名過於實。實屬阿bob效應 華記滋味小食 (界限街) 2021-05-01一碗車仔麵+4餸$65蘿蔔,腩肉,冬菇,翼尖呢一碗,純粹明星效應去初嚐4餸。無甚驚喜或出色腩肉,厚得似燒肉。味,無。湯底。咖喱汁,腩汁,滷水汁。混合湯底,無驚喜之作,贈送你飲一大杯水。可能每個人對車仔麵既感覺不同,但唔好用明星效應,催谷銷量。最終只會反效果。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享名過於實。實屬阿bob效應 華記滋味小食 (界限街) https://s.openrice.com/QrLT0nGOyW0检举 张贴 评分1味道3环境3服务3卫生1抵食用餐途径外卖自取
Celebrate together 今佐日本料理 2009-08-11果日同女朋友一齊慶祝生日,對上一次去半島已經係好多年前既事當年一入到去,個LOBBY有一個位置係一班人坐係度飲野傾計食雪茄行入去就已經聞到好濃烈既雪茄味道但到依家已經無左呢個畫面LU...講返個晚飯先訂左七點半,去到先係留意周圍既環境大堂依舊一樣黑沉沉,好似入左博物館咁上一層見到有另一間restaurant,發覺呢間食buffet既人比呢度既人多因為兩間既種類唔同International food.Japanese food入到去已經見到好多人一早黎左但係都無損食物既供應情況依然refill得好快坐低之後,經理好有善咁介紹今晚既main course介紹完之後,好有禮貌咁講"請慢用"有時候你會覺得比得起錢就一定會有好既服務呢樣並唔係必然,但今晚呢度真係比到一個好好既服務令到就算你覺得d野唔好食起碼佢地既服務令到你條氣都順返哂眼見好多刺身,都好新鮮半島以海膽為主打,我地當然要即刻試下喇...一試發覺同其他壽司店既有好大分別入口好香,絕無腥味三文魚,吞拿魚,甜蝦,北寄貝都係鮮味可能間中都會有一d比較差少少,但有時都唔係每條魚每隻蝦都咁健康所以都唔太執著呢d問題主菜我地揀左滑蛋吉列豬排同埋雜錦天婦羅天婦羅蝦好香好爽其他都交哂比女朋友食吉列豬排就到我自已清哂食完呢兩個主菜我地已經飽到有80%後尾再想食多一round海膽食完之後.試返d甜品先.款式雖然唔多,但以賣相同清爽吸引左我所以就算好飽我都食左兩件cake,再食埋生果先肯收手但係我地都仲要食埋個雪糕今晚個雪糕係"柚子雪芭及豆腐雪糕"佢只係食左一球,其餘都比哂我食我地兩個真係好飽好飽咁坐低飲返杯茶先結賬離開…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享Celebrate together 今佐日本料理 https://s.openrice.com/QrLT0lD0U00检举 张贴 评分4味道3环境5服务5卫生3抵食用餐日期2009-08-01人均消费$550 (晚餐)庆祝纪念生日