四餸外賣 源興美食 2023-05-09從未等過咁耐嘅外賣老細態度又差叫咗粟米斑塊, 叉燒, 半隻雞, 蓮藕餅竟然用45分鐘先搞得掂成個餐廳得一圍食完喺度吹水淨係得我哋外賣都要等咁耐除非你好有時間否則大家真係唔使諗…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享四餸外賣 源興美食 https://s.openrice.com/QrLT0Udf900检举 张贴 评分--味道1环境1服务2卫生1抵食推介美食等到唔肚餓用餐日期2023-05-09等候时间45 分钟 (外卖自取)人均消费$150 (晚餐)
Book 左枱的無了期等待 Cosmos Restaurant & Bar 2018-03-12今日係朋友結完婚同佢地第一餐食嘅飯,上網睇下openrice啲食評, 感覺唔錯就決定同朋友試下呢間餐廳 。今日星期五就知道會多人, 所以梗係上網book定枱喇 !本來我哋book咗7點45分嘅枱, 去到餐廳嗰時已經滿座, 咁一早book定枱呀有乜嘢意思呢? 咁唔緊要啦,咪等等囉,以為等一陣就會有枱 ,等下等下, 15分鐘,25分鐘, 35分鐘,等到最後45分鐘, 負責人都冇出過嚟同我哋講仲要等幾耐!!!未食已經唔開心,大家選擇請小心!!!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享Book 左枱的無了期等待 Cosmos Restaurant & Bar https://s.openrice.com/QrLT0ciGj00检举 张贴 评分--味道1环境1服务1卫生--抵食用餐途径堂食
生活味道 a taste of life 享慢煮意 2017-12-01在中環吃飯要選餐廳雖然不太困難,但要選一間舒服又安靜的就要看運氣。昨天跟友人來一個小聚選了這一家餐廳, 店主夫婦人非常的好 ,菜式味道也很有水準。 最開心的事是吃飯時可以跟老闆交流, 令晚餐添上另一份人情味道。選餐方面朋友們選了 三個晚餐套餐 前菜分別有 精緻的 龍蝦湯, 半熟蛋沙律。主菜選了 慢煮牛肉臉頰以及慢煮羊肉。 而我選了有機青口配冬陰湯 以及 慢煮雞肉配 意大利飯。 所有菜式 也很好吃 而我們最欣賞的就是 最後的甜品cream brulee ~~~ 而我平常這個不吃甜品的也吃完,水準很高~ 朋友最後也買幾個回家吃。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享生活味道 a taste of life 享慢煮意 https://s.openrice.com/QrLT0egGi00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生3抵食推介美食cream brulee用餐途径堂食
滋味 品香樓中西風味餐廳 2011-04-10地點隔涉,又無免費泊車。不過女友話試下先,咁無計啦。先叫左過南乳炸豬手,蒜茸鮮蝦蒸糯米。豬手先到,賣相很好,香氣撲鼻,口感外脆內軟。炸得很有水準,怪不得長期是王牌菜,餸啤酒真係一絕。等多20分鐘,蝦糯米終於上場,一口糯米一口蝦,糯米吸收左鮮蝦味,正!蝦也很好,可惜蝦腸無挑走,大減賣相。如果各位朋友嘅胃部消化能力稍弱,還是不要吃太多糯米,小弟回家後胃頂著了一整晚。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享滋味 品香樓中西風味餐廳 https://s.openrice.com/QrLT0OViW00检举 张贴 评分4味道3环境4服务3卫生2抵食推介美食南乳炸豬手用餐日期2011-04-09等候时间20 分钟 (堂食)人均消费$90 (晚餐)