熟食OK~ 木屋 2008-06-10上星期五晚, 我地早左放工, 就早左去,.6:00左右就去到,.. 本來都book左7點, 怕冇位, 但可能時間早, 又下雨天既關係,..就冇咩人,..一黎到就左幾款壽司,.. 我覺得三文魚同帶子都奇差,..(係平, 都冇理由係到我肚痾)但熟食都幾好,.. esp 係 pork hotpot, 個湯都幾清, 好味同埋個巨提飲品都幾正 (唔記得個名, 18杯, 大大杯, 抵~)…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享熟食OK~ 木屋 https://s.openrice.com/QrLT0VI4T00检举 张贴 评分3味道3环境4服务3卫生3抵食
飽晒 Délifrance 2008-06-03星期日去完婚鈔展,.. 成個人又累又餓,... 是但就入左Delifrance食叫set b, 冇白汁意粉得個肉醬 or 蜆肉, 不過set b 冇得choose 蜆肉, 最初個waiter 都唔比, 不過個廚就free of charge 比我地點知set b 又冇焗薯woo, 我真係晴天霹靂呀~~咁真可以轉set a 啦,... 個manager 就話送多個salad 比我啦之後又因為冇soup 就送左2個tark 比我地到比$$個時, 另一個manager 見我唔叫野飲 (個set dinner 有2個drinks 不過我地只叫左一個, 因為我都唔仲意飲野) , 又見我冇焗薯,.. 又送左杯orange juice比我,.. hhahaha咁一餐dinner 就咁又食到飽飽啦, hahhaha2個tart~個蛋火腿roll既 蛋汁好好食, 下次要叫多d先~蜆意粉都ok好食, 甜甜地~好多蜆仔~一直食食食,...我地食到9點幾,.. 原來佢地已經closed 左,... d staff係到做緊抹野~~2個manager 都好好人,.. hahha走個時, 我say gdbye 同話打擾晒, 個大廚問你識人係到做? 我話唔係呀,.. hahha…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享飽晒 Délifrance https://s.openrice.com/QrLT0YHeT00检举 张贴 评分4味道5环境5服务5卫生4抵食推介美食tart人均消费$52 (晚餐)
估唔到咁好食 張煥記 2008-06-03星期六放工之後唔想食得咁heavy 就冇食到排骨麵,..本身都係打算係張煥記到叫野飲就可以坐佢地台,.. 之後睇到有米粉就是佐叫左個"雜菜雞翼米粉",.. 一食之下,... 真係,,.. 本來以為d雜菜只係是是但但有d 菜咁,.. 但佢地d 雜菜唔係woo,.. 係好多料架, 又有炸菜又有好多冬姑, 好正~好多料,.. 我只係食雜菜都飽,.. d 雞翼我都比晒bf食,.. 個米粉我都係盡力食埋去,.. 下次都係唔叫米粉, 淨雜菜都夠晒~21 仲要有bottle 既凍牛古力奶飲, 正!!!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享估唔到咁好食 張煥記 https://s.openrice.com/QrLT0VHeT00检举 张贴 评分4味道3环境4服务4卫生5抵食推介美食雜菜~~雜菜人均消费$21 (午餐)
陳儀興AGAIN, YEAH! 陳儀興飯店 (崇齡街) 2008-06-03開心到震呀~~好食到震呀~~!!!首先一黎就係"百花炸大腸"係menu 冇的, 係熟人先知有,... 百花係墨魚魚肉d墨魚肉同大腸一齊炸,..再加埋個汁,... 真係又野味又開胃呀~~~~今次呢d 大腸好大件, 之前食係細d之後豬紅又係好好食woo,.. 好有質感,.. 好清, 又有味woo~~好好好正!!!鼓汁炒肥蜆呀~~~ 不過今次有豬紅係到, 所以我都唔係食左好多 (上次5個人食左2碟)蒜香骨,.... 真係又必必食,..好脆又香口woo, 又唔肥,.. 真係好正!!!我食左2.5粒, 賤佬食左4粒咁多呀,.. 整到另一個friend食得好少例牌打冷野~, 我最仲意食蛋同鴨腸jerjer菜,..今次都係辣左d勁好食既蠔仔粥, 我妹之前黎過食, 都話好好食,..我都覺得好好食, 我仲食左3碗, 飽死人,...好多蠔仔好好味~~~~i love 陳儀興~~~facebook都有group 架~~http://www.facebook.com/group.php?gid=7547718135&ref=ts…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享陳儀興AGAIN, YEAH! 陳儀興飯店 (崇齡街) https://s.openrice.com/QrLT0U1eT00检举 张贴 评分5味道3环境5服务4卫生5抵食推介美食"百花炸大腸"好好食既豬紅必食"蒜香骨"好多蠔仔既"蠔仔粥"人均消费$75 (晚餐)
