相信有米芝連推介級數! 竹地館 2023-08-01食過好幾次堂食,永無失望,作配碟嘅咸酸菜味道一流!唔。區嘗到食材實在新鮮,滷水豐沃又唔太搶嘅鮮香;雖然如此,,街坊小店價格卻如此實惠,好次羨慕土瓜環街坊有此一流小店!!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享相信有米芝連推介級數! 竹地館 https://s.openrice.com/QrLT0Qzmb00检举 张贴 评分--味道3环境5服务5卫生5抵食用餐日期2023-07-28等候时间5 分钟 (堂食)人均消费$65
北角老味道 潤記粥麵茶餐廳 2023-02-08細細個嗰陣響北角長大,果陣潤記重響北角邨舊鋪,響大約舊中旅社對面;一入門口好似係左邊滾粥,右邊麵檔,果陣返幼稚園,公公星期五六放工就會接我放學或同我出去玩,到夜晚唔去中巴炒粉檔就會去潤記食宵夜,重好記得當年嘅味道。然後早幾年行過,原來潤記開返,入到去見到好似有一兩個老伙記,食味都同當年好相似,可惜連潤記都要光榮結業,都好難再有機會可以回憶到童年同公公一齊食宵夜嘅味道啦😢都好感謝潤記比我回憶起當年嘅味道,祝願各位伙記生活愉快!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享北角老味道 潤記粥麵茶餐廳 https://s.openrice.com/QrLT0HSn700检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食老店比舊街坊嘅回憶用餐途径堂食