食評已死 Le Monde 2021-06-15今日有朋友約去呢間餐廳食,睇食評好似唔錯咁,但係去到嘅時候,發覺食物質素只算尚可,仲要落錯單,而且選擇好少,性價比真係好唔得,而且以地理位置嚟計又無view…..以佢哋所收嘅價錢,即使去尖沙咀啲酒店食都有好多選擇。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享食評已死 Le Monde https://s.openrice.com/QrLT0QEWyW0检举 张贴 评分--味道2环境2服务4卫生--抵食用餐途径堂食
小法包 添記法式三文治 2018-11-29一份又愛又恨的感覺,坐落在舊區的小店,無裝修、食品無多選項、無靚服務生.......只得老闆一個one man band,但以前我就是住在這個舊區,大約三五七天就到此餐廳,吃個輕食小法包,配支樽裝可樂;感覺簡單而美味,法包焗得很”趣”,每次都要趕著吃怕”淋”咗,一口咬下必定包碎橫飛,扎肉胡椒蘿蔔絲配起來很美味.......有人說貴,但有記憶的味道,就是這個價錢,只怕吃過今次之後沒下次了!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享小法包 添記法式三文治 https://s.openrice.com/QrLT0dqWn00检举 张贴 评分4味道3环境3服务4卫生3抵食推介美食小法包$38用餐途径堂食
食餃子 餃餃餃子 2018-11-23日式餃子店,餃子款式種類繁多,以前就只有餃子跟烏冬而已,現在新增了很多食物,今日試了鰻魚飯跟牛肉飯,味道都算不錯,可是牛肉比較多根又不夠淋,最好吃的還是選餃子.........但整體來說所有食物,味道還是很好的👌🏻…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享食餃子 餃餃餃子 https://s.openrice.com/QrLT0i2un00检举 张贴 评分4味道4环境3服务4卫生3抵食用餐途径堂食
雪菜火鴨絲米粉早餐 龍記飯店 2018-11-21平常茶餐廳早餐吃得多,今天的是燒味飯店的早餐,果然有點不一樣,有叉燒米粉或雪菜火鴨絲米粉,選擇了雪菜火鴨絲米粉,味道OK,餐廳服務人員親切,裝修算整潔,衛生OK⋯⋯值得再次光臨!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享雪菜火鴨絲米粉早餐 龍記飯店 https://s.openrice.com/QrLT0jYKn00检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生3抵食推介美食雪菜火鴨絲米粉早餐$35用餐途径堂食
老字號清湯牛腩 嵩記牛什 2018-11-20中式粉麵店,店面雖殘舊,但味道出色,最like係清湯牛腩,牛腩夠淋有口感,清湯唔搶味,而且仲用緊支樽裝汽水,配埋一齊就正哂;街坊街里經過都會吹下水,好有人情味嘅小店。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享老字號清湯牛腩 嵩記牛什 https://s.openrice.com/QrLT0IoGn00检举 张贴 评分4味道2环境3服务3卫生4抵食推介美食清湯牛腩河$35用餐途径堂食