北上消費不是沒原因 龍鳳呈祥火鍋雞煲 2025-02-21食物的味道整體上一般,不算特別好吃,也不至於難以下嚥。總之所有食品都只是普通!不過,我想強調的是食物的價格。例如圖中所見的雀巢檸檬茶罐裝,一罐要$26(還未計服務費)。幾個人點的食物也不算多,原材料更不是一些昂貴的食材。人均消費可以達到$550,大家真的要好好衡量一下這間店是否值得去!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享北上消費不是沒原因 龍鳳呈祥火鍋雞煲 https://s.openrice.com/QrLT0NcPQ00检举 张贴 评分2味道2环境2服务3卫生1抵食用餐途径堂食
不知所謂的餐廳 友義氣‧酸菜魚 (小炒打冷) 2024-06-05兩個人入座,比一杯水。叫餐後大約10分鐘來了一道,另外一個餐。等左25分鐘都未有. 途中叫侍應催下單,第一次完全唔過黎,一尾做口形做手勢表示炒緊,第二次另外一位侍應又係咁。去到第三次叫,佢走過黎同我講:炒緊。最後直接cut單,睇返張單,仲要收返我飲品錢!呢間咁既垃圾餐廳,希望寫下食評可以有人留意下…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。2分享不知所謂的餐廳 友義氣‧酸菜魚 (小炒打冷) https://s.openrice.com/QrLT0dF1J00检举 张贴 评分--味道1环境1服务1卫生--抵食用餐日期2024-06-05等候时间30 分钟 (堂食)用餐时段午餐
平價版Omakase Feels 藤 2021-12-19藤の極上吞拿魚壽司盛合 $178食材新鮮,口感十足。每件都食得出廚師製作的認真。這個價錢絕對抵食。壽司的飯不是普通的飯,而是有豉油的飯。因此其實唔需要點豉油都已經夠味!而且主角的味道好突出,食完一定唔會後悔。盛合搭配麵豉湯一碗,味道偏咸,但可能普遍麵豉湯都係咁嘅味😂油甘魚腩刺身(限定) $88、北海道帶子刺身 $58、油甘魚刺身 $58可能你會問,點解會叫重複的食材但部位唔同?不是因為小編有金舌頭,單純係我的戇居🤷🏼♂️ 如上食材十分新鮮,單純睇住廚師製作嘅過程已經感受到食物令人垂涎三尺🤤 已經不是用好味來形容。價錢中規中矩,但食物質素一定有驚喜。鰻魚壽司 $18、烏冬 $28、鰻魚青瓜反卷 $38如果喜歡青蔥清湯烏冬嘅你值得一試🎊旺角是鬧市集中地,美食到處皆是。有時花多眼亂無從入手,試下行多幾步,望下其中的一角😉 潮流下流行Omakase,但價錢老實說一位都並不便宜,如果想感受下這種氣氛又找得起卡數,呢間可能會係你其中一個選擇。環境簡潔店員足夠,熱心的服務讓你座下已經充滿期待感,而等待食物的過程,在近距離望住廚師製作「藝術」?可能他是被廚藝耽誤的藝術家🧏🏽♂️…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享平價版Omakase Feels 藤 https://s.openrice.com/QrLT0C41100检举 张贴 评分5味道5环境4服务5卫生4抵食用餐途径堂食
冇咁大個頭唔好戴咁大頂帽 八歌仙 (家樂坊) 2021-12-19先不談飲食,裝修環境是美觀。門口位置的確幾有日本Feel😆SET B 澳洲和牛精選燒肉拼盤 $498/位 (放題)首先送上刺身一盤,按人頭計提供份量。味道方面就咁食係無咩味(唔會有新鮮嘅感覺、唔會有食材鮮甜嘅感覺)🤷🏼♂️ 點上豉油就係得豉油味。再來送上??燉蛋。食唔出咩食材,味道極普通,賣相又好可口!同行者食左一啖放低左🙃之後有兩隻燒鮑魚(冇影相),不過不失。但感覺衰過罐頭鮑🤯最後就係燒肉。你以為可以重複叫好吸引,但你食完之後想再叫既意欲都冇!而且佢係只可以比你叫其他款既和牛,圖中既牛只得一次機會(根本搵笨)。但睇相又分哂類以為好好食,一擺落口一咬=硬,口感全部一樣食唔出唔同。差👎🏼到火鍋⋯ 簡直MVP. 咩食材都冇得簡,好d既得菜同蝦膠同肥牛。完‼️你想多d都有,蟹柳、芝士丸。所以個煲全程都冇野滾. 加湯又加湯單純煲到乾。仲有好多清酒煮蜆、辣酒花螺、椒鹽墨魚咀全部以難食來形容!全部各咬一啖你唔會想再食落去🤷🏼♂️ 特別係墨魚咀,食左一次一咬即吐,我以為我味覺有問題,比多次機會佢。SAME!!你唔會想像到墨魚咀係會得出咁嘅味道🤡最後擺得落口得天婦羅🍤 算樣樣都幾好食,而且款式多。是日真MVP🥇冇咁大個頭唔好戴咁大頂帽,幾適合形容呢間餐廳。提供選擇好多,樣樣都想做。但樣樣都衰哂,賣單差唔多$1100完全唔抵,簡直想講粗口。呢間簡直係2021年食過最伏的高等餐廳。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。4分享冇咁大個頭唔好戴咁大頂帽 八歌仙 (家樂坊) https://s.openrice.com/QrLT01K1100检举 JuliaKMLo 同你完全諗嘅嘢一模一樣,我食完真係嬲到想講粗口2022-01-21 回应 alanlaulau x22022-11-29 张贴 评分1味道5环境2服务2卫生1抵食用餐途径堂食