不過不失 沒有驚喜 魚眾不同酸菜魚 (君譽峰) 2025-09-11中午過來食飯,人流都還普通不算多,搵到位置就坐低,入得嚟就緊係食佢啲酸菜魚啦,食物到咗後個湯係暖的,唔夠熱,魚嘅份量亦偏少,味道唔算突出,可能食開國内果啲,覺得個味道會濃少少而且人地果啲真係整到好熱咁上檯的,茶冇乜味咁,好淡 整體嚟講不過不失。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享不過不失 沒有驚喜 魚眾不同酸菜魚 (君譽峰) https://s.openrice.com/QrLT09LfU00检举 张贴 评分--味道3环境3服务3卫生--抵食用餐途径堂食
失准..... 金好 2025-08-13本人一家幫襯咗呢間金好都不下十次,住正樓上平時都會同屋企人落嚟食佢,感覺佢小油同有鑊氣,茶水都有返咁上下水準! 可惜今日同屋企人落嚟點咗份海南雞飯,豬扒炒公仔麵,咖哩雞飯,飲品分別係凍檸檬茶,凍奶茶及凍咖啡,首先講個海南雞飯啲雞肉好散,似煮過籠?炒公仔麵啲麵好冧,一啲都唔彈牙......咖哩今日咸咗啲,飲品檸檬茶有小小油益味,奶茶ok,咖啡有小小酸味......可能真係平時食開,所以一有小小唔同就會食得出,需要今日食係有啲失準,但係都會俾機會佢改善繼續支持。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享失准..... 金好 https://s.openrice.com/QrLT0lV9T00检举 张贴 评分4味道3环境4服务3卫生4抵食用餐途径堂食
中伏 大茶飯 (將軍澳中心) 2025-08-13本來諗住試下四寶飯堂,叫佢排哂長籠,無奈去對面呢間大茶食,飯巿時候一邊排長籠一邊冇乜客都心知不妙,本住來都來了嘅心情點咗個車仔麵,湯冇味,鹽酥雞凍的......飲品都未見好出色:(…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享中伏 大茶飯 (將軍澳中心) https://s.openrice.com/QrLT0izakW0检举 张贴 评分--味道4环境3服务3卫生--抵食用餐途径堂食
一家五口來“飯聚”,食物質素可以,但好水吧茶水偏淡 河畔冰室 2025-08-05平時食開金好,今日嚟試試旁邊呢間河畔冰室!好奇怪,我們分別點了凍檸檬茶,凍奶茶,咖啡,凍柚子水全都沒有叫“小甜”,但大家感覺飲品全都變了小甜一樣...:((凍檸檬茶唔夠甜真係唔好飲,扣分好彩茶底夠清香,打和啦!)正常飯後喝一口冰爽清甜的飲品會很舒服,這裡有點美中不足食物方面推薦回鍋肉飯,又香又辣很惹味!豬扒面也很好吃,豬扒很香口有一股咖哩味,不知道是腌料還是調味粉,咖哩雞扒飯咖哩汁很香濃,但雞扒就比較平淡,白雪雪好似用滾水烚熟咁,,而且沒什麼味道,沒有豬扒出色。黑椒炒烏冬和炒河粉都很有鑊氣,整體感覺還可以:)…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享一家五口來“飯聚”,食物質素可以,但好水吧茶水偏淡 河畔冰室 https://s.openrice.com/QrLT0WSjT00检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生3抵食推介美食回鍋肉飯 豬扒面用餐途径堂食