服務一流 雅典娜 2022-08-04今日去攞集運, 左一袋右一袋, 搞到心情麻麻地, 去到雅店娜攞外賣, 收銀同事觀察力好好, 見到我攞住咁多野, 即刻自動幫我整理個外賣, 令我易d攞, 即刻覺得好warm,有d 感動, 服務員哥哥服務真係一流佢個焗飯性價比超高,吞拿魚芝士焗飯36蚊, 加埋凍檸茶, 都係38蚊, 味道方面啱啱好,米都粒粒分明, 幾好食。 外賣攞到番屋企, 起碼20分鐘, 打開仲熱辣辣, 香噴噴食過番尋味…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享服務一流 雅典娜 https://s.openrice.com/QrLT0o79400检举 张贴 评分5味道4环境5服务5卫生5抵食用餐途径堂食
滋味素菜2餸飯 素食工房 2022-05-142餸飯聽得多, 素菜2餸飯就第一次聽, 無諗過素菜都可以整到咁多花款, 同埋味道好好。所以我上星期幫襯完第一次後, 回味無窮, 今個星期繼續encore, 買番屋企加餸, 唔洗煩諗住煮咩餸, 又多款, 又平, 又夠飽我想試多d款式,所以 2次都叫左唔同菜式第一次, 食左釀茄子, 腐皮卷, 炒大豆芽, 糖醋波波, 炒菜。 其中釀茄子真係超有驚喜, 真係做到平時魚肉釀茄子既質感之餘, 個鼓椒醬汁配在一起, 實在太出色。之後再買多次,水準keep到, 實在太好食, 大力推薦第2次, 忘記影相, d食評話可以飯轉炒粉絲, 我今次又試試炒粉絲, 今次不得了, 除左上次既釀茄子之外, 今日又有新驚喜, 冇諗過雜菜粉絲可以炒到咁有鑊氣味, 以後既必叫list又多一個菜。。。 今次仲叫了炒薯仔絲, 有小小酸酸辣辣, 幾個開胃, 另外叫了甜酸齋, 調味剛剛好, 送飯一流…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享滋味素菜2餸飯 素食工房 https://s.openrice.com/QrLT0qU5200检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食釀茄子, 雜菜炒粉絲用餐途径堂食
恐怖的收錢員 添福小食 2022-05-11平時搭巴士都經過呢間舖, 望到之前生意都ok, 呢排就好似大不如前,唔知咩原因呢! 唔洗排隊就即管試試。 本來都幾期待,media講到好好味咁。因為第一次幫襯,真係比個女收銀員嚇死,形容一下收銀員是整頭金色頭髮,身形比較巨型的,我一如以往的正常地叫餐, 一黎就好似得罪左佢咁,佢不斷勁惡勁大聲咁問 "咩話" " 咩話" 勁冇禮貌, 跟住佢講比幾錢既時候突然勁細聲, 聽唔清楚, 就同佢確認一次, 佢即刻勁惡咁覆我, 今次終於聽到幾錢, 癡線, 完全唔知佢發生咩事。一般出街都好難經歷到咁瘋癡既遭遇, 咁簡單既流程都突然變得恐怖。 跟住肥收錢員即時跟2個同事傾偈, 講左幾句即刻行埋一齊咬耳仔, 講完3個人即刻望住我,其實簡簡單單買個外賣, 佢地需要搞咁多野咩。 講番食物質素, 我叫左巨無霸+薯條 , 不偏不倚地評論, 塊牛肉偏乾, 雖然係粗薯條, 但都炸得幾硬下, 結論係唔啱我口味,但呢個價錢都唔算太貴, 所以性價比屬於一般。第一次幫襯呢間店舖既最深處印象係女收錢員好惡好冇禮貌, 好鐘意搞小動作, 未幫襯過既奉勸唔好幫襯, 因為你唔熟佢地餐牌, 絕對*唔可以問*:(, 否則會有恐怖既後果, 食物果d我已經冇咩印象了。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享恐怖的收錢員 添福小食 https://s.openrice.com/QrLT0vjL200检举 popo199697 你好🙇🏻♀️我係添福小食負責人,十分抱歉令到你有咁不愉快既經歷,了解事件後已經將涉事的收銀員解僱;亦多謝你提出意見,令本店有機會改善服務質素🙇🏻♀️但疫情關係小店生意難做,希望可刪除差評🙏🏼2022-05-22 回应 popo199697 。2022-05-22 回应 张贴 评分--味道2环境1服务2卫生--抵食用餐途径堂食
