今日真係唔好唔開心,當然去食甜品,平時成日食芒果小丸子,今日試新嘢……肉桂蘋果金寶配海鹽雪糕。舖內播的歌唔嘈好柔和,心情好了少少冇咁唔開心。舒舒服服等待甜品來臨,坐咗一陣甜品到,廚師整得好靚,蘋果焗得好香、有肉桂味食落甜度剛好,海鹽雪糕配佢剛剛好,好夾唔會搶大家味道,細問下完來佢哋將蘋果炒過,唔似其他甜品舖整到一味得個甜字,蘋果又冇味,呢度的蘋果金寶我過咁多間得呢間整得完全係我想食嘅味道,食完心情已好了。問廚房姐姐是否去學過整甜品,佢答從未冇出去學,完全係有人話俾佢聽點整再去自己研究,咁佢真係好叻。呢度D甜品俾起出邊排長龍等位等到腳軟嘅甜品舖好食好多,其實冇人D嘢食嘅店舖唔一定難食,分分鐘有意外驚喜。從此對冇人嘅店舖改觀,D人太注重排長龍嘅店舖就覺得一定好食,相反反而呢店舖求其出品。加油、希望多D人見到食評後多D嚟食,值得繼續支持。…查看更多
心語甜品
2020-11-03
赞好
gordon1018
你試埋其他甜品先出post支持啦 人氣唔係代表一切 但係一間排長龍 一間冇人都知咩事啦!
KittyKitty1103
嗰間排長龍原因係人哋間舖開咗差不多十年,如果咁都冇人排隊,俾你都唔食啦,呢間舖只係開咗一年,同一間有十年經驗相比當然冇得比。如果真係咁難食三個月已執啦。
or#tm66632247
快執架喇!打開門做生意一個半個負評都受唔起要不斷開acc鬧客,唔單上嘢難食,態度都有問題啦下話??唔係淨係我地講你啦,碌落樓下都好多唔同客話你地態度有問題,唔檢討仲係到嘈嘈閉!真係祝你生意興隆
雲迪艾維斯
同意
gordon1018
明將味千咁難食咪又係做左咁多年 做幾多年同好唔好食冇乜大關係 ,你話佢新開張未熟手都有情講開咗一年都冇改善到就真係實力唔夠 水平低
leungct73
我上次食左個紫薯湯圓麻麻地😢,搞到我有啲搞興
雲迪艾維斯
我上次因為等唔到隔離間店,因為太長龍,腳又攰,見佢有位唔洗排,心諗唔會太難食掛,咁就中伏。食咗一啖冇食,再去隔離排隊😓
leungct73
真係要用難食黎形容,碗野竟然少少酸,最好食就係粒湯圓,因為佢都係買返黎咋嘛!佢仲話碗野係皇牌,簡直極度失望!😔
蘋果金寶
2020-10-20