出色咖哩羊 清真惠記 2021-04-29灣仔lunch time外賣清真惠記 6個人叫咗一隻燒鴨外賣左都仲皮脆肉嫩秘製鴨汁濃郁鴨肉呈現鱗光色咖喱羊十分出色,咖喱特別,羊入味份量多,性價比高 ,撈飯一流。清湯蘿蔔蘿蔔無渣,多汁清甜蝦籽柚皮製作程序複雜 唔係日日都買得到好彩今日買到一盒 柚皮多汁 ,同蝦籽好夾老闆好好人,好nice熟食中心都可以有五星級服務質素。…查看更多+ 1以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。2分享出色咖哩羊 清真惠記 https://s.openrice.com/QrLT0u0CyW0检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食燒鴨燒鴨咖喱羊蝦籽柚皮咖喱羊腩蝦子柚皮用餐途径堂食
超高質居酒屋 鮨亭 2021-04-19香港難得食到嘅高質居酒屋慶祝朋友生日 係佢屋企附近搵到間居酒屋入到去環境好舒服,好鍾意佢吧枱隔離個魚缸🤣4個女仔Order左四人前餐和風九格真味紅酒橋頭牛蒡漬吞拿魚昆布漬木魚蒜頭冰頭漬(三文魚鼻頭)芥辣八爪魚螢光魷魚漬芝麻八爪魚🐙個人覺得,呢個九宮格😂一班朋友傾偈送酒一流少飲酒嘅我都叫咗個Sake ,店主推介左一款易入口嘅Sake俾我雞泡魚乾&鮟鱇魚肝係額外order 無花果羅文大蝦沙律無花果乾同沙律好夾大蝦好彈牙豐州直送刺身 最鍾意個拖羅😻呢間居酒屋值得一讚嘅係佢嘅擺盤好有心思成個感覺好fresh 😂生蠔都好鮮甜火炙壽司拼盤 其實食到呢度已經好飽😂 芒果牛油果吉列蝦卷上面個醬好特別 同蝦卷好match西京卷銀雪魚呢個真係好有驚喜魚肉鮮甜 好嫩滑魚皮嘅油脂好香豐州直送原條魚對於選擇困難症嘅我黎講,有四款魚俾我揀,我係完全揀唔到嘅🤣好彩店主俾意見我,又唔會催我去揀邊條魚呢條魚...真係完全感受到呢間居酒屋嘅人情味原本呢道菜係原條刺身咁上但我地想食熱食 店主建議我地鹽燒條魚鹽燒出嚟都好好食P.S.呢條魚係當晚運送過來,好新鮮。A4和牛原本見係鐵板上 都預左牛會煮得老但呢一道菜d牛非常juicy ,油脂平均串燒拼盤燒鮑魚好出色🤣四人前餐仲有鰻魚炒飯同甜品真係抱住個肚走。4個女仔食真係好飽😂高質居酒屋喺香港好難搵到,嘢食質素高質之餘,仲咁有人情味。值得一試。…查看更多+ 8以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享超高質居酒屋 鮨亭 https://s.openrice.com/QrLT0fkmy00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食和風九格真味雞泡魚乾鮟鱇魚肝無花果羅文大蝦沙律豐州直送刺身火炙壽司芒果牛油果蝦卷西京燒銀雪魚豐州直送原條魚A4和牛用餐日期2021-04-02用餐途径堂食用餐时段晚餐庆祝纪念生日
值得品嘗 粵品川 2021-04-19難得梨木樹開新餐廳,值得試一試。四川水煮牛肉(小辣)好夠香好麻,份量足夠。有大量薯粉係底🥰薯粉吸晒湯汁嘅味配料仲有萵筍同蓮藕好夾好入味。脆皮煎肉餅好有驚喜,粉漿唔會太厚加左馬蹄入肉餅好有口感另外配芝麻washbi 醬 ,全部都好match燒乳鴿新店開張,有得餸乳鴿🤣免費來講都真係好味😆…查看更多+ 1以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享值得品嘗 粵品川 https://s.openrice.com/QrLT0Wkmy00检举 张贴 评分5味道5环境4服务4卫生4抵食推介美食四川水煮牛用餐日期2021-04-13用餐途径堂食人均消费$100 (晚餐)
不過不失沾麵 黑龍 2021-04-19灣仔放lunch 12點無人排隊過左陣就排長龍😆order左(小)櫻海老沾麵個湯好濃郁,麵質好似日本食到嘅拉麵,流心蛋好流心😋但塊叉燒無咩味同太乾,有d柴。(大)辣三枚肉沾麵湯唔夠熱,只係微暖,湯汁掛到上拉麵到變得食唔出濃郁嘅口味。(大)牛筋Black沾麵湯底濃郁,唔油膩。食完拉麵,隔離有一壺湯可以溝淡湯底,飲埋個湯😋總結黎講,不過不失嘅拉麵。唔使排隊就可以去試吓。女仔黎講小份量嘅拉麵都好夠食。男仔建議叫大份量。不過,食完之後都好口渴😕。…查看更多+ 1以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享不過不失沾麵 黑龍 https://s.openrice.com/QrLT0Qkmy00检举 张贴 评分4味道3环境3服务5卫生4抵食用餐日期2021-04-12用餐途径堂食人均消费$105 (午餐)
Chill chill下午茶 Glasshouse Greenery (K11 Musea) 2020-12-01第一次係k11 musea食野,以為會好貴,估唔到價錢ok ,野食都唔錯。平日下午去,會分時段,揀左3點鐘,可惜book唔到露天枱,坐出面會再chill d叫左一個Tea set ,咸點同甜點都好食。松露餃子同迷你龍蝦漢堡都好特別。甜點種類會多d,亦唔會太甜。叫左杯荔枝冰茶,味道算淡,荔枝味亦唔太出。朋友叫咗咖啡,佢就話咖啡比較好飲。和牛漢堡做到好juicy, 但薯條🍟就太乾。最後叫咗個抹茶疏乎厘,好有驚喜,滿滿的空氣感。下次去會自己一個人食一個 …查看更多+ 3以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享Chill chill下午茶 Glasshouse Greenery (K11 Musea) https://s.openrice.com/QrLT05pOx00检举 张贴 评分4味道5环境4服务4卫生5抵食推介美食Tea set for 2和牛漢堡抹茶疏乎厘用餐日期2020-11-25用餐途径堂食人均消费$250 (下午茶)