葵芳隱世cafe Rosie 2025-08-30呢間喺葵芳廣場地下嘅Cafe呈日系裝修,打卡好出片。同朋友食左龍蝦湯帶子蟹肉意粉,蟹肉好鮮甜,帶子好有咬口。另外食咗檸檬鵝肝貓仔粉,鵝肝好香濃,十分值得一試。飲品我揀咗香芋椰子汁,清甜椰子汁加上香芋嘅香味,好好飲。而且紫色拍片好好睇!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享葵芳隱世cafe Rosie https://s.openrice.com/QrLT0c2rU00检举 张贴 评分--味道5环境5服务5卫生--抵食用餐途径堂食
高質茶記! 有間茶記响附近 2025-06-12我同朋友嗌咗三樣餸:雲吞雞煲、腐乳炒通菜同避風塘炒軟殼蟹。雲吞雞煲雞肉肉質鮮嫩,味道香濃!腐乳炒通菜,時菜新鮮,腐乳調味啱啱好!避風塘炒軟殼蟹超級香,我個friend一人食晒一蝶!在土瓜灣的小巷深處,藏著一間名為「有間茶記响附近」,的社區茶餐廳,這裡既保留了傳統茶記的溫馨氛圍,又注入了新時代的巧思。小店環境座位舒適,佈置得宜,坐下來不覺得擠迫。餐點的擺盤比一般茶記用心,為食物增添了幾分精緻感,適合打卡。菜單涵蓋了茶餐廳的經典選擇,從常餐到大排檔小炒應有盡有。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享高質茶記! 有間茶記响附近 https://s.openrice.com/QrLT04DLS00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食雲吞雞煲用餐途径堂食