2017-06-07 177 浏览
今天來這裡食個Quick Lunch。Lunch menu上四款均$70有找,送章魚小丸子2粒。有一款叫可惜我是雙魚座,一問之下原來是三文魚拼吞拿魚刺身飯,不過見可以$9加三文魚2片就冇叫到了。最後點了海賊鳥羽辛辣麵。辛辣麵先上,有3隻雞翼,然後見到個辛辣麵係煮都冇煮,成個麵餅就咁掉落去搵湯浸住就算 (見圖) 要自己搵筷子整鬆個麵,連個湯都唔夠熱又唔夠辣,唔係好整得開個麵餅嚕。其實連最簡單嘅麵都懶得煮又煮唔好嘅時候,係咪真係有資格將佢擺落menu賣成$56呢?章魚小丸子係凍嘅,味道不過不失。2塊三文魚刺身好薄好瘦,完全覺得連$9都俾多了。服務態度係友善,唔會話黑哂面,值得一讚。由於佢係open kitchen,所以一入去就好大油煙味,坐一陣就覺得自己成陣味,聞住食野有點反胃。諗返轉頭覺得自己叫個屋企都煮得好過佢嘅雞翼辛辣麵好蠢 唔知第d野食點啦… 但個煮都唔煮嘅麵加埋陣油煙味,對我黎講冇下次。
今天來這裡食個Quick Lunch。

海賊鳥羽辛辣麵

諗返轉頭覺得自己叫個屋企都煮得好過佢嘅雞翼辛辣麵好蠢