不錯 ,但可以少d薑味 流浮山窯燒雞 2023-07-14整體不錯吃,但香料味,尤其薑味似乎搶左d雞味如果雞味個存在感可以大返d會更完美好既雞其實唔需要太多香料襯托反而少d薑味更感覺可以突出荔枝木既香味不過喜歡薑既人應該會好開心 我就受唔到太多了🥲口感係一流的,而且爆曬汁 有驚喜…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享不錯 ,但可以少d薑味 流浮山窯燒雞 https://s.openrice.com/QrLT0HALA00检举 张贴 评分--味道5环境5服务5卫生--抵食用餐途径外卖自取
可惜的地方很多 和牛蕃 2019-05-11頭盤個鹹牛肉已經死鹹到嚇親左,好多鹽好多黑椒,浪費左個牛肉,食唔到原汁原味每個dish只有一塊多士幾好食,海膽和牛壽司個飯是濕的,水份過多,也沒有醋味菜式同菜式之間間隔太耐,可能因為量少所以被人感覺像在拖延用餐時間試了漬物,太酸太鹹太辣,同個d燒牛肉非常唔夾,唔建議叫menu選擇少,side menu也不多,店員只有很一般的牛肉同料理知識,產地也沒有註明,肉也很硬身調味也過重,食物的味道層次感也不足口感不似日本和牛,似澳洲和牛sirloin太硬....為什麼!😭如果有熟成牛shatoburian等menu就更似模似樣,不過無....壽喜燒個蛋黃色澤唔錯,但黑松露片無香味,似中國黑松露因份量少,一路食一路都覺得很餓,可能因為咁個set有pasta設計出來杯客人最後增添少少飽肚感orz感覺很像香港人經營的餐廳,仔細位好多都不足....破綻都非常多整體來說唔太抵,香港有好多比這裡更性價比高的餐廳,希望可以多研究料理不過裝修和服務都非常好,料理的質素浪費了這個好環境實在可惜…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。3分享可惜的地方很多 和牛蕃 https://s.openrice.com/QrLT05zCPW0检举 张贴 评分1味道5环境5服务5卫生1抵食用餐日期2019-05-11用餐途径堂食人均消费$650 (晚餐)