懷舊雲吞麵 新大光燈 2019-10-30呢間係新開分店,之前老婆講過好食;今日難得放假一個去試一試叫左個套裝雲吞河送油菜包埋熱飲都只係43蚊,唔算過份鋪頭裝修整潔,不過可能我係佢地剛開門先入去(早上11點先開)😂所以都冇咩人份量就一般般,以我咁大食嚟講當然覺得少啦😅不過對細食女士嚟講份量就會剛剛好都算唔錯咁細碗都有4粒雲吞😂😂😂湯底都好味,油菜雖然多框少葉,不過都叫淥得夠淋,都易入口。應該我都會再幫珍,不過如果再開早D會更好!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享懷舊雲吞麵 新大光燈 https://s.openrice.com/QrLT0HQKs00检举 张贴 评分4味道5环境4服务4卫生4抵食推介美食A湯麵餐$43用餐途径堂食
情人節最窩心美食 LAB EAT Restaurant & Bar (金巴利道) 2019-03-14情人節係一個好難搵食嘅節日如果唔係一早定左位,都未必有得食今次預早搵左呢間同老婆慶祝,一早未同佢講,到現場先開估餐廳安排唔錯,分左兩段時間 - 6點半及8點半;我就選左8點半,咁可以食耐d慢慢享受。先嚟杯西班牙水果雞尾酒同意大利汽酒,味道清新,再配上頭盤生鮮生蠔,大隻得嚟又好美味;前菜係西班牙紅蝦配魚子醬 同 北海道扇貝白松露白露筍,兩者各有特色好好食;然後配上龍蝦湯同黑松露番茄湯,好濃香湯味;到主菜啦 - 炭燒澳洲M5和牛同焗鱸魚;和牛剛剛熟,好juicy;鱸魚好新鮮好滑,冇雪味;經過一輪沖鋒之後,開始上甜品 - 焦糖蘋果撻同chocolate cookies配Gelato,好清新好爽甜;整體服務都很貼心,可以值得再去…查看更多+ 6以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享情人節最窩心美食 LAB EAT Restaurant & Bar (金巴利道) https://s.openrice.com/QrLT0jUCo00检举 张贴 评分4味道5环境4服务4卫生3抵食推介美食新鮮生蠔北海道扇貝配白松露露筍西班牙紅蝦配奧賽佳魚子醬法式龍蝦湯黑松露磨菇湯炭燒澳洲M5和牛焗焦糖蘋果撻及朱古力曲奇配Gelato用餐日期2019-02-14等候时间10 分钟 (堂食)人均消费$750 (晚餐)庆祝纪念情人节
一個人的浪漫 匯味堂 2019-02-16好難老婆自己有節目,所以一個人去搵好西食。呢度地方唔大,老板只係兩公婆嘅小生意,但充滿人情味!據老板講佢每天都去街市搵新鮮食材,量少但日日不同當日有手掌咁大嘅扇貝,迷利版的彩虹魚 (都係老板介紹,我都未食過),仲有好正燒牛肉粒 (好食到唔記得影相 ) ,同埋基本必食推介 - 脆炸雞軟骨,肥牛露筍卷,仲有燒皇帝菜。老板兩公婆都非常健談,而且有好有禮貌,令人覺得好舒服。值得一去再去,只可惜鋪頭仍是細,如坐滿就要等位。不過可以外賣,但我總覺得坐係度即燒好即食嘅風味係最正!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享一個人的浪漫 匯味堂 https://s.openrice.com/QrLT0mcyP00检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生4抵食推介美食燒扇貝燒彩虹魚脆炸雞軟骨及肥牛露筍卷燒皇帝菜用餐日期2019-02-15用餐途径堂食用餐时段晚餐
CP值高之壽司店 梅丘壽司の美登利総本店 (雅蘭中心) 2018-11-05今日罕有食左一餐聲稱CP值高之壽司店去到現場時發現要攞飛等超過100張飛😭由7點半鐘一直等 - 幸好沒有放棄直到9點半先有位😊整體食物質素唔錯,特別係三文魚壽司,多油冇根,超值;但手握壽司盛合則一般但服務員質素有待改善 - 一入場等左一陣都未有人給茶,要催先有侍應奉茶;另外可能因為試業關係,有部份壽司 (如貝類) 暫時未能提供總括而言性價比還可接受,可以值得再去不過最好要預等位時間,先攞籌後係附近行陣先可消化等侯時間 - 佢好在還可以網上睇到最新籌號,方便差不多時間回現場…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享CP值高之壽司店 梅丘壽司の美登利総本店 (雅蘭中心) https://s.openrice.com/QrLT0zVeO00检举 张贴 评分4味道4环境3服务4卫生3抵食推介美食極上海膽軍艦特選手握壽司盛合用餐日期2018-11-05等候时间120 分钟 (堂食)人均消费$350 (晚餐)