平食都ok 大盛日本料理 2008-05-28之前有朋友話呢到既海膽炒飯好好食,. lunch 黎試下,....開始我成2點幾先食lunch 所以唔使排隊,..叫左海膽炒飯-75蚊, 好貴,.. (個人仲意生食品,.. 所以覺得個炒飯冇咩特別, 唔難食囉)三文魚壽司 - 1x蚊2件 ,.. (係好長, 不過太薄啦, 要重疊先係正常厚度, no good)帶子壽司 - 20蚊2件 (勁抵食, 新鮮 and 大隻, 又平,..必食!!)花之戀 -十蚊一件,... (又係激薄三文魚, 早知唔鬼叫)so far, 睇佢地既price list 都係幾抵食,.. 下次都會再黎食…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享平食都ok 大盛日本料理 https://s.openrice.com/QrLT0xXCT00检举 张贴 评分4味道3环境4服务4卫生5抵食推介美食帶子壽司人均消费$60 (午餐)
平過pizza hut 意大利薄餅屋 2008-05-26係街邊拎左佢地既單張, 之後心思思一直都想去試下,..之後就星期六lunch / tea 個段時間walk in 試下食,...入面冇咩裝修, 不過都好整潔,... (可能因為佢地攸外賣多啦)我同bf 2個人叫左 set a, 一大個pizza + 一隻雞,..真係飽死人,.. 我地只係能夠食左一隻雞 and 半個pizza only,..春雞, 香口, d 肉都唔"um" 都ok, 不過, 真係太多, 2個人食得好辛苦, 會覺得太多肉pizza, 我地叫左"特式噹拿磨姑雞肉" ,..唔知點解有d beer 味~so far 都係抵食 + 幾好味~佢地既白湯值得一讚, 因為好足料, 好多磨姑~~…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享平過pizza hut 意大利薄餅屋 https://s.openrice.com/QrLT0XH4T00检举 张贴 评分4味道3环境4服务5卫生5抵食推介美食指雞, 好大隻~~白湯人均消费$45 (午餐)
勁食,.....連waiter 都對我地笑 萬麗咖啡室 2008-05-24係前幾日,..星期三,我地一行6人去左Café Renaissance, 地誘唔算難找, 問一問receptionist 就ok~佢冷櫃有長腳蟹, 蠔, 翡翠螺, 青口,激細龍蝦仔.. 唔係好多款, 不過有3款都係必食~>長腳蟹, 啖啖肉呀~~ 腳就咸左d, 所以食upper part會好d~~>蠔,.. 唔係大隻不過我都食左一打蠔,..細細隻好易入口~>翡翠螺,. 好大隻, 同我係大埔海鮮尊遞 食既一樣咁大, 不過好易飽肚, 所以我只係食左一隻全晚我都冇點食熟食OR肉, 只係食海鮮,我地6個人, 都食左十X幾隻白灼大大瀨尿蝦, 勁抵呀~~~因為有朋友話咁大隻係出面都要80/隻, 仲要隻隻都咁新鮮, 勁好味~waiter 點解笑我地,.. 係因為我地一行6人, 食左at least 6打生蠔, 十幾隻白灼大大瀨尿蝦, 勁食生果, pancake 同 haggan dazs 雪糕我一個人都食左一打蠔, 2隻瀨尿蝦, 2個pancake了~我有個同行朋友,佢由7:30-9:30 全程大多數係食蠔, 4隻4隻咁上, 我地估佢都3打左右,.so crazy加上soft drink 任飲, 成晚都食得好開心~~…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。2分享勁食,.....連waiter 都對我地笑 萬麗咖啡室 https://s.openrice.com/QrLT0SWyEW0检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生5抵食推介美食個汁好味因為我唔食海水味長腳蟹啖啖都係肉,好鮮白灼大大瀨尿蝦, 勁大深色的唔係平時食到,好香口長腳蟹白灼大大瀨尿蝦pancake蝦片人均消费$280 (晚餐)