好失望.. .. 喫茶店 2009-09-10行行下MK,,好口乾,,貢茶果D又好多人,所以就周圍行搵其他野飲。行左過黎呢邊,又見唔洗等,就諗住試下佢個珍珠奶茶。點知..... 一試就好後悔,,爆甜,,D珍珠仲甜過方糖,,好甜,,飲完仲更加想飲野,最後去左買支水"甜得過份,,甜得驚人P.S.唔知點解舖仔細細,有好多店員係入面,見到佢地都覺得逼... ...…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享好失望.. .. 喫茶店 https://s.openrice.com/QrLT0ml8U00檢舉 張貼 評分1味道2環境2服務2衛生1抵食
驚喜十足 鳴門壽司串揚料理 2009-07-26去開mega box買袋,順道去左食tea"經過鳴門,覺得環境好似幾乾淨,以白色為主,而個名又好似幾得意,同卡通片-火影既主角同名,所以就入左去啦"叫左5樣野,分別係芝麻8爪魚、叉燒拉麵、三文魚中華冷麵、一碟3件既紅鯛壽司&3件三文魚壽司" 芝麻八爪魚:味道唔錯,雖然一碟得4隻,但係都幾大隻,麻油未唔會太重,幾好架"叉燒拉麵:味道一般,如果可以多d料就好" 叉燒雖然唔硬,但係量太少"三文魚中華冷麵雖然等左個中華冷麵好耐,男友食哂佢既拉麵先上,但係真係直得等,因為真係好正丫,一定要食! 料足味濃"配料有粟米、蟹柳、玉子、三文魚、青瓜同少許紫菜絲" 將佢撈勻之後,佢d拉麵條條都果d冷麵汁既味道"真係好好味" 好味到我男友食完個拉麵仲同我爭食-3- 同男友唔洗10分鐘ko左成碟,真係好正"一定會去再食過紅鯛壽司&三文魚壽司:味道一般,同板長果d差唔多"…查看更多+ 1以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享驚喜十足 鳴門壽司串揚料理 https://s.openrice.com/QrLT0hxyF00檢舉 張貼 評分5味道4環境3服務4衛生5抵食推介美食芝麻8爪魚三文魚中華冷麵三文魚中華冷麵上菜8分鐘之後..."用餐日期2009-07-08人均消費$40 (下午茶)
雞串好好味" 雲米家 2009-07-26悶悶地,打算係荃灣食完飯之後再去行街" 見到四坡坊果度好多餐廳都要排隊,所以就黎左呢度"呢次係第2次食,一次比一次好"上次食涼拌,感覺一般,今次食過橋,好好味呢" 本身同男友揀左好耐都唔知食咩好,有個男侍應就提議我地食過橋米線,佢話一黎出名d,二黎就大碗,可以2個人食喎" 既然出名係呢個,就叫左呢樣同埋一個印尼沙嗲雞串"好驚訝,正常會係廚房整完先上菜架嘛,點知佢係會將d配料一次過捧出黎,係你面前整,真係完全冇諗過呢"哈哈"好正"感覺好好"佢會係你面前打蛋,放配菜"唔錯唔錯" d味道都幾好呢,d豬潤唔會太硬,d雞塊又好軟滑(食食下發現原來係雞肶黎,但其實我地冇要求架),木耳仲幾爽"其實仲有好多配料架至於個雞串,原本睇樣以為會好硬,點知同個米線入面d雞一樣嫩滑,,好味丫"24蚊碟一碟4串,姐係6蚊支,都ok呢"好味"p.s. d waiter都幾好人,如果唔知食乜好,佢會主動推介比你,見你就食完,仲會好主動問你對今餐d意見,好友善" 唔錯…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享雞串好好味" 雲米家 https://s.openrice.com/QrLT0FRyF00檢舉 張貼 評分4味道3環境4服務3衛生4抵食推介美食過橋米線印尼燒雞串(沙嗲)印尼燒雞串用餐日期2009-07-25人均消費$36
