幻彩明珠😍 松記糖水店 2020-04-14飯後甜品時間~~懶人必點~「幻彩明珠」= 雜果撈一次過滿足幾個願望生果新鮮,又夠甜...明珠煙煙靱靱,有質感..另外涼粉都唔錯最後忌廉奶將整碗昇華!!未食過既朋友都唔好話去過松記。另外,我朋友點了薑汁蕃薯糖水,味道一般嗅到有薑味,但食唔到薑味:(…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享幻彩明珠😍 松記糖水店 https://s.openrice.com/QrLT0rtWu00检举 张贴 评分4味道3环境3服务3卫生5抵食推介美食幻彩明珠用餐途径堂食
難忘既烤魚💛💛 烏蠅館 (新都城中心二期) 2020-04-14寶林小有既特色小店,重要係💛之前經過幾次想食,一係太多人,一係唔夠時間終於有機會食到了!唔知點叫既話,不妨可以問下店員佢地都會好親切介紹,不同魚種的特性要大骨既魚... 滑身d既魚...佢哋都可以一一介紹給你~讚!最後我們二個人叫了個招牌香辣烤魚,内配三個時令素菜食得烤魚,點可以唔叫辣?!但我不是太食到辣,所以叫了小辣完全接受到的辣初初食會有點淡味,但越食越香口~惹味~另外加左脆脆午餐肉,土豆粉,分量岩岩好!特別介紹土豆粉,出面少有...有口感得黎,又滑... 配合理烤魚個汁一試難忘…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享難忘既烤魚💛💛 烏蠅館 (新都城中心二期) https://s.openrice.com/QrLT0z3mS00检举 张贴 评分5味道4环境5服务4卫生4抵食推介美食招牌香辣烤魚用餐日期2020-03-25用餐途径堂食人均消费$160 (晚餐)
難忘既仙草😋 鮮芋仙 (V Point ) 2020-04-14一早知好出名,但未有機會試...實不相暪~ 這家店在一年前朋友介紹加帶路時候下在大陸終於食到,大陸有好多分店...原意為喱間係大陸野,但原來係台灣品牌!本身諗「仙草」喱樣野,台式手搖店大把...無咩期待下試...點知點龍點精在「奶精」本人因腸胃敏感,唔太好太奶既野點知個味係似Cream咁加上大熱天時,配合仙草味冰底,不得了!各樣配料水準都不錯*芋圓,不過不失*薏米比較硬身,有口感重點是香港老闆仲要超級黃金💛💛…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享難忘既仙草😋 鮮芋仙 (V Point ) https://s.openrice.com/QrLT0stWu00检举 张贴 评分5味道4环境3服务4卫生4抵食推介美食招牌仙草沙冰用餐途径堂食
😋百吃不厭 八方雲集鍋貼水餃專門店 2020-03-26當日在2點幾荃灣,有點餓馬上就想起百吃不厭的八方雲集這間分店設立門外點餐,再等號碼取餐我自己鐘意食開、不用腦選擇—-雙拼套餐(5隻招牌鍋貼,5隻粟米鍋貼)配雙Q奶茶、小冰小甜$41因應這段抗疫時間,自助一點都可以接受時間等了10分鐘左右,新鮮鍋貼就拎得招牌鍋貼(椰菜豬肉)不干,重有點湯汁咁粟米鍋貼,甜甜的粟米,喜歡!雙Q奶茶(椰果配珍珠),多重口感這間分店飲品特別有黑糖鮮奶,之前試過都不太甜又有黑糖&鮮奶的味道,可以一試!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享😋百吃不厭 八方雲集鍋貼水餃專門店 https://s.openrice.com/QrLT0y2KS00检举 张贴 评分4味道4环境3服务3卫生5抵食推介美食招牌鍋貼用餐日期2020-03-13用餐途径堂食用餐时段下午茶
有驚喜嘅吉列牛 秘 (享成街) 2020-03-18第二回食評。。。又一次舊同事聚會.. 餐廳位置近荃灣西站,荃灣廣場再行入啲,都容易找的本身諗住而家肺炎肆虐,應該出面冇乜人食野但未想到,6點頭門口既有好多人等位當日叫飛速度都算快,有職員會幫你先點餐大約等了45min才入餐廳我們大家都不太餓,就無升級做套餐反而加咗啲小食試多幾樣野食送餐先知,所有主食已配飯- 秘燒黑松露吉列牛 - $148真心大推!出面少有嘅黑松露味吉列牛夠黑松露味!外皮唔算厚,唔點醬都好食- 芝士吉列豚肉 - $78厚身豬扒,外脆內軟,入面熱辣辣放久了,再食還會出煙的芝士醬有點不夠,比較淡味啲- 板燒安格斯牛 - $108油脂分布平均,無咩根位但食到最後有點油膩- 和風薯條配芝士醬 - $32分量多,是同吉列豚肉同一個醬芝士醬有點不夠,比較淡味啲- 趣脆蝦波 - $48這個食落有驚喜,外層炸得脆之餘蝦肉質彈牙,個醬有點似加小小辣(熱浪程度),不錯整體感覺都不錯,性價比高,唔怪得知咁多人等位啦P.S.室內油煙味比較重,抽風系統不足…查看更多+ 2以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享有驚喜嘅吉列牛 秘 (享成街) https://s.openrice.com/QrLT0CJGu00检举 张贴 评分4味道3环境4服务4卫生5抵食推介美食秘燒黒松露吉列牛$148趣脆波波$48秘燒黑松露吉列牛趣脆蝦沒用餐日期2020-03-12等候时间45 分钟 (堂食)人均消费$138 (晚餐)
Lunch time 小聚會 京林屋 (希慎廣場) 2020-03-13約了一班舊同事來個小lunch 聚會大約中午十二點來到,這個時間無等位(可能肺炎時間)一入到去餐廳,有幾特別的兩大格四人座,要爬入去坐(忘了影相:()諗住我們大家都耐無見,應該會好多野講就試下入去坐,感覺都不錯,幾有私人空間感好啦~ 快下單先!+$20配茶或單點已配味噌湯見d荼都幾特別有生果味,我們都加了套餐野食都好快到我叫個定食餐,咩都有點左上角 - 雞肉,菜,煎蛋(不干,不錯)左下角 - 魚乾,芝士魚糕(芝士控)右上角 - 鮑魚沙律(咸的,似龍蝦沙律feel,本來意為是蛋沙律既朋友,不錯!)右下角 - 煎鯖魚(無骨)再配個茶飯,大滿足總結,一百初的價錢,這個質素不錯!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享Lunch time 小聚會 京林屋 (希慎廣場) https://s.openrice.com/QrLT0TICu00检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生4抵食推介美食林屋和食料理用餐日期2020-03-12用餐途径堂食人均消费$110 (午餐)