2019-10-24
今晚嚟到呢間sun thai 食dinner^^ 早左D嚟所以坐到個好位~ D姐姐基本上都係泰國人, 服務好好, 好熱情的. 我地主食叫左一個蝦醬炒飯~ 材料勁多種, 又有臘腸, 蝦仁, 肉松同D 花生呀! 上面更有蛋絲, 可以mix哂D野一齊食, 口感非常豐富! 而且炒得好有鑊氣!! 另一個main叫左個咖喱面包軟殼蟹=) 面包係焗過的, D角角都係脆脆地好好食! 仲可以點下個個咖喱食, 咖喱比較甜的, 椰汁味濃@@ 入面D軟殼蟹都幾大只, 唔會油油咁~ 叫左個馬拉盞炒通菜! 馬拉盞落左好多下, 幾惹味的. 甜品當然係要食芒果糯米飯啦!呢度GEH糯米飯用左2種, 一個係紫米, 一個係白糯米來的. 紫糯米特別甜的, 而白糯米就有咬口D!! 加上好濃的椰汁&芒果, 真係食多幾個都得!!
叫左個馬拉盞炒通菜! 馬拉盞落左好多下, 幾惹味的.