2018-11-19
今晚簡左黎YOHO 食葡餐,十月初五蝦籽松露意大利粉,粉嘅上面舖滿左蝦籽同埋黑松露,再加埋香濃嘅芝士汁,如果係一個人食晒一個的話會相當膩,但好似我地咁三個人SHARE 就岩岩好啦。烤焗盲鰽魚伴檸檬白酒汁煮蜆,盲鰽魚嘅表皮係用火輕輕烤過,所以外皮係份外香脆,而皮下面嘅魚肉鮮嫩,配上檸檬白酒汁上更顯清甜,而伴上嘅幾隻煮蜆,味道亦相當唔錯。水坑尾海鮮蕃茄魚湯飯依舊都好足料,有魷魚、青口、蜆肉、大蝦同元貝粒,新鮮蕃茄再加上濃郁清甜嘅魚湯,係上佳嘅配搭,大大嘅一碗適合同人一齊分享,咁就可以食到更多嘅美食滋補藥膳雞湯米嘅湯充滿著濃濃嘅藥材味,因為湯入面嘅藥材有杞子、龍眼肉、黨蔘等多種藥材食完D 米粉仲可以慢慢嘆個湯最後我地埋單都係六百蚊多D ,都幾抵食
最後我地埋單都係六百蚊多D ,都幾抵食