cream變主角的crepe 3 CREPEs 2023-09-15第一次幫襯都唔算太難搵,店舖雖小環境不錯!睇到有甜同鹹嘅可麗餅,我剛剛食了午餐,所以食咗一個鹹的可麗餅,巴馬火腿無花果,火腿味唔太鹹靚無花果,皮軟而不乾👍点解我會讚因為係老闆親自整皮,放餡料放得好平均,唔會太少所以好食😋後繼會再去食甜可麗餅…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享cream變主角的crepe 3 CREPEs https://s.openrice.com/QrLT0osyc00检举 张贴 评分--味道4环境5服务4卫生--抵食用餐途径堂食
高品質要求的梳乎pancake FLIPPER'S Pop-up 2023-06-06今日5/6天氣唔太焗,去銅鑼灣睇醫生,順便去搵呢間梳乎厘pancake食!到咗就點咗個檸檬芝士脆脆梳乎厘pancake,質感好企身配芝士及檸檬汁,口感好好味道!再配一杯熱鮮奶有另外一種層次,但特然發現透明物體,咩黎架?於是問店員,之後回覆係溶唔曬嘅魚膠片,呵!知道後我继續安心享用餘下2嚿pancake,点知.....一位著黑色衫嘅店員行過黎,同我講:唔好意思,你食到唔完美嘅品質,我地唔收錢~我回覆:吓!唔好唔收錢,佢堅決話唔洗收(原因係老闆話唔收錢,要有好品質比客享用)我唯有接受,佢重話希望你下次再黎啦!我會再次黎呢度,再食其他款式,因為堅決有好品質嘅店舖唔係間間有!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享高品質要求的梳乎pancake FLIPPER'S Pop-up https://s.openrice.com/QrLT07lf900检举 张贴 评分4味道4环境5服务5卫生4抵食用餐日期2023-06-05用餐途径堂食
無人幫手的QR Code 白羊 • 座 2023-06-05男友食過呢間下午茶話幾好食!於是星期日佢放假,特登車我黎呢到,点知坐滿西人,因為間舖真係好細,等咗40mins已13:15有位喇~咁米用手機落單,原來枱面有2個QR Code係分咗(早餐)(午餐)我地睇唔清的字,因早餐,午餐D字係淡黃色,所以影咗早餐,後來見到午餐米落單,想飲凍啡走甜,見唔到有呢樣選,於是問哥哥仔向邊到有,佢係咁話:備註有~有向落單頁面見唔到,再問!佢都係話備註果度~我把鬼火確認訂單,備註原來就響呢度見到,雖然德哥哥仔一個人,但客人第一次幫襯,又唔識用你餐廳系統係咪要幫手呢?全日早餐,個滑蛋太多牛油又稀一堆野,咩叫滑蛋?肉眼扒炸魚柳飯,肉眼太熟,呢間舖做街坊生意,外來客人唔好入去幫襯~…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享無人幫手的QR Code 白羊 • 座 https://s.openrice.com/QrLT0mFL900检举 张贴 评分2味道2环境2服务2卫生1抵食用餐途径堂食
名過於實 Try My Bread (營盤街) 2023-05-11因為麵包對我有情意結,所以好鍾意食三文治,我覺得裏面嘅材料,好豐富有口感!有一日經過營盤街,見到呢間店舖,當時未有機會買到三文治,捉知今日買到其中一份牛油果蝦滑蛋三文治,就咁望落去好豐富好多材料,面頭有牛油果同蝦,食咗一半就係菜沙律醬同滑蛋少許牛油果,因為分佈牛油果蝦唔均勻喺麵包唔同嘅位置,所以臨尾全部都係變咗菜and蛋治!如果個名叫牛油果蝦,係咪要將啲材料放得均勻啲,食到淡淡嘅牛油果,先至啱呢份三文治個名呢?慳皮啲咪攞牛油果醬搽兩邊,張少許嘅牛油果同蝦分佈響三文治唔同嘅位置,咁樣食落去咪開心啲,所以下次唔會試第二樣嘢,我唔想再食蛋治囉~…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享名過於實 Try My Bread (營盤街) https://s.openrice.com/QrLT06eX900检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生3抵食用餐途径外卖自取人均消费$58
Hea到唔再食嘅cafe Heart Coffee 2023-02-24約朋友聚!是但就搵咗呢間,環境ok~但食物就差到一個点,鰹魚湯雲吞,個湯鹹到好似食鹽咁~鱸魚沙律,魚肉乾無味!(生酮咖啡)杏仁咖啡,但杏仁奶飲唔到杏仁味......員工hea唔會再嚟!差及失望…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享Hea到唔再食嘅cafe Heart Coffee https://s.openrice.com/QrLT0Ynj800检举 张贴 评分--味道3环境2服务3卫生--抵食用餐途径堂食
