超出色隱世越南餐廳 湖越 2025-08-29餐廳裝修很有越南特色。點了一個二人餐,有兩碗大嘅湯河。其中點了濃蝦湯黑豚肉河粉,湯底非常濃郁,又有蝦,蜆,紥肉,黑豚肉,超級推介越南炸春卷和芒果呢個叫咩芒果軟殼蟹卷十分出色。下次再來大尾篤一定會再來。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享超出色隱世越南餐廳 湖越 https://s.openrice.com/QrLT08ojU00检举 张贴 评分5味道5环境4服务5卫生4抵食用餐途径堂食
出色腳腳,可惜服務一般 豬腳小姐 2025-07-01見好多人去韓國也推介豬腳小姐,之前見銅鑼灣分店經常排長龍,今日專程6:15 就去排隊。 竟然可以直入,仲有兩三張吉枱。店員放低QR code 落單,竟然話只可吃60分鐘。心想,又不是茶餐廳或快餐店價錢,最低也俾90 分鐘。我決定等埋友人才入座。在門外等友人期間的10 分鐘。at least 5-6 pairs 人企在門口看menu , 不約而同講menu 冇show 價。入去問店員拎完menu 睇完價就走和朋友坐低點餐,不用5 mins 便上菜,豬手冇腥味,小菜也出色 。店員也有不時為我們加水。可惜即使我們不停手,也冇辧法60 分鐘KO 成碟。明白香港成本貴。多翻枱增加生意無可厚非,但請合理照顧食客感受。 一班朋友不適合在此聚會。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享出色腳腳,可惜服務一般 豬腳小姐 https://s.openrice.com/QrLT0yvEkW0检举 张贴 评分4味道4环境2服务4卫生4抵食用餐途径堂食
用心經營,服務一流的西餐廳 B&B Oyster Steakhouse 2025-06-21星期六男友訂了Open Rice 的二人套餐,份量十分足夠。一坐低便上了十隻生蠔和飲品(可選紅白酒或fruit punch),沙律每人一份,份量足夠。再來餐湯,我們選了蘑菇湯和龍蝦湯各一,味道一流。餐廳最signature係 carbonara ,差不多每枱都叫一碟。 職員會在你面前加芝士。甜品也美味。今日仲有live band , 每枱可以點歌,氣氛一流。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享用心經營,服務一流的西餐廳 B&B Oyster Steakhouse https://s.openrice.com/QrLT07X5T00检举 张贴 评分--味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食美國頂級雪花肉眼扒Carbonara用餐日期2025-06-21用餐途径堂食人均消费$700 (晚餐)
性價比高,肉質好,服務好 一方燒肉 2025-05-23每人$350吃到的二人dinner set , 店員仲細心教我們點樣處理燒肉和海鮮,肉質新鮮。值得推介!食完唔會一陣油煙味,仲有甜品贈送。同朋友嚟聚會,亦都非常適合。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享性價比高,肉質好,服務好 一方燒肉 https://s.openrice.com/QrLT0Dryk00检举 张贴 评分--味道5环境5服务5卫生--抵食用餐途径堂食