差的小籠包、似牛腩的紅燒牛肉麵 夏麵館 2010-04-28今日難得同老婆大人來圓方睇戲(三級)、原來重要睇身份證、真係頂癮!重有成個鐘、梗係 搵野食!剛剛見到夏麵館 、就去幫襯!成個場冇乜人、得兩三檯客!冇乜所謂、最梗要好食!:):)叫左小籠包、擔擔麵、紅燒牛肉麵三樣!好快:擔擔麵就到、香得來辣、老婆大人食得非常滋味、d麵又彈牙!跟著:小籠包、一拿就穿、攪乜啊!差成咁、d湯正是主角!:(再來:紅燒牛肉麵、分開上!d牛肉似牛腩、味道都可以、但最失敗的是個湯碗?竟然有三大處是碎的、有沒攪錯!當堂扣晒分。:(差不多開場、施施然埋單走人!不過冇下次:(…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享差的小籠包、似牛腩的紅燒牛肉麵 夏麵館 https://s.openrice.com/QrLT0cxmV00检举 张贴 评分2味道3环境3服务3卫生2抵食推介美食擔擔麵都可以用餐日期2010-04-22人均消费$125 (午餐)
食物麻麻地、但服務態度更不知所謂 富臨漁港 2009-12-24今日老婆個家姐遊完台灣回來、叫出來飲下午茶、話有手信派、梗係唔好遲、即刻到!:)二時半到、老婆個家姐巳經有位、我們三人分工合作、個仔剔點心、老婆同佢家姐吹水、我就試手信!老婆個家姐話一生人終於經歷過六級地震、事後才知驚!一定要買六合彩個仔大約剔了十二、十三樣點心、好快d野到啦!蘿白蘇……凍、苦叉燒腸粉……凍、冇味蝦餃、排骨、鳳爪完全冇味、唔新鮮雞扎、菜苗餃、叉燒包、金錢肚都可以芒果布丁個仔話好食喎、因佢鍾意食最不知所謂就係服務態度、當我地食完d點心籠、完全冇人拿走、我地就將d點心籠砌高、嘩…竟然扮睇唔到、有個女侍應同我四目交投後、更轉面做其他野、實行彩你都on居!十分鐘後、都沒有人拿走、火起了!叫個侍應沖水!講:你冇野呀!唔使做、個個扮睇唔到、佢至死死氣拿走!大佬、這是最基本的服務態度、差差差差!埋單二百幾、家姐比錢、會否再來……一定唔會!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享食物麻麻地、但服務態度更不知所謂 富臨漁港 https://s.openrice.com/QrLT0BKuV00检举 张贴 评分1味道2环境1服务2卫生2抵食用餐日期2009-12-23人均消费$50 (下午茶)
可以啦! 譚仔雲南米線 2009-12-05:)今日個女放假、佢同老婆大人行街由金鐘返家、問我去邊度食、我就話去譚仔食雲南米線啦!:)係觀塘站會合、大概行了五分鐘到達。正:唔係咁多人、立刻閃入去!:)我叫左米線加豬潤、腩肉!唔辣、清湯!:)老婆大人叫左米線加豬潤!大辣:)女叫左米線加牛肉、雞肉!唔辣、清湯!:)另加土匪雞翼五隻、奶茶、凍檸茶!:)十分鐘到送來、d豬潤真係好正、剛剛熟、腩肉普通啦!d清湯幾好飲!:)老婆大人重話:大辣都唔係好辣、下次叫特辣!:)個女話:牛肉好味過雞肉!:)土匪雞翼:三個都話…好香好味呀!:)奶茶:老婆大人話比佢想像中好、凍檸茶就一般!總括講d食物、地方都ok、老婆大人同個女話可以啦!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享可以啦! 譚仔雲南米線 https://s.openrice.com/QrLT0h3uV00检举 张贴 评分3味道3环境2服务3卫生3抵食推介美食土匪雞翼、米線加豬潤用餐日期2009-12-04人均消费$40 (午餐)
好食呀! 豚組 2009-11-21六時打電話訂位、book七點半、佢話full晒、要八點半。咁我話waik in啦!七時十五分到達、巳一半滿人、我問有沒位、佢話有、不過八點半要埋單、我當然ok啦!等朋友至七時三十分到、我叫了吉列芝士豚肉、朋友叫了吉列拼盤(豬、蝦、雞卷)!跟著指定動作磨芝麻、十分鐘後食物到!、吉列芝士豚肉……非常正、切開流出芝士好香(不油膩)吉列拼盤……好香口、朋有添了飯加了菜(之後重叫西瓜汁、因做特價、不過幾好飲、口喝呀)結果准時八點半埋單走人、朋友重話沒介紹錯啦!:)…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好食呀! 豚組 https://s.openrice.com/QrLT0eZ8V00检举 张贴 评分4味道5环境4服务4卫生3抵食推介美食吉列芝士豚肉用餐日期2009-11-20人均消费$180 (晚餐)
垃圾牛什河 潮苑正宗潮州粉麵 2009-10-21今天同朋友經過灣仔林記買金魚、順道過對面潮苑食牛肉餅河、(當時冇乜人)、由於平時都有食開、所以介紹給朋友。叫了一碗牛肉餅河、一碗牛什河!掂知碗牛什河d牛什唔得、(叔叔地)、D河粉又淋(未落湯)。d牛肉餅唔爽口、沒有牛肉味、一個字……差!我朋友重話我老點佢應該冇下次啦!!!差差差…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享垃圾牛什河 潮苑正宗潮州粉麵 https://s.openrice.com/QrLT0dnaV00检举 张贴 评分2味道2环境2服务1卫生1抵食用餐日期2009-10-20人均消费$18 (午餐)