特別的蟹膏 第一郡 2022-10-05朋友每次經過,都話呢間嘢好好食,雖然環境狹窄,但係味道第一,於是某一日經過呢度,見時間尚早!好幸運有位坐,特意叫咗店內人氣第一蟹膏蕃茄湯檬粉,仲有叫咗牛油果沙冰,蟹膏一放落口,嗰種感覺話好好味!牛油果沙冰好似忌廉咁滑令到我一試難忘,更加想去多次試下佢嘅法包…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享特別的蟹膏 第一郡 https://s.openrice.com/QrLT0Pw9500检举 张贴 评分--味道3环境3服务5卫生--抵食用餐途径堂食
份量與品質 你好椰 2022-07-30每次想食糖水,都會諗起屋企附近偉智里呢間糖水舖!点解會去呢間,因為老闆娘自家一個做晒,見佢好勤力,都有呢個多份量味道又好嘅品質糖水同甜品,你話買佢点得呢!我最鍾意嘅糖水係牛乳(北海道牛乳)桃膠芋圓,其他糖水同甜品都好味架😋…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享份量與品質 你好椰 https://s.openrice.com/QrLT0S5b400检举 张贴 评分--味道4环境4服务4卫生--抵食用餐途径堂食
山寨王雞煲 雙節棍粉麵餐廳 2021-08-28試過一次堂食呢個煲,雞走油後肉質仍嫩滑,配料好豐富,有薑片,蔥,大隻蝦乾,秀真菇,枝竹...好好好味~所以隔咗一段日子再ancore外賣都同以上一樣好味!点知今日28/8叫咗外賣就好失望,雞肉質乾,配料薑~薑~薑~枝竹,蔥......蝦乾and秀真菇係米怕熱逃走咗,去吃邊!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享山寨王雞煲 雙節棍粉麵餐廳 https://s.openrice.com/QrLT0klCz00检举 张贴 评分--味道4环境4服务4卫生3抵食用餐日期2021-08-28用餐途径外卖自取人均消费$100
食物質素 茶木‧台式休閒餐廳 2021-03-08約咗朋友食lunch,去咗呢度叫咗套餐: 松露塔塔帳鱸魚條,中卷麵線,三小碟。黎到面前得一個感覺係hea…衹有一杯巧力火山ok,員工落單(妹妹仔)態度一般,唔會再聚…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享食物質素 茶木‧台式休閒餐廳 https://s.openrice.com/QrLT0ygEU00检举 张贴 评分--味道5环境2服务4卫生--抵食用餐途径堂食
平民足料湯水 你好椰 2020-12-20每次去買椰汁桃膠都好開心,因為價格唔高,味道又唔甜重要用北海道牛乳製作喎。所以一個月都食幾碗架😋💗老闆娘有禮貌用心整咁足料健康嘅糖水,真係有名嘅糖水舖都比唔上佢👍…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享平民足料湯水 你好椰 https://s.openrice.com/QrLT0UtWx00检举 张贴 评分--味道4环境4服务5卫生--抵食用餐途径外卖自取
食物與員工 Infiniti C 2020-08-26朋友亞女食過讚好,我米黎試下囉~當日出面好熱,等位其間餐廳員工問我地飲唔飲水,員工態度好好。見到餐牌全英文,員工好有耐性講比我知內容有咩食,叫咗黑松露多士配沙律菜,食物足份量,味道也美味。蛋糕好軟唔甜,呢間餐廳,我會介紹比朋友…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享食物與員工 Infiniti C https://s.openrice.com/QrLT0aV4v00检举 张贴 评分--味道4环境5服务5卫生--抵食用餐途径堂食
唔顯眼嘅餐廳 ChezLouis 2018-12-14呢間餐前身係洒吧!有一段時間經過重諗住又開返酒吧?点知係呢條街(長寧街)最特別嘅餐廳,好奇之下即本去一試,叫咗厚切豬扒配粗薯條,豬扒细细塊用煙肉圍住,切落去好軟淋淋有肉汁流出嚟,再食…ok喎味道唔差,另加錢飲咗杯泡沫湯,原來的泡沫係煙燻過(問老闆娘先知道)味道都唔差。重有開餐廳喎~ 竟然唔收加一! 所以呢可以再去……查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享唔顯眼嘅餐廳 ChezLouis https://s.openrice.com/QrLT0BuGn00检举 张贴 评分--味道4环境5服务4卫生--抵食用餐途径堂食
用心的師傅 萬家廚房 2018-04-17一位熱誠的師傅招呼介紹食品,叫咗招牌巨鳗鱼飯(肉質好滑有質感),蠔飯,黑糖薑豆腐(豆腐味好軟淋)明太子玉子燒,因為我係食六点等咗半個鐘就有美食,其間己開始多人但師傅態度仍熱誠价绍食品及招呼客人,因人手不足想速食的你這裏不適合。因為係一間小舖自己同太太做晒,所以要長DD時,大家要體諒。香港主張慢活,這裏係一個好選擇……查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享用心的師傅 萬家廚房 https://s.openrice.com/QrLT05Yqk00检举 张贴 评分--味道3环境5服务4卫生--抵食用餐途径堂食