2019-05-17 18 浏览
食過番尋品今晚同朋友出咗去太子睇貓貓狗狗,見隔離有間冰室,一於就試吓朋友先點了個紫薯薄脆片試下,食落去卜卜脆,幾香口,亦唔會太油或太鹹,出面餐廳較為少見,可以試下。之後當然係點了2個正餐,分別係沙丹厚切豬扒飯、咖啡牛肋肉飯。2個都有驚喜,2個都好好食厚切豬扒係呢度既例牌,肉汁juicy 又keep 到個水份,食落去係彈大牙,都淋身唔會覺得韌,配埋佢個醬汁撈飯,好開胃又好味,美中不足,係覺得可以用其他配菜去取代雜豆,如露荀、西蘭花,可以令個菜式更特別、更有品味牛肋肉飯雖唔係例牌,但一啲都唔輸蝕,食落去亦係淋身,唔會韌再配埋個咖喱汁,真係好味,原材料方面,呢間冰室一定有落足揀選上乖材料之後,點多了一份脆炸雞翼,過下口癮最後,試埋個雪糕窩夫,唔太甜唔會太「流」。好滿足呀 🤗🤗🤗
食過番尋品

今晚同朋友出咗去太子睇貓貓狗狗,見隔離有間冰室,一於就試吓

之後,點多了一份脆炸雞翼,過下口癮

最後,試埋個雪糕窩夫,唔太甜唔會太「流」。

好滿足呀 🤗🤗🤗