2023-11-09
今次黎左一間用Y2K設計既韓國餐廳「啤啤Bear韓國包車」!一入去就有啲經典感覺既嘅裝修同埋靚靚嘅燈飾!好多閃爍嘅霓虹燈,仲有有好多舊式街機,好似時光倒流咁。食物方面就要保持韓國傳統風味啦!有啲經典嘅韓國炸雞、拌飯同埋燒烤之類,仲有好多好多款式既泡菜同小菜可以揀,仲全程QR Code落單,方便快捷。而家就叫左呢幾樣食物:番茄韓式辣海鮮湯配中華麵 ($238):呢個湯夠晒辣味啊!佢嘅湯底以番茄為基礎,加入韓式辣椒醬同海鮮,係好獨特嘅韓式風味。湯底酸酸辣辣,番茄嘅鮮甜同辣椒嘅辣度恰到好處,同時都保留咗海鮮嘅鮮味。湯裡面可以有啲熱辣辣海鮮﹐配埋中華麵,,令呢碗湯更加豐富。大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 ($178):呢味餸真係大發!係一個結合咗芝士同泡菜嘅經典鐵板菜式。首先,五花肉會喺燒熱嘅鐵板上煎到金黃香脆。再加入啲香辣嘅泡菜,入口覺得完全match晒。最特別嘅係加入芝士!芝士會喺鐵板上融化成拉絲,同埋五花肉同泡菜完美融合。BUTTER X GARLIC 無骨炸雞配脆脆薯格($178)呢個菜式絕對係為雞肉愛好者而設!無骨炸雞係一個經典嘅美食,而呢間餐廳加入咗特別嘅Butter X Garlic
而家就叫左呢幾樣食物:
番茄韓式辣海鮮湯配中華麵 ($238):
大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 ($178):
呢個菜式絕對係為雞肉愛好者而設!無骨炸雞係一個經典嘅美食,而呢間餐廳加入咗特別嘅Butter X Garlic風味,令呢道菜更加出眾。郁嘅牛油同蒜味,令炸雞更加香濃。
呢間餐廳唔單止提供正宗嘅韓國美食,仲帶嚟一個愉快嘅用餐體驗。如果你鐘意韓國飲食同埋Y2K年代嘅懷舊氣氛,「啤啤Bear韓國包車」絕對係一個值得一試既餐廳!