2012-10-13 27 浏览
Wabi sabi星期五晚,例牌约左啲girl fd出黎饭局,但次次谂去边食都R头,平嘅又要你6点到,8点走,稍为好食啲、坐好啲都一定full,今次有fd建议去天后铜锣湾道,话条街都有一排餐厅,应该都拣到,由于大家都想食日本野,但发觉原来得一两间,而且都几贵,正想转地头,比我地见到莲花宫对面有间日本餐厅叫wabi sabi,望落环境都吾错,又有位,都吾洗谂啦!间铺原来新开,食物种类都几多,一坐落送上一碟前菜,吾错,几好味,心谂食物应该吾差,最后点左汁煮油甘鱼头、汁煮萝卜、龙虾沙律,焼物就点左牛舌、南瓜、冬菇、鸡肾、三文鱼皮、鱿鱼,另外三文鱼、呑那鱼、剑鱼腩寿司,仲有黑豚内蕃茄卷、芝士年糕、甜品系柚子雪芭。饱到呢!食物水准算中上,总括四个女人评语:汁煮萝卜超好味,我地仲番叫多碟,必食!龙虾沙律整法好新鲜特别,烧三文鱼皮,出面好少食过,都好正,不过细块左小小,烧鱿鱼、黑豚肉蕃茄卷都好得,寿司ok,喜出望外嘅系芝士年糕同柚子雪葩,我地本来想encore,但真系好饱。埋单时更喜出望外,每人吾洗$300。临走时经理sell我地个set lunch,$78竟然有黑豚肉,8件寿司set可以叫toro
Wabi sabi

星期五晚,例牌约左啲girl fd出黎饭局,但次次谂去边食都R头,平嘅又要你6点到,8点走,稍为好食啲、坐好啲都一定full,今次有fd建议去天后铜锣湾道,话条街都有一排餐厅,应该都拣到,由于大家都想食日本野,但发觉原来得一两间,而且都几贵,正想转地头,比我地见到莲花宫对面有间日本餐厅叫wabi sabi,望落环境都吾错,又有位,都吾洗谂啦!间铺原来新开,食物种类都几多,一坐落送上一碟前菜,吾错,几好味,心谂食物应该吾差,最后点左汁煮油甘鱼头、汁煮萝卜、龙虾沙律,焼物就点左牛舌、南瓜、冬菇、鸡肾、三文鱼皮、鱿鱼,另外三文鱼、呑那鱼、剑鱼腩寿司,仲有黑豚内蕃茄卷、芝士年糕、甜品系柚子雪芭。饱到呢!食物水准算中上,总括四个女人评语:汁煮萝卜超好味,我地仲番叫多碟,必食!龙虾沙律整法好新鲜特别,烧三文鱼皮,出面好少食过,都好正,不过细块左小小,烧鱿鱼、黑豚肉蕃茄卷都好得,寿司ok,喜出望外嘅系芝士年糕同柚子雪葩,我地本来想encore,但真系好饱。埋单时更喜出望外,每人吾洗$300。临走时经理sell我地个set lunch,$78竟然有黑豚肉,8件寿司set可以叫toro! 星期六日都有,仲话免收加一,班fd已经决定揾日去食晏!