慕名而來,失望而去...似菜肉包口感既漢堡包 時新快餐店 2009-07-26時新長期係openrice掛係首名,今日特地同友人去試試.."一入到去,,其實d裝璜同一般茶餐廳冇乜大分別,分別只係好細間同埋一坐落去,張椅係搖搖欲墜,好似就爛咁,超驚,唔想食食下跌親個patpat,立即換左桌4個人去,買左兩款包"開放式廚房,友人話見到佢好似係用新鮮肉整既呢"本來以為好好味,點知就... ..."係,,雖然佢味道唔差,d肉好軟但係又好似未至於好味到飛起,口感類似菜肉包既牛肉冇菜版,個人認為mos burger同burger king 比佢好味d呢"…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享慕名而來,失望而去...似菜肉包口感既漢堡包 時新快餐店 https://s.openrice.com/QrLT0BByF00檢舉 張貼 評分2味道1環境2服務2衛生2抵食用餐日期2009-07-17
情牽一線 情牽一線魚湯米線專門店 2009-07-26冇事做去左旺角行街,行到有d累,就想搵個地方坐低休息下,食晚飯" 男友提議食米線,所以我地就去左情牽一線食啦,因為都好耐冇去lu"好少有,去到竟然冇乜人,唔洗排隊,直接入去,真係好奇怪" 我地叫左個酸辣煙鴨胸米加金菇、魚湯牛展加雞同埋一個豬軟骨" 由於我地都係嗜辣之徒,但又怕熱氣,所以都叫左個中辣" 好欣賞佢既魚湯米,加左辣之後湯既顏色都冇變得好紅,但都係食到d辣既味道"好味呢" 雞都幾滑,唔會老,鴨胸都ok,只係厭佢有d肥" 牛展都合格,幾有牛味"至於豬軟骨,顏色太紅,一開始見到佢都唔想食佢,但食左之後都ok既,幾軟"…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享情牽一線 情牽一線魚湯米線專門店 https://s.openrice.com/QrLT09RyF00檢舉 張貼 評分3味道2環境2服務3衛生2抵食推介美食近果碗係酸辣煙鴨胸米加金菇,遠既係魚湯牛展加雞扒豬軟骨用餐日期2009-07-20
有喜有悲,睇你食乜 喜點 2009-07-233點幾,餓意起,咁岩娙過呢度,就入去試下好唔好味啦"入到去,環境都唔錯,幾乾淨。我地坐低waitress就立即過黎問飲咩茶,反應都幾快既,只係當我地一見到壺茶就有少少失望,茶芥每位2蚊架喎,估唔到係用茶包沖茶喎,好似誠意不足由於幾肚餓,都叫左唔少野食,2個人食10樣野"因為個土魷好似好吸引咁,所以就食佢先,真係唔錯喎,都幾爽呢" 之後就食帶子燒賣,都ok架,好大粒蝦係入面架至於排骨、粉果同鳳瓜呢,全部都麻麻地啦,全部都唔夠味。排骨雖然唔硬,但係唔夠味,仲有好多肥膏添; 粉果太細, 又唔夠味,但加左佢比既辣油就ok既" 而鳳瓜方面,都係死係唔夠味呢度,賣相尚可啦"本來已經幾失望,但係當我一啖咬落個奶黃包度,成個開心返哂,好味丫食得過喎,淡黃既奶黃度有d"喊"蛋碎粒,幾正" 仲有個蘿白糕都幾好味,可以一試" 本來諗住已經過關,一食到碟腸粉就面都青埋,超級難食好臭,好唔新鮮,好難食,好似食緊豬餿咁= =千祈唔好叫,一定會想吐最後菜包都黎埋lu,,味道一般啦" 唔知係唔係碟腸粉,食個包都仲有果陣臭味= =走果時個口仲feel到果陣臭味好難頂…查看更多+ 3以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享有喜有悲,睇你食乜 喜點 https://s.openrice.com/QrLT03hqU00檢舉 張貼 評分3味道3環境3服務2衛生2抵食推介美食流沙奶皇包蘿白糕人均消費$47 (下午茶)