2022-06-22 34 浏览
平日行開樂富都留意到新開嘎呢間韓式餐廳,今日終於約埋一堆好友一齊炸雞燒酒啦!鋪頭好闊落,空間超大,裝修好時尚,加埋Kpop音樂,都十分有韓feel。店員安排位置好快手,Menu真系勁多野,前菜、小食、主食連飲品厚厚一大本,好彩QR code落單都方便。韓餐肯定唔少得前菜啦,三色泡菜,個人比較鐘意距地個海帶。醬油蝦+紫菜飯,大蝦質素非常好,食落有啲似日本甜蝦,味道鮮甜。燒豬頸肉配韓式辣醬,別有一番風味,豬頸肉醃制入味,又燒得十分香口。炸雞就肯定有嘎啦,同平時食開嘎炸雞唔同,層皮超級脆,而雞肉又好嫩,唔會柴,點埋醬真系超級優秀。吹脹水牛芝士牛肉真系好得意,溝埋曬一齊,味道好豐富,牛肉唔dry,唔韌。龍蝦炒辣年糕,個人覺得辣左少少,但系味道十分惹味,鐘意食辣嘎朋友應該都會鐘意。甜品芒果窩夫就稍微遜色少少啦,中規中矩吧。值得一提的是,距地飲品真系勁大杯,個人比較鐘意蜂蜜柚子同埋荔枝蘇打。
韓餐肯定唔少得前菜啦,三色泡菜,個人比較鐘意距地個海帶。

甜品芒果窩夫就稍微遜色少少啦,中規中矩吧。