美景配美食 KABOOM 2025-11-06夜晚預約咗呢間慶祝生日強烈推薦坐rooftop,有美景,有酒吧聽歌我地被安排坐最近景觀的位置,好正可以狂影相 。好多人推薦,好好味!有魚籽、蟹肉⋯加埋配味 醬有兩塊薄餅,配菜,而主菜燒雞就好滑帶子好嫩risotto 好creamy ,好在入面有蕃茄仔減膩…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享美景配美食 KABOOM https://s.openrice.com/QrLT0zeilW0检举 张贴 评分5味道5环境4服务4卫生4抵食推介美食Deep Sea TacosGrilled Gai Yang ChickenMassaman Curry Risotto with Sea Urchin and Hokkaido Scallop用餐途径堂食
雞湯麵,韓式餃子,薏米飯😋 Seoul Noodles (軒尼詩道) 2025-09-04雖然而家有好多韓國食肆,有唔同款式,但最喜歡的都係用原材料,無太多重配味的清湯出名的雞湯麵雞肉好嫩,啖啖肉,麵都好軟熟,煮得剛剛好 。鍾意佢有埋薯仔餃子同薏米飯都唔錯…查看更多+ 1以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享雞湯麵,韓式餃子,薏米飯😋 Seoul Noodles (軒尼詩道) https://s.openrice.com/QrLT0bK1U00检举 张贴 评分4味道3环境3服务4卫生3抵食用餐途径堂食
好食好抵的放題! 殿·大喜屋 2025-07-17呢間放題好多嘢食揀,嘢食都好好味,晚餐大約$400,個人覺得抵過去酒店食自助餐!款式多到食唔哂,有啲想encore 食多啲,真係太飽 。好滿足!最抵係食海鮮刺身,好新鮮好正!…查看更多+ 8以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好食好抵的放題! 殿·大喜屋 https://s.openrice.com/QrLT0vuHT00检举 张贴 评分5味道5环境4服务4卫生5抵食用餐途径堂食
只為打卡 十常八九 2025-07-16深水埗有好多好靚的cafe,佢係其中一間 。啲拉花幾靚~打卡一流叫咗個蛋糕,味道還可以,正正常常 。我飲呢杯抺茶豆乳,但我覺得⋯唔好飲⋯我無叫少糖,因為抺茶本身有啲苦,豆乳又無乜味,成杯嘢唔甜,只飲到含粉的抺茶…查看更多+ 1以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享只為打卡 十常八九 https://s.openrice.com/QrLT0KeTT00检举 张贴 评分1味道2环境2服务2卫生1抵食用餐途径堂食
精緻的日式小店 悄悄食堂 2025-07-16差唔多成一年前幫襯過,嗰時已經覺得呢間餐廳好舒服,嘢食都好特別 。嗰次之後已經幫襯,今次講返第一次的體驗 。餐廳環境好舒服啲餐會不定前轉,保持新鮮感 。未試過佢啲甜品,淨係叫咗兩個主食 。琳琳的牛小排,加埋個醬漬蛋,配埋飯,食落好特別。馬薩拉第一次食,小小辣,糊狀,整體嚟講唔錯 。午餐嚟講佢係少貴,但環境好正 。…查看更多+ 4以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享精緻的日式小店 悄悄食堂 https://s.openrice.com/QrLT0JeTT00检举 张贴 评分3味道4环境3服务4卫生2抵食用餐途径堂食
雞白湯拉麵 金鶴拉麵 (閩街) 2025-07-09一個人夜晚想食拉麵,去咗佐敦呢間拉麵小店一試:)我見到左邊一大片炸物,唔知係咩,於是我問個店員,原來係牛蒡 。湯很濃郁,麵都好食,其他配料還好,但份量唔多,如果再多啲就好…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享雞白湯拉麵 金鶴拉麵 (閩街) https://s.openrice.com/QrLT0j5ykW0检举 张贴 评分3味道3环境3服务3卫生1抵食用餐途径堂食
好食好大碟 明記海鮮潮州菜館 (天保大廈) 2025-07-09夜晚成班人去食飯,最好去呢類似大牌檔的餐廳,大件又抵食!我個人最鍾意食炸鮮奶好足料必叫新鮮的菜炸鮮奶正另外有個沙拉蝦球都唔錯見到都想食好大碟!抵叫呀!味道不錯另外叫咗大大杯的檸檬茶,一個人飲飲唔哂好滿足的一餐…查看更多+ 2以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好食好大碟 明記海鮮潮州菜館 (天保大廈) https://s.openrice.com/QrLT0XMLT00检举 张贴 评分5味道4环境3服务3卫生4抵食推介美食炸鮮奶蠔仔湯飯啫啫雞煲+炸蠔餅用餐途径堂食
