2021-10-04
餐廳環境異常寬敞,有海量嘅座位,舖位亦都好大,疫情底下可以保持到好遠嘅社交距離,讚。軟殼蟹沙律柚子風味,軟殼蟹十分酥脆,沙律菜極度新鮮,襯埋底下嘅柚子汁一齊食,相當開胃。白身魚薄切18片,由於白身魚只可以喺天然嘅環境中成長,不能人工飼養,因此非常矜貴;白身魚嘅魚身光亮,魚皮滑溜,肉質鮮甜無比,加上極富膠質嘅口感,令人回味。鐵板香煎豆腐,煎豆腐豆味香濃,豆腐上面嘅係炒香咗嘅洋蔥同埋野菌,為豆腐起咗畫龍點睛之效。一杯關西燒,平時食大阪燒裏面有椰菜同埋豚肉就食得多喇,呢個以餐廳名稱命名嘅關西燒裏面竟然有牛筋就真係未試過,整體感覺非常創新,而且牛筋炆得好腍,絕對值得翻兜。味噌煮廣島蠔伴野菜鍋,廣島蠔個仔不少,蠔味濃郁,啱啱好嘅熟度令到口感水潤 juicy,以石窩盛載唔單止喺上枱嘅時候吱吱作響,最緊要係食到最後一啖都依然咁溫熱。凍蕎麥麵,蕎麥麵爽口彈牙,溫度冰爽,份量不少,加上新鮮芥末嘅加持,實屬水準以上。