2022-01-10 297 浏览
我哋兩位女士對食物的要求,除咗要好食,仲要可以打卡添!呢度就合乎我們的要求!今晚要了兩份set dinner ($588/person),當然係share 嚟食,咁先可以試多啲菜式。薑黃湯第一次飲這種薑黃湯,湯好濃郁又有點微辣,湯裡面有細細粒豆腐干、薯仔粒等,好特別嘅一種味道。扎肉沙律將火箭菜、扎肉、蕃茄粒這些沙律材料擺成花圈形狀,係上面灑上金箔,怪不得菜式名字是聖誕花圈,真的很像呢!大蝦柚子沙律沙律菜夠新鮮爽口,蝦也算多,上面舖滿花生碎和柚子果肉,一個不錯的開胃頭盤。西冷牛排(+$98)雖然要加錢,但有300g也是值得的,牛排肉質不錯,配埋炒麵,中西合璧但又不會有違和的感覺!鴨腿外皮煎得夠香脆,但肉質仍然能夠保持嫩滑,嗰醬汁係白朱古力咖喱汁,味道係甜甜地嘅咖喱汁,估唔到同鴨腿又幾夾!芒果糯米飯拿破崙(+$20)酥皮係由腐竹做,夾著雪糕加糯米飯,甜甜酸酸,口感好豐富,也是第一次食這款拿破崙!朱古力千層蛋糕這個朱古力蛋糕比較普通,勝在不太甜,賣相也不錯!除咗食品,這裡的Cocktail 也很吸引我們!A slice of Moon ($148)成份係Lychee, Lemon & Vod

薑黃湯
扎肉沙律
大蝦柚子沙律
西冷牛排(+$98)
鴨腿
芒果糯米飯拿破崙(+$20)
朱古力千層蛋糕
這個朱古力蛋糕比較普通,勝在不太甜,賣相也不錯!
除咗食品,這裡的Cocktail 也很吸引我們!

A slice of Moon ($148)
成份係Lychee, Lemon & Vodka, 看著杯飲品由白色變為粉紫色,好有浪漫的感覺,味道甜甜哋,好易入口,絕對適合女孩子飲用。

Wanderlust ($148)
成份係Citus, Coconut & Vodka, 又係靚到暈的Cocktail, 因為有Coconut 的關係,所以質地比較creamy, 也是好易入口,絕對是另一種女孩子喜愛的cocktail!

2022-01-04