今餐最正係柚子蝦沙律 泰鑫 2025-07-07夜晚喺灣仔行過呢間餐廳,食泰國菜,都幾多人幫襯,決定入去試下 !兩個人食,叫咗三碟嘢食呢個沙律我覺得最好食,啲柚子好肥美,多汁又清甜,大蝦都好好食,個沙律好fresh!黃咖哩唔算好辣,蒜蓉包唔錯金邊粉都炒得好靚整體來說呢餐廳啲嘢食都好有質素…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享今餐最正係柚子蝦沙律 泰鑫 https://s.openrice.com/QrLT0hL5T00检举 张贴 评分4味道3环境3服务3卫生3抵食推介美食柚子大蝦沙律$108用餐途径堂食
午市古法牛腩飯 616牛肉火鍋專門店 (新時代中心) 2025-05-07中午經過銅鑼灣呢間好出名的牛肉火鍋店,有午市套餐,價錢唔貴!即刻入去試下。叫咗個古法牛腩飯,送烏梅汁 。烏梅汁幾好飲,而牛腩都好多,肉質唔錯唔知古法係指什麼,但我食到梅味濃,連蘿蔔都腍晒入哂味,如果鍾意梅味可以一試…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享午市古法牛腩飯 616牛肉火鍋專門店 (新時代中心) https://s.openrice.com/QrLT0L0TS00检举 张贴 评分3味道3环境3服务3卫生3抵食用餐途径堂食
最近好熱的叉燒店 發達叉燒 2025-05-02最近好多好評!好高人氣的叉燒店!夜間走去試下係咪真係咁好食店入面有師父即場斬燒味,做到無停手叫咗個滑蛋叉燒飯,包埋例湯,係竹蔗蘿蔔湯,味道唔錯 。來了!急不及待食!有條菜幾好叉燒好食,但蛋同豉油令到個飯太鹹下次再試下唔同燒味…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享最近好熱的叉燒店 發達叉燒 https://s.openrice.com/QrLT0GzQjW0检举 张贴 评分3味道3环境3服务3卫生3抵食用餐途径堂食
地道港式麵食 廣麪子 2025-04-30夜晚想食湯粉,search到呢間評價唔錯,決定試試!小店一間,樓面得一個人幫手,所以要等,入錯單有啲忙亂,但整體嚟講算唔錯,食物價錢合理,質素不錯。佢哋嘅切腩同魚片出名,所以叫咗個切腩四寶試下有魚片、牛丸、雲吞 。好大碗,正!切腩超好食!有少少肥根,瘦肉嫩口,值得推薦!牛丸好多汁,有牛味雲吞就正正常常,偏鹹 。而魚片同湯底都唔錯 。仲有條菜心整體來說不錯…查看更多+ 2以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享地道港式麵食 廣麪子 https://s.openrice.com/QrLT0Ak5R00检举 张贴 评分4味道4环境2服务4卫生4抵食推介美食切腩四寶湯河$64用餐途径堂食
好好味的咖哩雞朳! 澳門咖喱王新鮮腩 2025-03-19首先睇下個餐牌先,正常價呢間出名係牛腩,但我叫咗咖哩雞扒,諗住試下⋯份量都幾多,如果有埋配茶個碟盤就無咁空 。食咗之後⋯好好食!個雞扒好juicy, 好厚肉,煎得啱啱好,配埋少少辣的咖哩係一流!真心好正…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好好味的咖哩雞朳! 澳門咖喱王新鮮腩 https://s.openrice.com/QrLT0Azej00检举 张贴 评分5味道4环境3服务4卫生3抵食用餐途径堂食
酒樓菜 名煌金閣 2025-03-19夜晚同屋企人食晚飯要食中式菜,揀呢間都幾多人叫咗去酒樓通常會叫的餸,呢間餐廳都好多餸菜揀 。配味偏重, 味道唔錯因為人多,餐廳唔大,成個環境氛圍似茶記,而圓枱就保留咗酒樓的元素…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享酒樓菜 名煌金閣 https://s.openrice.com/QrLT09zcj00检举 张贴 评分--味道3环境3服务3卫生--抵食用餐途径堂食
有質素的日本料理 吉勝吉列串揚專門店 2025-03-10夜晚同朋友仔去食飯,呢間OpenRice 好多人讚,要試試!豚肉真係熱辣辣啱啱炒起好好味!個芝麻雞翼都好脆一開始覺得呢碗魚飯好多魚,已經覺得唔錯,一打開碗湯⋯個湯係精粹!魚湯飯好好味串燒同壽司都唔錯 。呢間餐廳會再encore…查看更多+ 1以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享有質素的日本料理 吉勝吉列串揚專門店 https://s.openrice.com/QrLT0ExfQ00检举 张贴 评分5味道4环境4服务4卫生3抵食推介美食燒日本鹽麴豚肉定食$97魚湯海鮮湯飯$78用餐途径堂食
抵食住家飯 靚湯廚房 2025-02-03夜晚想喺佐敦靜靜地揾個地方坐耐少少食嘢,淨係諗到逸東酒店入面的food court 。:)落到去有好多選擇,行咗轉,見呢間幾多日揀,就決定食呢間 。$68 有蒸雞、飯、粟米,最重要係有壺湯!份量都好多,算幾抵 。雞肉唔柴,湯好好飲,難唔得咁多人幫親呢間 。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享抵食住家飯 靚湯廚房 https://s.openrice.com/QrLT0rF9P00检举 张贴 评分4味道3环境3服务4卫生4抵食用餐途径堂食