2009-04-15 17 浏览
呢日係男朋友生日因為我驚冇位,所以就一早打去訂位 可能因為外國人多所以訂位要用英文 因為英文十分普通 結果都是由男友代打.哈哈我地book左7點半 7點4/5左右就去到..有個應該負責book table 0既男人就帶我去坐啦outside table 0個晚都幾大風 而且0個度都幾暗男朋友話:黑到睇唔到餐牌 之後有個侍應就點左個燭台仔先光d雖然黑d但情調也不錯,,附近好多都係情侶而outside 0個境望沙灘 n 望到迪士尼的因為之前食左少少野,所以只叫左3樣野.一個三文魚沙律 一個肉眼扒及一個吞拿魚芝麻卷 1杯longisland 1杯熱茶首先個三文魚沙律::呢個都幾大碟 ,三文魚有4,5塊左右 三艾魚都好大塊同新鮮。而其他配菜有一塊塊類似水牛芝士、一粒粒多士、菜等,個沙律醬都好野味,作為前菜也不錯。其次是吞拿魚芝麻卷:起初以為是凍吃,第一口咬落原來是暖的.一碟有6件.有一碟醬汁’一件個吞拿魚有3cmx3cmx3cm咁大,外面是由一塊鋪滿黑、白芝麻包著,咬下去都頗有好感.再點埋佢比個汁,真係好好味,佢個醬汁酸酸甜甜的。最後是一個肉眼扒,塊扒都OK大塊,我地要左黑椒汁,但係食落又唔係
呢日係男朋友生日
因為我驚冇位,所以就一早打去訂位 可能因為外國人多
我地book左7點半
男朋友話:黑到睇唔到餐牌 之後有個侍應就點左個燭台仔先光d
雖然黑d但情調也不錯,,附近好多都係情侶
而outside 0個境望沙灘 n 望到迪士尼的

因為之前食左少少野,所以只叫左3樣野.
一個三文魚沙律 一個肉眼扒及一個吞拿魚芝麻卷
1杯longisland 1杯熱茶

最後是一個肉眼扒,塊扒都OK大塊,我地要左黑椒汁,但係食落又唔係好似..個扒有一般0個D配菜、最特別是個薯茸,是芥末味的.第一啖覺得怪怪地 但食食下又幾好味*
個扒佢冇問我地要幾成熟,個軟硬度都ok,但就冇想像中咁好味.

因為坐出面,而且好多大風,..d野好快凍左..影響左少少味道。

食到8點 真係見到迪士尼放煙花 可能少左d音樂 覺得冇咩特別.
而且距離都唔近...見到d也很少,.有點失望。

食完3樣野都已經飽飽.
埋單6百幾蚊.
因為食滿100蚊就好似有1張船飛送.所以2個人番中環0個程船都唔駛錢
感覺上好似抵左咁。

第一次去個感覺都唔錯.但係都幾山長水遠..
下次如果再去就會試下其他餐廳。
2009-04-05
庆祝纪念