2020-11-29 227 浏览
煮左好多日饭,今日想轻松啲,系OpenRice 睇下有咩抵食外卖自取,见到呢间越南菜算平就试下。香葱鸡配油饭($63)鸡胸加全翼位,份量正常,鸡胸都几嫩滑。油饭睇相就知唔匀,似系装好白饭就咁倒啲黄油落去。汁酱齐全,系海南鸡点嘅酱,其实的确系似一个海南鸡油饭多啲,都见唔到香葱嘅😂香茅猪扒汤河粉( $58 )汤面分上,但卖相麻麻地,同埋点解可以一块猪扒有咁多骨?有一半都系骨。猪扒调味够,但略鞋。会安小食拼盘( $54 )入面有素菜米纸卷,炸虾饼,煎扎肉,同埋蒜香牛油鸡翼。米纸卷皮烟韧,入面都真系好素菜,好清新嘅感觉,要靠点汁先有味😂扎肉同埋虾饼就普通正常货色啦,仲热嘅。蒜香牛油鸡翼蒜味唔突出。整体来讲喺Yoho入面呢个价钱唔算贵,食物质素都算正常,但如果唔介意行多几步喺元朗街头应该会揾到更多更好嘅越南菜。

2020-11-28
等候时间
10 分钟 (外卖自取)