鮮嫩燒鴨瀨 鵞莊燒鵝工房 2022-05-11一直係新蒲崗番工都未發現呢間舖,可能位置比較隱蔽, 直至早幾天, 有人係討論區提起佢,即管去試一下 , 果然有驚喜, 第一個印象唔錯。今次叫左燒鴨瀨(鴨胸位置) , 煮得啱啱好, 好juicy, 啖啖肉, 好正, 調味都啱啱好, 仲充滿鴨油香, 最抵贊加分係鴨同粉分開放, 可以慢慢嘆個鴨同時, 鴨又保留肉汁, 不會融哂落個湯度。同埋, 鴨下面仲鋪滿蔬菜, 吸哂d鴨汁, 菜都即時變得好好味, 配菜都食到一點也不剩。今餐真係回味無窮, 難得食到咁高質既燒味。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享鮮嫩燒鴨瀨 鵞莊燒鵝工房 https://s.openrice.com/QrLT0RTL200检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生4抵食用餐途径外卖自取
有驚喜小店 六本木屋台 2021-11-22同事經常過黎食午餐,極力推介, 所以我叫佢揾一次帶我黎品嘗一下, 同事係識食之人, 所以都好期待。首先, 店舖負責人, 又管樓面又管廚房, 比較忙,但仍然好有禮貌。粟米忌廉湯, 食到新鮮粟米質感, 絕對唔似罐頭開的, 好清甜濃郁, 果然冇令我失望係手工製作, 很認真。我食炸雞咖哩飯, $48 性價比很高, 整體都好乾淨精致。同事食左漢堡扒咖哩飯, 漢堡扒應該都是手工製, 同事話質感好好, 比出面的好食, 價錢都是$50以下,真係又抵又好食。我地已經諗定下次過黎食咩了…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享有驚喜小店 六本木屋台 https://s.openrice.com/QrLT04BP000检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食忌廉粟米湯用餐途径堂食
服務員超細心, 賓至如歸 やき肉 (元州街) 2021-11-09今日晚上第一次黎食燒肉, 服務意想不到的超級好, 事緣今日穿著比較易走光, 店員不但提醒我, 並主動攞個雙面膠比我貼一下, 令我好感動, 我可以放心享用燒肉。價錢方便, 平時出去食燒肉, 閒閒地起碼$300 , 呢度$100 以下, 已經食得好滿足, 一個人食唔多, 呢度既份量剛剛好, 隨時想食燒肉, 解一下心癮, 過黎食都超方便。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享服務員超細心, 賓至如歸 やき肉 (元州街) https://s.openrice.com/QrLT0ldT000检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食用餐途径堂食
乾炒牛河--挑戰免疫力之選 王子冰室 2021-07-02黎左呢區工作2年了, 除左入職果陣黎王子食左一次, 冇咩特別, 之後都冇黎, 上個星期同事話想黎試下, 今次既體驗, 真的一試難忙。點了乾炒牛河$55問題1: 餐具極污糟盛戴牛河既碟, 白色碟邊上充滿住 "油污", 同埋粘著半粒 "米", 感覺好似未洗過, 好似上手食完, 隻碟冇洗過就再上菜。。。。問題2: 成個牛肉已燒焦炭化我從未試過外出食到咁既質素, 價錢又唔平, 成碟粉望落已經過度炒, 好多黑色焦, 主角 "牛肉" 一面是燒焦"黑色"的, 食落口是"苦"的。因為驚加料, 所以都冇要求換, 對呢間野好失望。結果:食完, 當天晚上即刻 "喉嚨痛和生飛滋", 痛到瞓唔到覺。 好唔舒服,之後仲開始作感冒, 唔知同d 餐具污糟有冇關係。利申:平時都好小病。。。。 去到而家差唔多一星期, 都未康復。。。如果想測試下自已既免疫力, 絕對可以黎呢間餐廳試下。。。。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享乾炒牛河--挑戰免疫力之選 王子冰室 https://s.openrice.com/QrLT01Wqz00检举 张贴 评分1味道2环境3服务1卫生1抵食用餐日期2021-06-25用餐途径堂食人均消费$50 (午餐)