2019-05-27 52 浏览
辛苦返工一星期,等到Weekend喇!今次專誠入淺水灣,同女朋友食個飯拍下拖relax下。我地揀咗間日本餐廳,落地玻璃透入自然光,非常舒適,而且座位闊落,空間感足。呢到仲有個海鮮bar,可以即揀即燒🔥抽風系統做得好,我地坐隔離都唔覺有油煙。Lunch set選擇都唔少,我同女朋友一人一個lunch set,我揀咗和牛。跟餐嘅沙律,小食同湯都好唔錯。前菜魚片鮮甜開胃,沙律🥗清脆爽口,麵豉湯夠哂熱。✨Binchotan Grilled Prime Wagyu Rib Eye Steak/Steam Rice($348)擺盤賣相精美,肉嫩呈粉紅色,外層燒得焦香。入口柔軟,口感嫩滑,牛味濃郁,油香十足。連伴碟嘅配菜都唔馬虎,做得精美,又好食。白飯熱辣辣,啱哂我呢啲澱粉寶寶👍🏻

擺盤賣相精美,肉嫩呈粉紅色,外層燒得焦香。

入口柔軟,口感嫩滑,牛味濃郁,油香十足。

連伴碟嘅配菜都唔馬虎,做得精美,又好食。
白飯熱辣辣,啱哂我呢啲澱粉寶寶👍🏻