟講價錢略貴🥵食個lunch人均都成$90窮啊啊啊啊啊啊啊啊😭😭😭…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享食物一般 味道略鹹 外灘軒 https://s.openrice.com/QrLT0yBWUW0检举 张贴 评分3味道5环境4服务5卫生2抵食推介美食水煮魚$68用餐日期2021-05-25用餐途径堂食人均消费$90 (午餐)
環境舒服 食物不錯 阿元來了 (鴻圖道) 2021-05-15第一次嚟到阿元來了門口有啲隱蔽 當初以為冇開😂😂 🤎 爆蛋雞肉飯 $43味道唔錯滿滿嘅雞絲鋪喺飯上面當初望落以為會好乾點知飯中間係有汁嘅 非常送飯不過隻蛋有啲太熟 都唔爆蛋嘅🤎 芒果綠茶 (跟餐+$11)螞蟻人表示喜歡~~🤎 蝦仁煎 $37唔記得影相😂😂呢個好味!因為本身好中意蚵仔煎嘅質感但又唔食蚵仔🤫居然俾我見到有蝦仁煎!!!幾大份好飽肚🤞好足料 起碼有七八粒大大嘅爽口蝦仁🦐醬汁簡直係精粹🤙下次一定會encore🤔不過感覺上晚市少啲選擇冇紅豆餅 冇蛋餅 冇大腸麵線😭下次應該會揀lunch time再嚟!!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享環境舒服 食物不錯 阿元來了 (鴻圖道) https://s.openrice.com/QrLT014KyW0检举 张贴 评分4味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食爆蛋雞肉飯$43蝦仁煎用餐日期2021-05-13用餐途径堂食人均消费$50 (晚餐)
觀塘高質cafe 值得再訪 Bubble Tree (成業工業大廈) 2021-05-04見openrice和ig上對Bubble Tree嘅好評如潮一直都好想試試~~之前已經嚟過三次但都唔好彩摸門釘😂大家記住佢逢星期日休息 星期六都只係做到18:00 !今日星期一 咁啱喺觀塘食dinner 即刻帶同行友人沖上bubble tree果然冇令我失望🥰🤎 雞扒●法蘭克福腸滑蛋拌鐵板蓋飯 $65雞扒非常大塊!!仲大過塊臉!!冇誇張😍不過略嫌有啲實淨得濟 唔夠滑嫩 所以食完有啲濟🙈雞扒面頭有溶咗嘅芝士 唔食雞皮嘅話要自己刮翻啲芝士去撈飯😂😂法蘭克福腸分量好足 成條喺到有六七舊~滑蛋ok 不過我等耐咗先食 所以熟咗啲 係我問題😢😢驚喜嘅係飯底居然係糙米飯!! 感覺上健康啲~~食鐵板都要健康㗎嘛🤫🤫唯一挑剔嘅係汁少咗啲 唔太夠執飯 所以食落有啲乾不過$65呢個價錢包餐湯包嘢飲真係抵到爛🤞🤎 紫薯湯 (跟餐)幾好飲 真材實料有紫薯蓉😂😂唔會太甜 不過飲完已經飽三成😂🤎 凍抹茶拿鐵 (跟餐+$10)有得add flavour我加左棉花糖hehe~~好有心機連棉花糖都係炙燒過🥰latte有牛奶香 抹茶味唔會好重好澀睇下大家本身中意邊種 我自己就係螞蟻人甜啲嘅green tea latte啱啱好🥰🥰💞🤎 芝士肉醬薯條 $35嘩~~拎餐嘅時候爭啲嘩咗出聲!!好大盤!!!好多薯條!!!對於我朋友呢啲薯條怪簡直係大滿足😂😂薯條偏實淨 薯蓉咁款😂😂好飽啊肉醬好味道!!唔會太鹹亦唔酸 好中意💞不過會啲乾身 有啲難點薯條😂💞💞💞💞最值得讚嘅係服務!!!疫情關係 餐具係自己喺消毒碗櫃攞感覺衞生又安全亦都有檸檬水提供店員非常nice!!!點餐定拎餐態度都非常之有禮貌我問佢想攞多個碗仔佢會先沖一沖熱水再拎俾我呢啲小細節真係好令一間食肆加分💛💛整體呢講食物質素好 味道8/10餐廳環境好舒服 服務10/10會再到訪💞…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享觀塘高質cafe 值得再訪 Bubble Tree (成業工業大廈) https://s.openrice.com/QrLT08Z0yW0检举 张贴 评分4味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食雞扒●法蘭克福腸滑蛋拌鐵板蓋飯$65芝士肉醬薯條$35用餐日期2021-05-03用餐途径堂食人均消费$56 (晚餐)
食物質素可以 但服務麻麻🤧 高興 2021-04-05兩星期內去咗兩次Happiness~第一次係晚市嗌咗海鮮意大利飯賣相一般 但食落有驚喜risotto夠creamy但又唔會好膩配料有三隻青口一粒帶子兩粒蝦仁同少少蜆帶子同蜆食落肉感實咗啲 不過七十幾蚊呢個價錢算係咁晚餐可以半價跟嘢飲 叫咗朱古力oreo沙冰得面頭一塊oreo 杯嘢飲根本冇oreo味😂不過係幾好飲嘅朱古力沙冰💛⚠️另一次叫咗抹茶沙冰同玫瑰荔枝沙冰伏伏伏!千其唔好嗌 仲淡過水🤢⚠️⚠️⚠️⚠️好想講嘅係服務態度!🤧🤧🤧有個waiter服務態度好差好唔耐煩咁 兩次到訪都係咁同行友人都感受到🤧🤧上菜時候將啲盤dum落尼咁見未食完都冇啦啦過尼收走餐具🥵做咩事?本身都好中意呢間cafe 價錢相宜環境舒服但果個waiter搞到我唔太想再到訪🤧…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享食物質素可以 但服務麻麻🤧 高興 https://s.openrice.com/QrLT0hRWy00检举 carrie8397 佢地班人既態度簡直係極品!2021-05-19 回应 张贴 评分4味道5环境1服务4卫生4抵食推介美食海鮮意大利飯韓式泡菜雞肉烏冬鍋用餐日期2021-04-03用餐途径堂食人均消费$80