老貓燒鬚 卓記粥麵小館 2024-04-16麵同湯底味道唔錯,雖然鹹咗少少但係價錢貴過以前好多好多,而且份量仲少咗好多添一碗麵得嗰三箸麵,識落都唔夠五成飽本年有時有一條菜,有時連一條菜都冇。講抵食就一定唔抵食㗎喇。有少少過分嘅係,老闆娘嘅態度勁西,幫襯佢仲要係咁趕客,又大聲又冇禮貌又鍾意西面老店真係可惜。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享老貓燒鬚 卓記粥麵小館 https://s.openrice.com/QrLT0dvbI00检举 张贴 评分--味道3环境1服务3卫生--抵食用餐途径堂食
又少又貴又唔好食 食道樂 2024-04-05菜價好貴,但份量好少。我地嗌咗一個炒飯($98),一個牛仔骨湯飯($108)。湘菜之前送咗幾點好細好細嘅前菜,一啖就食晒。個炒飯好鹹,牛仔骨湯飯裏面得兩細舊牛仔骨,再加幾條金菇同埋粉絲,碗飯勁細,但係我哋一啲都食唔飽。我哋嗌咗杯凍飲,買單嗰陣時佢先至同佢哋講凍飲加$10(啲冰喺雪櫃個冰格整出嚟)。結果杯嘢變成$30。呢間嘢仲要收加一服務費。我哋入去全場冇人,食到走都係冇人。真係中咗大伏,千祈唔好去。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享又少又貴又唔好食 食道樂 https://s.openrice.com/QrLT0ZqPI00检举 张贴 评分2味道2环境1服务2卫生1抵食用餐途径堂食
伏 金鶴拉麵 (九龍城道) 2021-12-30見到網上咁多好評,特登搭地鐵去土瓜灣食,其實都幾近地鐵站,但係結果去到發現冇乜人。雞湯唔濃,但係味精好多,食完之後勁口乾。雞白湯嘅雞胸肉冇味嘅,乾爭爭,我諗應該係白炤雞胸。炸牛蒡好大舊,但係苦。拉麵唔夠彈牙,冇口感。唯一好食嘅係溫泉蛋,同埋啲麵同肉好多,一個人食唔晒。豉油湯麵就冇乜特別,茶記水準。不過紫菜就比較多,叉燒OK但係冇乜點火炙。呢個價錢來講,真係唔抵食。如果你想試吓伏唔伏嘅話,你都可以嚟試吓嘅。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享伏 金鶴拉麵 (九龍城道) https://s.openrice.com/QrLT0EsL100检举 张贴 评分1味道4环境2服务4卫生1抵食用餐途径堂食
劣食 滄浪亭 2021-04-04成碗湯都係豉油湯加啲雞粉,餃子皮好厚,餡好少。除咗幾粒蔥花,生菜都冇條。價錢真係唔平添。仲嗌咗個麵,啲麵林pat pat:(:(:(好懷疑佢啲食評係未真㗎!總之我唔會食第二次!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享劣食 滄浪亭 https://s.openrice.com/QrLT0SQSy00检举 张贴 评分1味道2环境2服务3卫生1抵食用餐途径堂食