食完之後病毒性腸胃炎入醫院 餃里 (建生商場) 2024-11-11係外送平台叫外賣,一個湯餃一個煎餃撈面,食落所有野都淡mou mou,湯餃揀咗蕃茄薯仔湯,點知同水一樣冇味,好彩有辣菜甫加啲味,點知夜晚就嚟料,即刻嘔,以為普通腸胃炎,肚脹便秘咗幾日,去睇埋家庭醫生都好唔返!點知入醫院一check係病毒性腸胃炎,食物不潔!餐廳不潔!應賠醫藥費!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享食完之後病毒性腸胃炎入醫院 餃里 (建生商場) https://s.openrice.com/QrLT0rHLO00检举 张贴 评分--味道--环境1服务1卫生--抵食用餐途径外卖送餐
服務超差,食物普通,請都唔會再去!!!!!!!!!! 韓之美食 2014-08-13 平時食野都好少會寫食評,但今次實在極不愉快,等各位唔洗再比錢買難受!!! 午市一點幾左右,同幾個朋友去左呢間餐廳。 首先,服務態度非常差劣。如果有得比負分,我簡直想比負一百零一分。老闆娘個女落單黑口黑面,好似個個客人都得罪左佢咁,語氣亦非常差。我地講錯少少野,佢語氣就非常不滿。而老闆娘既服務態度亦非常差,更會鬧客人。唔可以玩手機、唔可以食剩呢一類既規定都可以接受。但要客人比錢睇人面色,我真係不能接受!呢間餐廳既賣點係家庭式。但我到今日先知原來家庭係咁唔溫馨,要比錢受人氣!而餐具飲料更是自已去拎,我唔知自己比左幾十蚊買左啲服務番嚟。 之前既服務態度都冇咁差,食客同老闆侍應既關係都算溫馨,配合番家庭式既賣點。可能而家佢愈來愈出名,有不少元朗外既人亦會特登入嚟食,更有雜誌訪問,老闆以為自己唔憂做,服務態度每況愈下。負一百零一分既服務,配上普通既食物,不舒適既環境,請都唔會有下次! 入面唔算多人,因為我地幾個人就等左十分鐘左右。咁我地開始食啦,野食都幾快就到。我叫左個雞柳,味道普通。同其他韓國餐廳相比,其實就冇咩特別,不過不失,涼拌菜都算入味。但其後,嚐過友人叫既牛肉片、豬頸肉等等,發現每一樣既味道係一樣!如果大家想試曬咁多樣既,我勸大家唔好,因為樣樣菜既味道都差唔多。而份量方面,飯得好少,大食少少都唔夠,但加飯又要加五蚊。如果加飯,一個午餐就變左45蚊,同番元朗附近既餐廳比,都真係貴而唔抵!老闆娘仲話想加價,但老公唔想佢賺咁多就冇加。好彩佢老公醒目,如果唔係嚟食既人一定少好多,又貴又唔抵服務又差! 而環境呢,坐得十分唔舒服,擠逼。有幾張檯更要坐膠凳。我地坐左一邊大檯,要一個癡住。一個手臂坐。而後面就係另一張檯,坐出啲都驚整到人。由於太擠逼既關係,行出去都要坐最出既友人起身讓位。 如果元朗有間韓國餐廳,食物方面差唔多,但服務同環境都好啲,我深信韓之美食呢啲令人不愉快既餐廳係競爭下一定好快消失。雜誌仲講話老闆娘想打造元朗韓國街,希望到時有多啲競爭,等佢地知到今時今日咁既服務態度係唔得既!!!!!!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。7分享服務超差,食物普通,請都唔會再去!!!!!!!!!! 韓之美食 https://s.openrice.com/QrLT0nMCa00检举 gionnavi 曾幾何時,我們在腦海中以為事情應該是某種樣子的,而後來卻發現,事實並不像我們所想像的那樣子? 曾幾何時,我們因為缺乏信任而憑藉主觀臆斷來不公正地評價別人,結果往往遠離了事實真相。 由此可見,我們在對別人進行評判之前應該三思而後行,要先想到別人好的一面,而不要急於作出負面的判斷。2015-03-02 回应 crispyton 下 乜我比錢食野都要諗下人地好既一面?唔通啲野難食我要諗間*唔小心煮到咁難食?個老闆娘無啦啦鬧我我要諗下佢係咪心情唔好?你講野都幾好笑喎!2016-07-21 CKCHAN2016 韓籍老板娘態度不知所謂,無禮貌!食物分量小,味道一般,價錢貴,質素差!2016-06-06 回应 张贴 评分3味道1环境1服务3卫生1抵食用餐日期2014-08-12等候时间10 分钟 (堂食)人均消费$45 (午餐)