2017-07-23 525 浏览
嘻嘻~~因爲係VIP,有三樣新野可以試食,冷雨夜(有聲既😂)~冷麵、半邊生命~疑似係肉醬芝士薯條、異國之月~疑似係可樂加果汁既飲品。每次只能叫一款😂咁我呢期仲要黎多兩次。剛睇完傅家俊😢輸左⋯⋯化悲憤為食量,食個冷雨夜再睇奧蘇利雲。再叫個蟹子沙律,呀⋯⋯我一相情願係青瓜絲🙈原來係菜(菜雖然都脆口,但啲粟米就結左冰,唔飽滿唔甜既),味道都ok既,青瓜好啲囉,反正都係菜早知叫招牌沙律。冷雨夜,賣相幾好,每樣材料整齊排響麵面,材料有糖心蛋半隻幾好味、銀芽勁爽多啲仲好、木耳絲又係多啲仲好,青瓜絲唔夠青味、蟹柳一條切成幾份真係好刀工🙈不過唔係貴蟹柳無乜味、熟泡菜少少酸辣、中間有啲魚生粒同北寄貝粒用辣醬撈左幾好味、粟米又係你無味又唔飽滿好似雪藏未浸得開咁,可唔可以換隻甜粟米粒⋯麵係拉麵都幾好唔硬,我最想講,湯係麵既靈魂,但係呢佢除左麻油味同酸酸地就唔夠令人印象深刻,要加啲肉湯增加味道層次會好好多,$29好平好抵食,但要落正menu,湯底就要攪攪喇。新產品係要時間改良,期待有進步😋
冷雨夜
蟹子沙律