香港 | 简
Map
Special collection
自助餐 火锅 新餐厅 优惠券 餐厅排行榜
What's Hot
生活志 饮食志 开饭头条 放闪为食团 抖一抖 台湾Let's Go! 食得知味 我有我态度 食谱 识食台
OpenRice Best Restaurant 2025

c.m.b.'s Profile

HomeProfilec.m.b.
c.m.b.
Follower
Following
c.m.b.
等级1香港
Overview
Reviews (1)
Photo (11)
多次回味
田苑珍姐美食餐廳
2011-02-27
今次也不是第一次來這裡了,自已第一次食過之後我已經帶了不同的朋友和親友來品嘗,只因我認為這裡的出品绝對見得人,而朋友和親友們亦贊不絕口,點解可以樣樣都咁好味,認唔住要寫番小小嘢,第一次來既時候晤知叫乜好老板就介紹了華梅豬手和生炒糯米飯,豬手非常之淋糯米飯炒到粒粒香口,放到枱上你無可能忍得住,而今次叫佐個期間限定秘制豉油雞,雞肉好滑又入味餸飯無得頂,上次食咗個瑞士雞亦原來又係期間限定今次無得食,好彩有隻豉油雞頂住, 仲有碟椒鹽鮮魷佢哋整到好鬆脆,脆皮做得晶瑩通透,你可以重無數的洞看到鮮魷真身,食落一啲都無好粉的感覺,飽绝對不會食濟。點解個小炒皇好像晤同咗既??老板話係睇當日的新鮮材料來配搭,所以會有啲分別,味道當然保持100分。唯一我個人有保留的就是炸蠔餅,因為炸得好金黄,而我自已就不太喜歡,不過朋友們就很怏地把他清理乾淨了,無他既.....因為特厚的餅身落足料囉!我食過咁多次巳經試了很多美味菜式,由於太賴的關係只寫了小小,但大家放心找老闆啦,佢好好傾架會很樂意推介啲菜式比你架:)…Read More
+ 4
Like
Ratings
店內整潔,感覺衛生
梅菜扣肉,非常熱刺刺
秘制豉油雞,期間限定
華梅豬手,最佳餸酒
椒鹽鮮魷,鬆脆可口
鮮炸蠔餅,餅身特厚
招牌小炒皇,次次晤同妝
生炒糯米飯,食完個個贊
椒鹽鮮魷、秘制豉油雞、華梅豬手、招牌小炒皇、各類炒粉麵飯、海鮮類。
2011-02-26
Waiting Time
3 Minutes (堂食)
Cities
  • 条款和细则
  • 版权政策
  • 商家服务条款
  • 就业机会
OpenRice《开饭喇!》为香港最受欢迎饮食资讯媒体并已覆盖多个亚洲地区,提供最新最全面的餐厅资料、食评及评分。配合网上订座、餐饮券、外卖自取及OpenRice Pay埋单等多元餐饮服务,让你轻松搜寻及享用地道美食及最佳餐厅!
© 2025 Openrice Group Inc. All Rights Reserved. 版权所有 不得转载
如您发现含有侵犯版权、商标、商业内容或其他不当的内容,请按此向我们检举。