Peak season既日子, 几乎每日都要ot饭. 同事们想食吃什么, 可惜因为疫情既关系, 冇做晚市. 又想食台湾野, 就去check-in taipei啦!Check-in taipei食物既卖相真系好吸引, 睇下个menu就想每个口味都想要一份🤪好想叫哂全部台式小食呀😩D蛋饼既口味配搭行fusion路线, 日韩泰都有!! 好吸引呀!!🤤仲有台式牛肉面!! 有唔同既汤底同面款, 任君选择!!系芋圆同麻糬呀!!🤩店内既装修都好正, 霓虹灯既「我爱台妹」同埋「what happens in taipei stays in taipei」, 耐人寻味🤔同事俾drink menu成功吸引叫左呢个手作芋泥牛乳冰! 睇个卖相就觉得好似好milky好rich😍多人既关系, 我地叫左两款小食. 首先系呢个手绘双色盐酥鸡! 双色系指两款既dip, 两款都各有特色, 酸酸甜甜好开胃! 盐酥鸡炸得岩岩好, 外层唔会太厚粉, 肉质都算嫩滑😋另一个小食就系呢个粢饭遇上蛋饼. 可能本身一般粢饭, 所以觉得斋蛋饼配埋个sauce就已经足够. 我拣既main course当然一定系鲁(卤)肉饭!! 呢间卤肉既

好想叫哂全部台式小食呀😩

仲有台式牛肉面!! 有唔同既汤底同面款, 任君选择!!

系芋圆同麻糬呀!!🤩

手作芋泥牛乳冰

手绘双色盐酥鸡

粢饭遇上蛋饼

我拣既main course当然一定系鲁(卤)肉饭!! 呢间卤肉既份量比吃什么既多(当然价钱都唔同啦), 仲有半只溏心蛋! 假如再流心d就更加正!! 不过都好满足架喇!!😋

溏心蛋鲁肉饭

同事拣左呢个麻婆豆腐鲜蟹肉捞面. 卖相好似同个menu差dd, 味道就留待下次光临再汇报啦!🙇🏻‍♀️

麻婆豆腐鲜蟹肉捞面
2020-06-15
等候时间
5 分钟 (堂食)
手绘双色盐酥鸡
粢饭遇上蛋饼