2019-02-13 105 浏览
「Yo!真的是菠蘿咕嚕肉!」媽媽咬了一口咕嚕肉,好驚訝的贊佢夠逼真,勁似真的咕嚕肉,酸酸咪咪的口感,肉的質感,有肉絲添...呢味素食就系出自我今天要分享的素食一家。素食一家系一間新派素食餐廳,佢推廣素食文化,希望透過素食可以減少殺害動物,提暢環境和慈善。在佢的裝修環境中都可以見到令人感悟的字畫,淡雅而恬靜。餐廳有好多卡位,環境舒適,坐得舒服。菜式方面有好多選擇,令我們眼花撩亂。秘製一家蓮藕餅,通常非素食的蓮藕餅是以豬肉作爲中間的餡料,而呢個蓮藕餅以荔蓉作爲中間的餡料別有一番風味,口感外脆內軟,我覺得系好味過豬肉餡的。招牌羅漢上素脆麵,麵底金黃香脆,不油膩,加上蔬菜的點綴,即香口又健康。菠蘿咕嚕肉,咕嚕汁是以古法山楂制得,再將素肉炸脆,將醬汁同彩椒一起炒。呢款菜式一定要試,實在太逼真!另外滷味拼盤都好抵食,一次可以試到三款晤同口味的齋,我最鐘意系素叉燒,口感彈牙有質感,仲好味過真正的叉燒。

「Yo!真的是菠蘿咕嚕肉!」
呢味素食就系出自我今天要分享的素食一家。

餐廳有好多卡位,環境舒適,坐得舒服。

菜式方面有好多選擇,令我們眼花撩亂。

2019-02-10
午餐