一直回頭吃 海 三碗麵 2025-05-09吃得出的用心小店,食過番尋味,小店安排是為保持食物質素,雖然每次去都要排隊,但每次食到都感到好滿足。有幾次實在太想食,又趕時間,叫了2/3次外賣,但堂食,趁熱食真的好多了,所以之後有時間都會排隊堂食。暫時是我食過最好味的蝦面。謝謝老闆們,讓我享受到人間美食,謝謝你們的用心。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享一直回頭吃 海 三碗麵 https://s.openrice.com/QrLT0Y1LS00检举 张贴 评分5味道4环境5服务5卫生4抵食用餐途径堂食
食物不錯 唯獨女服務員服務有待改善與提升 春水堂 (美麗華廣場1期) 2024-08-16收銀女服務員服務態度有待提升,間不時都會到該餐廳買飲料或堂食,在店內的服務只,也很有禮貌,唯獨經常收銀與在門口的女服務員,感覺像命令似的,食物很不錯,環境也很好! …查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享食物不錯 唯獨女服務員服務有待改善與提升 春水堂 (美麗華廣場1期) https://s.openrice.com/QrLT08kvL00检举 张贴 评分--味道5环境3服务4卫生--抵食用餐途径外卖自取
紀念日諗住食餐好(點知係我地兩個一齊左11年)裡面食過最差既一間餐廳 浪人日本料理 2018-02-27一早於Yahoo買左2張308蚊既團購,諗住同男朋友食餐好慶祝紀念日選擇這間餐廳原因係之前係灣仔浪人食過,覺得不錯所以先再選擇我依家睇番佢網上所介紹的 覺得好荒謬網上介紹''在日本幕府時代,「浪人」意指流離失所,遠走他鄉的武士,憑著一身武藝浪跡天涯,藉著堅忍的武士道精神,向苦難的人生和惡劣的環境挑戰。餐廳取名「浪人」,寓意不受拘束、熱愛挑戰,飄泊於香港鬧市,仍然堅持製作正宗日本料理。浪人主打以築地空運海產製作的刺身、壽司及以新鮮食材創作的串燒及酒餚。海產主要由東京築地空運到港,受季節時令影響,每星期供應的海產也不同。而串燒、酒餚則選用來自世界各地的上乘食材,每日由浪人主廚團隊親自處理,確保客人品嚐到精緻、用心的日本料理。''1, 正宗日本料理?? 唔會比剌生或冷盤浸係冰水裡面2, 新鮮食材?3, 確保客人品嚐到精緻、用心的日本料理????? 餐廳係開放式廚房,係可能見到廚房裡員工所做既所有野 我見到個員工煮緊個汁,旁邊有隻半邊既龍蝦, 個員工一路煮汁,一路用同一隻湯匙,試完再攪幾攪(重覆幾次),我不知道D汁係唔係放係龍蝦上面焗既汁,我都不知道那些汁是不是供予餐廳客人享用,但做過飲食既我,真係完完全全品嚐他們的用心,係幾咁差同無誠意4, 員工貌似炒散,堆埋傾計,冇專業可言, 托盤放在客人餐桌上5, 物不所值而沒有服務可言…查看更多+ 5以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享紀念日諗住食餐好(點知係我地兩個一齊左11年)裡面食過最差既一間餐廳 浪人日本料理 https://s.openrice.com/QrLT0Ovqj00检举 张贴 评分1味道2环境1服务1卫生1抵食推介美食nothing用餐日期2018-02-25用餐途径堂食人均消费$353 (午餐)庆祝纪念纪念日用餐优惠團購