總要一試 嘉樂冰廳 (新村街) 2012-07-05入面好逼,不過又唔係五星級,唔洗話坐得太好先黎既係炸雲吞,真係即炸果種熱,入面隻蝦都完整,唔似來貨既要左份細既火腿奄列,都大份過我兩個拳頭加埋。好多蛋汁漏出黎,不過係熟既,都幾好食華田沙冰,普通野…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享總要一試 嘉樂冰廳 (新村街) https://s.openrice.com/QrLT0f3qY00检举 张贴 评分4味道2环境2服务2卫生5抵食用餐途径堂食
爆汁牛肉餅 清真牛肉館 (龍崗道) 2012-07-03九龍城最多人排果間,應該就係呢間當然揀食牛肉餅,小心!真係會爆汁,爭D噴到隔離。牛肉餅夠香,咬落汁仲香,肉餡唔錯,名不虛傳!再叫個咖哩羊腩飯,羊腩唔太多,帶有少少so味。咖哩香辣之餘,陣味久久不散咖啡配飯,已經滋味十足…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享爆汁牛肉餅 清真牛肉館 (龍崗道) https://s.openrice.com/QrLT0QZmY00检举 张贴 评分5味道3环境3服务3卫生4抵食用餐途径堂食
日日淡淡肉係時候清一清 普光齋 2012-06-29日日淡淡都係肉望住個肥腩係時候清一清做左些少運動,梗係要食返餐好...有份燒賣,睇個樣,真係好似好似,造型滿分食落去蘿蔔造既,可惜味道唔似,手工搭救啦。齋鹵味,帶D酸酸甜甜,死啦,越食越開胃!蠔皇海參,造型極似,食落口感我真係有懷疑過係真既,不過聽講海參降膽固醇,掂。真定假無所謂啦由於抵受唔住肉既慾望,我仲點左份齋叉燒。造型,又係極似,連黑色焦位都做埋,無得頂,咬落去,真係叉燒既感覺,點樣將麵筋變成叉燒,呢樣唔係技術,係藝術。最後炸麵,一卷卷紫菜卷埋,一口一口點葡汁點,食法幾特別,不過味道方面其實幾普通總體呢餐都唔錯,叉燒真係似到十足,不過真到連油都好似用好多就真。我個肥腩又要搞搞佢。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享日日淡淡肉係時候清一清 普光齋 https://s.openrice.com/QrLT0L3aY00检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生3抵食用餐途径堂食
推介魚蛋不如推介牛腩 泉記 2012-06-28睇個招牌,好似有D料到走入去食個魚蛋牛腩河先魚蛋好普通,不過牛腩非常之好。好好彩,成碗都係牛坑腩,煮得好林身,但仲有咬口。肥瘦間住間住,牛油香佈成舊。連碗湯底,都有陣味。河粉俾幼河,但係夾到兩夾就散開,有些少敗筆係咁。整返罐可樂平衡返D油味,得左。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享推介魚蛋不如推介牛腩 泉記 https://s.openrice.com/QrLT0k3WY00检举 张贴 评分4味道3环境3服务3卫生3抵食用餐途径堂食
我就是愛做麻甩佬 靚煲皇 2012-06-26對我黎講乜野係麻甩佬?大杯酒大塊肉咬住口煙木木獨獨乜野叫生活態度?唔洗買iphone打邊爐要搵幾支公個人黎講唔太鍾意酒樓任食打邊爐,永遠D野唔會齊 份量真係將貨就價黎到呢間靚煲皇有啤酒,有手切肥牛有戶外位置有煙食,三五知己圍埋吹水,人生一樂也肥牛就好似演唱會咁,encore encore又encore唔記得邊個柯打左份刺身,麻麻一大堆桶蠔、魚片,乜丸物丸,都幾肚脹,成就麻甩佬特徵之一:大肚腩一個飲左成晚酒,埋單1500,4個人都唔洗每人400抵過平時食完晚飯直落再去飲過啦下嘩…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享我就是愛做麻甩佬 靚煲皇 https://s.openrice.com/QrLT0IJSY00检举 张贴 评分3味道4环境3服务3卫生4抵食用餐途径堂食